حجت الاسلام سید محسنی شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ترجمه گرایی و بازخوانی مقاله های دیگران پژوهش نیست و نمی تواند منبع تاثیرگذاری و اثر بخشی در جامعه باشد زیرا ما باید کارهای مطالعاتی و پژوهشی را به صورت جدی تر دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه پژوهشهای فراوانی در کشور در سالهای اخیر از سوی دانشجویان و دانشمندان انجام شده، عنوان کرد: متاسفانه مشاهده می شود که بخشی از این پژوهش ها صرفا کاغذ سیاه کردن و هیچ کاربردی برای جامعه و کشور ندارد که این امر باید به سرعت اصلاح شود تا کشور از این ناحیه متضرر نشود.
شریعتی عنوان کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که جلو پژوهشهای شعاری و غیرکاربردی را گرفت و بودجه و هزینه ای که صرف این پژوهش های بی فایده را به سمت پژوهش های کاربردی و مفید سوق داد تا اثرگذاری آنها افزایش یابد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان عنوان کرد: فعالیت پژوهشی باید به عنوان مهمترین برنامه در دانشگاه های کشور باید مورد توجه قرار گیرد. در دانشگاه ها آموزش مقدمه ای است بر پژوهش و تولید علم بنابراین باید به دانشجویان برای تولید علم و پژوهش آموزشهای لازم را ارائه کرد.
وی افزود: گاهی پژوهشها عالی هستند ولی دردی از جامعه دوا نمی کنند به همین دلیل نباید چندان به سمت اینگونه پژوهش حرکت کرد و اولویت بندی پژوهشها خیلی ضرورت دارد.
شفیعی عنوان کرد: جامعه باید بداند در دانشگاه ها حیات علمی وجود دارد و افتخارات دانشگاه و پژوهشگران باید اطلاع رسانی شود تا نگاه مردم به این پژوهشها امیدوارانه باشد.
نظر شما