به گزارش خبرگزاری مهر، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان از غرفه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برپا شده، بازدید کرد.
آیت الله غیاث الدین طه محمدی در این بازدید ضمن گفتگو با ایرج شیری و نقی بیگی، از پژوهشگران عرصه فرهنگ و هنر در خصوص آخرین دستاوردها و اختراعاتشان سئوال هایی پرسید.
در نمایشگاه هفته پژوهش که از 25 آذر ماه جاری به مدت یک هفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برپا شده است، طرح های نوآورانه و اختراع هایی در حوزه فرهنگ و هنر از جمله ساز موسیقی یسنای ساخته نقی بیگی، روش جدید آموزش و تشخیص برای رنگ ها ارائه ایرج شیری و طرح استاندارد سازی صفحه آرایی با کمک نرم افزار این دیزاین ارائه نصرالله طاقتی احسن معرفی شده است.
تازه های کتاب استان، تازه های مطبوعات و پژوهش های فرهنگ و هنر از دیگر مواردی است که در غرفه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این نمایشگاه ارائه شده است.
نمایشگاه آثار نقاشی در ملایر برپاست
شانزدهمین نمایشگاه تجسمی شهرستان ملایر با 30 اثر نقاشی از معصومه طاهری فرد، برپا شده است.
این نمایشگاه دومین نمایشگاه انفرادی، معصومه طاهری فرد است که این هنرمند ملایری در آن آثار نقاشی خود را با تکنیک رنگ روغن، سیاه قلم، مداد رنگی و پاستل کار کرده است.
این نمایشگاه در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد ملایر آماده بازدید علاقمندان به هنر نقاشی است.
کانون تعزیه در شهرستان نهاوند تاسیس می شود
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نهاوند از تاسیس کانون تعزیه این شهرستان خبر داد.
میثم مرادی اظهار داشت: تأسیس کانون تعزیه شهرستان نهاوند نقطه شروع خوبی برای راه اندازی انجمن تعزیه نهاوند است.
وی عنوان کرد: این کانون با هدف حفظ و صیانت از میراث معنوی ایرانی اسلامی، احیا و توسعه هنر دینی و ایرانی تعزیه و بسط فعالیت های فرهنگی و مذهبی و ایجاد مرکز علمی فرهنگی تعزیه و همایشهای آیینی راه اندازی می شود.
وی افزود: فراهم کردن زمینه تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی در موضوع مراسم و مناسبتهای دینی و آیینی و بررسی تفاوت میان شبیه خوانی و تعزیه خوانی از دیگر اهداف تأسیس کانون تعزیه نهاوند است.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاوند گفت: هنر تعزیه بیش از 356 مجلس دارد که میتواند در هر روز سال اجرا شود.
وی افزود:تعزیه تنها در مجالس عزاداری خلاصه نمیشود و اگر جای ثابتی به این هنر اصیل اختصاص یابد، میتواند در تمام طول سال برنامه داشته باشد.
جشنواره زمستانی همدان با حضور هنرمندان برگزار می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در شورای اداری این اداره کل از حضور پر رنگ هنرمندان در ششمین جشنواره زمستانی همدان خبر داد.
خسرو بیات عنوان کرد: در حاشیه این جشنواره چهار گروه موسیقی سنتی استان به اجرای موسیقی می پردازند.
بیات افزود: اجرای نمایش خیابانی در حاشیه جشنواره و همکاری هنرمندان تجسمی و مجسمه ساز در طراحی و ساخت تندیس های برفی و یخی از دیگر جلوه های حضور هنرمندان در جشنواره زمستانی همدان است.
وی بیان کرد: با پایان این جشنواره، مسابقه عکاسی توسط انجمن سینمای جوانان استان همدان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می شود که فراخوان آن در ایام جشنواره منتشر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همواره از هنرمندان حمایت می کند ادامه داد: اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در استان به ایجاد روحیه نشاط اجتماعی منجر می شود.
ششمین دوره جشنواره زمستانی از پنجم تا دهم بهمن ماه در همدان برگزار می شود.
مجموعه مقالات همایش علمی پژوهشی هجرت امام رضا(ع) منتشر شد
مجموعه مقالات همایش علمی، پژوهشی هجرت امام رضا(ع) و هجرت های تابعه با رویکرد تمدنی که مهرماه سال جاری در همدان برگزار شد، با تیراژ هزار نسخه توسط انتشارات برکت کوثر منتشر شد.
در این مجموعه چکیده 40 مقاله برتر این همایش با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است.
همایش علمی پژوهشی امام رضا(ع)و هجرت های تابعه با رویکرد تمدنی همزمان با دهه کرامت در دهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) برگزار و 105 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد که در نهایت هشت مقاله به عنوان مقالات برگزیده انتخاب شد.
اعضای کمیته علمی و هیئت داوران این همایش عبدالله عطایی، سید حمید حسینی، حسینعلی ترکمانی، مجید فروتن، هادی فیض منش و سید محمدرضا جوادی بودند.
سند مهندسی فرهنگی نهاوند اجرایی میشود
امام جمعه نهاوند گفت: سند مهندسی فرهنگی شهرستان نهاوند اجرایی میشود.
حجتالاسلام عباسعلی مغیثی اظهار کرد: سند مهندسی فرهنگی با توجه به نیازهای فرهنگی در نهاوند با تصویب اعضای شورای فرهنگ عمومی تدوین و اجرایی میشود.
وی با اشاره به ضرورت تدوین و اجرای این سند در نهاوند گفت: امروزه مهم ترین مشکل و معضل در نهاوند مشکلات و ناهنجاریهای فرهنگی است، چراکه اگر فرهنگ استفاده از امکانات به خوبی شناسانده شود، بسیاری از ناهنجاریهای شهروندان رفع میشود.
وی با اشاره به لازمالاجرا بودن همه مصوبات شورای فرهنگ عمومی در این شهرستان گفت: از آن جایی که مصوبات این شورا با نظر و اعلام رأی همه اعضا اعم از مسئولان دستگاههای فرهنگی، نخبگان، فرهنگیان، معتمدان شهرستان و فرهنگیان و همچنین اصحاب فرهنگ و اندیشه تصویب میشود، مصوبات جلسات از هر نظر اهمیت دارد، چراکه همه ارکان آن کارشناسی شده است.
نظر شما