۲۹ آذر ۱۳۹۱، ۱۶:۴۰

وزیر اقتصاد:منضبط ترین سال مالی کشور سال 90 بود

وزیر اقتصاد:منضبط ترین سال مالی کشور سال 90 بود

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه اجرای هدفمندی یارانه ها تاثیری در رشد نقدینگی نداشته است، به مدیریت مالی دولت و هدفمندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: سال 90 از منضبط ترین سال های مالی کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد در مراسم دومین سالروز اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها که عصر روز چهارشنبه در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: اگر قرار باشد فاز هدفمندسازی یارانه ها اجرا شود باید ابتدا مسائل را بین خودمان حل کنیم.

وی به تلاش دولت برای مدیریت مالی طرح هدفمندسازی یارانه ها اشاره کرد و گفت: سال 90 از منضبط ترین سال های مالی کشور بوده است.

حسینی تصریح کرد: امروز ما صحبت از اقتصاد مقاومتی می کنیم اقتصاد مقاومتی چیست؟ هرگاه صحبت از اقتصاد می شود، مجموع برنامه ریزی ها منجر می شود که بار دولت سنگین تر شود پس از دو جلسه بحث و گفتگو نتیجه این می شود که دولت باید پول بیشتری پرداخت کند اگر قرار باشد مقاومت را در اقتصاد بالا ببریم باید تخصیص منابع را اصلاح کنیم. سوال این است که آیا هدفمندسازی یارانه‌ها در جهت مقاوم سازی اقتصاد است، یا نه؟

وی گفت: در خصوص بحث اقتصاد مقاومتی از جمله موضوعاتی که برجسته می شود این است که آیا هدفمندی سبب نشده که از واردات فرآورده های نفتی بی نیاز شویم. آیا در این شرایط بغرنج حاضر بودند به هواپیماهای ما سوخت بدهند.

حسینی گفت: منعتقدم همه نقدها در مواجه با هدفمندی یارانه ها کارشناسی نبود به این علت که یک عده منتفع می‌شدند و با رویکرد اصلاحی، منفعت آنها به خطر می افتاد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت تورم در طول اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: به سهولت نگاه می کنیم که طبق آمار در دی ماه 90 شاخص بهای تولید کننده که به 40 رسید، پس از یکسال به 20 درصد کاهش یافت و این روند تا دو سه ماه ادامه داشت و تقریبا داشت به سطح ماقبل خود یعنی حدود 17-18 درصد می رسید که با شوک ارزی مواجه شدیم.

وی با رد این مطلب که اجرای هدفمندی یارانه ها باعث افزایش نقدینگی در کشور شده است، گفت: در سال 89 برای اجرای این طرح 9 هزار میلیارد تومان تن خواه داشتیم و در سال 90 نه تنها از تن خواه استفاده نشد بلکه این مبلغ به 6 هزار و 300 میلیارد تومان کاهش یافت و در سال 91 تن خواه ما به 5 هزار و 700 میلیارد تومان کاهش یافت. به عبارت دیگر در سال 89، 69 درصد تن خواه و در سال 90، که 43 هزار و 200 میلیارد تومان پرداخت داشتیم تنها 6 هزار و 300 میلیارد تومان تن خواه استفاده کردیم که معادل 13 درصد است و در سال 91 که 82 هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم، 5 هزار و 700 میلیارد تومان تن خواه داشتیم یعنی این میزان به 6.7 درصد کاهش یافته است.

کد خبر 1770771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha