به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا نجفلو افزود: با ثبت دو پرونده جدید از آیین عاشورایی استان زنجان در ششمین اجلاس سراسری شورای عالی سیاستگذاری ثبت کشور در فهرست میراث معنوی به12 مورد رسید.
وی ادامه داد: در این اجلاس که طی روزهای هفته گذشته در محمودآباد استان مازندران برگزار شد دو پرونده جدید از آیین عاشورایی استان زنجان ثبت ملی شدند.
نجفلو افزود: در این اجلاس که با حضور رییس شورای عالی سیاستگذاری ثبت کشور برگزار شد در مجموع، 160 پرونده آیین عاشورایی از استانهای مختلف کشور بررسی شدند که تعداد 140 پرونده در فهرست میراث معنوی به ثبت ملی رسیدند.
افزود: این پرونده هابا همراهی مهرداد عسگریان (معاون میراث فرهنگی زنجان)- و پژوهشگری این پرونده ها توسط آقای اصل مرز (رییس دانشکده علمی کاربردی میراث فرهنگی زنجان)انجام شد. ضمنا دفاعیه ثبت در جلسه توسط اقای ساسان قجر انجام شد.
نجفلو یادآورشد: مراسم سوم امام حسین(ع) وهمچنین مراسم رجزخوانی هیئت فیضیه زنجان در ماه محرم در این اجلاس به ثبت ملی رسیدند.
مسئول روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در پایان خاطرنشان کرد: پیش از این، آیین عزاداری حسینیه اعظم (روز هشتم محرم) - آیین عزاداری زینبیه اعظم (روز یازدهم محرم) و مراسم تعزیه زنجان در فهرست میراث نا ملموس (میراث معنوی) به ثبت ملی رسیده بودند.
نجفلو متذکر شد: تاکنون، ملیله کاری- چاقو سازی- مسگری - چاروق دوزی - فرش افشار - موسیقی عاشیقی و گویش خویینی در فهرست میراث ناملموس(میراث معنوی) ثبت شده اند.
امسال مرمت 8پروژه تاریخی زنجان پایان میگیرد
مسئول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در برنامه کاری سال جاری، 18 پروژه در اولویت مرمت این اداره کل قرار دارد.
مسئول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در برنامه کاری سال جاری، 18 پروژه در اولویت مرمت این اداره کل قرار دارد.
امیر ارجمند گفت: متناسب با اعتبار تخصیصیافته عملیات اجرایی مرمت هشت بنا از این تعداد، تا یک ماه آینده آغاز میشود.
وی اظهار کرد: مرمت اضطراری ابنیه تاریخی زنجان که هرسال با تخصیص اعتبار به صورت آزادانه انتخاب و اجرا می شود با ابلاغ 250 میلیون ریال از منابع استانی، از جمله این هشت پروژه محسوب میشود.
ارجمند اشاره کرد: مرمت اضطراری ابنیه تاریخی شهرستان ماهنشان با تخصیص 200 میلیون ریال و تکمیل فاز نهایی و پایان راسته عبدالعلی بیگ بازار زنجان با ابلاغ 500 میلیون ریال از محل اعتبارات منابع استانی از دیگر پروژهها محسوب میشود.
مسئول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی زنجان مرمت حمام تاریخی خویین رااز دیگر پروژهها عنوان کرد و افزود: تا کنون فاز اول این بنای متعلق به دوره قاجار با اعتبارات سال 90 به پایان رسیده است و عملیات اجرایی فاز دوم با تخصیص 340 میلیون ریال امسال و فاز سوم نیز در سال 92 آغاز و اجرا میشود.
ارجمند یادآورشد: مرمت کاروانسرای نیکپی متعلق به دوره صفوی با تخصیص 500 میلیون ریال اعتبار در دو فاز در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
مسئول دفتر فنی میراث فرهنگی، با بیان اینکه این اداره کل برنامه های بسیاری برای ساماندهی و بهره برداری از این کاروانسرا در دستور کار دارد، اجرای فاز نخست مرمت آن را با اعتبارات سال جاری و فاز دوم را در سال آینده امکان پذیر خواند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون برنامه تثبیت و مرمت کاروانسرا در دستور کار قرار دارد و پس از این مرحله استحکامبخشی و بدنهسازی لازم اجرا خواهد شد.
ارجمند ادامه مرمت بدنه بخش تاریخی خیابان امام خمینی(ره) زنجان را از دیگر پروژههای سال جاری عنوان کرد و مرمت سردر مسجد جامع و دو مغازه شرقی و دو مغازه غربی را باتخصیص 400میلیون ریال اعتبار در دستور کار این اداره کل برشمرد.
مسئول دفتر فنی میراث فرهنگی گفت: احداث سرویس بهداشتی در مسیر شهرستان ماهنشان از جمله پروژههای کوچکی است که این اداره کل با تخصیص 30 میلیون ریال در برنامه کاری امسال خود قرار داده است.
به گفته ارجمند تاکنون فقط 22 درصد از اعتبار 10 میلیارد ریالی اختصاصیافته به این بخش، ابلاغ و تخصیص پیدا کرده است.
وی زمان بهرهبرداری از این هشت پروژه را پایان سال عنوان کرد و میزان پیشرفت آن را منوط به مساعد بودن شرایط جوی این استان دانست.
نظر شما