به گزارش خبرنگار مهر، اعلام سال 2012 به عنوان آخرین سال حیات بشر نزدیک به یک سال است که به شیوه های مختلف و با اهداف نا مشخص القا شده و این شایعات در روزهای پایانی سال 2012 و آغاز سال 2013 به اوج خود رسیده است.
هم راستا دیده شدن مریخ و ماه در آسمان، برابری تراز انرژی خورشید و زمین و در ادامه تجربه سه شبانه روز تاریکی یا روشنایی، تاریکی سه روزه خورشید و برخورد سیاره ویرانگر به زمین از جمله موضوعاتی است که تقویم قوم باستانی مایا و پیش گوییهای نوستراداموس درست در آخرین ماههای پایانی سال 2012 اتمام جهان را اعلام کرده است.
با وجود اینکه بازار این شایعات این روزها با اعلام دقیق روز وقوع این حوادث بیش از پیش قوت گرفته اما با مروری به پیامکها و ایملهای یک سال اخیر می توان نمونه های بسیاری از القا این موضوع که امسال متفاوت از سالهای قبل و در واقع آخرین سال حیات بشر است، مشاهده کرد.
در این میان برخی رسانه ها با ترفندهای مختلف بدون اینکه استدلال و منطقی علمی را در پس ادعاهای خود مطرح کنند به این موضوع دامن زده و هیزمی بر آتش تند و تیز شایعه انداخته اند.
در شب آخر زمین هم شیرینی یلدا محفوظ است
یک شهروند اردبیلی در حالی که خرید شب یلدای خود را نشان می داد به خبرنگار مهر گفت: حتی اگر جهان در شب یلدا به اتمام برسد، این شایعات در روال زندگی مردم تاثیری نداشته و شیرینی شب یلدا به جای خود محفوظ است.
علی کردگاری اضافه کرد: هیاهوی بازار اردبیل گواه این موضوع است که شهروندان بیش از آنکه دغدغه اتمام جهان را داشته باشند دغدغه خرید برای شب یلدا را دارند.
تمرکز شهروندان به قیمتها است تا شایعات
در عین حال این شهروند در اظهارات جالب توجهی تاکید کرد: در حال حاضر تمرکز شهروندان به قیمت کالاهای شب یلدا است تا شایعات بی اساس همچون پایان زمین که تنها خدا می داند وقوع آن کی هست.
کردگاری معتقد است با وجود اینکه شایعات می تواند به صورت جدی یا به شوخی در بین مردم رد و بدل شود اما دغدغه های جدی تری وجود دارد که حل و فصل آن علاقه مندی عموم مردم است.
وی تصریح کرد: این شایعات بی شک نقل محافل چله نشینی خانواده ها شده و تا اولین صبح زمستان اسباب سرگرمی خانواده ها را فراهم خواه کرد.
شایعات بی ارتباط با یکدیگر است
کردگاری با بی اساس خواندن این شایعات اضافه کرد: این اولین بار نیست که یک مقطع زمانی آخر الزمان اعلام می شود و این ادعا همواره از سوی افرادی است که از بازار داغ دروغ خود بهره برداری می کنند.
وی افزود: پذیرش یا عدم پذیرش این شایعات بستگی به میزان بصیرت افراد دارد و کافی است با کمی مطالعه و تطبیق این شایعات متوجه بی ربط بودن آن شد.
علاوه بر اظهارات این شهروند نظرات یک کارشناس نجوم نیز شنیدنی است، مهدیه رسولی معتقد است برخورد سیارک به زمین با به هم خوردن تراز خورشید و زمین هیچ همخوانی نداشته و نمی توان بر مبنای این موضوعات نظریه قاطعی صادر کرد.
وی افزود: هر کدام از این ادعاها در علم نجوم قابل بررسی و رصد است و پژوهشگران و محققان به دلیل بی اساس بودن این نظریات نسبت به ایراد آن اظهار تاسف می کنند.
رسولی معتقد است محققان و دانشمندان می توانستند با ایراد قطعی نظرات خود پاسخ کوبنده ای به ادعاهای بی اساس مطرح شده بدهند.
وی با برجسته توصیف کردن نقش محققان در این خصوص، متذکر شد: برای خروج شهروندان از دام این شایعات بی اساس می توان بر نظرات محققان بسنده کرد و با مطالعه و آگاهی و سخن سنجی نظریه ای را پذیرش و یا رد کرد.
نقش آموزه های دینی در رد ادعاهای پایان حیات
شهروندی دیگر معتقد است دلیل توجه برخی افراد به این دست ادعا ها به خاطر سستی در ایمان و اعتقاد به این است که خداوند خود تصمیم گیرنده فرجام جهان است.
فریبا مرتضایی دانشجوی سال آخر الهیات و معارف اسلامی تصریح کرد: هر خوف و واهمه ای از صحت این ادعا ها شریک قرار دادن برای قدرت الهی است و خداوند انسان را از موهبت عقل برخوردار کرده تا همواره راه راست را از نادرست تشخیص دهد.
وی با تاکید به اهمیت تعقل در زمان تشدید شایعات افزود: به اذن الهی نور حیات برای بشر روشن است و برای اتمام جهان هیچ فرضیه ای جز خواست خداوند وجود ندارد.
در بازار داغ شایعات پایان حیات اما آنچه که بیش از هر چیزی به چشم می خورد، جنب و جوش خانواده های اردبیلی در شب یلدا است، تا در کانون و آغوش گرم خانواده های خود با ایمان قلبی به چله بنشینند و بی اساس بودن ادعاهای افراد فرصت طلب را در اولین طلوع زمستان اثبات کنند.
..........................
گزارش: ونوس بهنود
نظر شما