مهرداد خورشیدوند در گفتگو با خبرنگار مهر از پارکومتر به عنوان بخشی از یک نماد شهری نام برد و گفت: اجرای این طرح علاوه بر اینکه نظم ترافیکی در شهر ایجاد میکند باعث افزایش امنیت نیز می شود.
خورشیدوند با اشاره به اینکه محل پارک کنار خیابانها باید به طور عادلانه توزیع شود، گفت: گاهی مغازهداری خودروی خود را از صبح تا شب در کنار خیابان روبروی مغازهاش پارک میکند در حالیکه این محل پارک خودرو، متعلق به همه شهروندان است.
خورشیدوند با بیان اینکه توزیع عادلانه محلهای پارک خودرو در کنار خیابانها امروزه بسیار اهمیت پیدا کرده و به سمت سامانههای مکانیزه و پیشرفته رفته است، افزود: سامانه مورد نظر شهرداری همدان به نحو دیجیتالی عمل میکند و هر سامانه هشت خودرو را پوشش میدهد و با کارتهای الکترونیکی قابل شارژی که در اختیار شهروندان گذاشته میشود، رانندگان به راحتی از محلهای پارک خودروی کنار خیابانها استفاده می کنند.
سامانه هوشمند پارکومتر تا پایان دی ماه در همدان اجرا میشود
خورشیدوند اضافه کرد: امور مطالعاتی طرح سامانه هوشمند پارک در همدان توسط سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان انجام و پس از برگزاری مناقصه، تجهیزات لازم خریداری و برای بهرهبرداری آماده شده است.
وی اظهار داشت: طرح سامانه هوشمند پارکومتر تا پایان دی ماه سال جاری در شهر همدان اجرا میشود.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان افزود: این دستگاهها قابلیت آن را دارند که اگر راننده زودتر از زمانی که تعیین کرده، برگردد و خودروی خود را از پارکینگ خارج کند، سامانه به طور خود به خود مبلغ اضافه پرداخت را مجدداً به شارژ کارت اضافه کنند.
مهرداد خورشیدوند افزود: در اجرای ماده 15 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در صورتی که راننده بدون پرداخت عوارض و هزینه اقدام به پارک خودرو کند مشمول جریمه توقف ممنوع خواهد بود که توسط پلیس اعمال قانون خواهد شد.
خورشیدوند با بیان اینکه تا یک ماه آینده سامانه پارکومتر و کارت خوان هوشمند در همدان راهاندازی شود، اظهار داشت: در حال حاضر پارکومترها به صورت آزمونه (پایلوت) در مسیر خیابان بوعلی حد فاصل آرامگاه بوعلی تا میدان دانشگاه در دو سمت خیابان نصب شده و فعال خواهد شد.
امکان سنجی برای تجهیز خیابانهای دیگر شهر همدان در حال انجام است
مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان با بیان اینکه به تدریج اجرای این طرح در همه خیابانهای شهر فراگیر خواهد شد، اضافه کرد: هم اکنون امکان سنجی برای تجهیز خیابانهای دیگر شهر همدان در حال انجام است و در ماههای آینده این نقاط نیز به سامانه پارکینگ هوشمند مجهز خواهند شد.
مهرداد خورشیدوند در ادامه گفت: پارکومترهای هوشمند حاصل ماهها تلاش و تحقیقات کارشناسان ایران اسلامی است که آثار مثبت و متعدد اقتصادی، اجتماعی و نیز ارتقا و بهبود ترافیک شهری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه در کنار هر جای پارک، شماره جایگاه ومحل قرار گیری دستگاه با یک فلش مشخص شده است، اضافه کرد: روی دستگاه هشت دکمه وجود دارد و برای هشت جایگاه پارک که کاربر میتواند به ازای هر یک ساعت توقف، یک بار و به ازای دوساعت، دو بار و به همین منوال به تعداد ساعات توقف، کلید عدد جایگاه خود را فشار دهد و سپس کارت خود را جلوی کارتخوان بگیرد و عملیات اتمام پذیرد.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از پارکبانها نیز راه حل مناسبی برای کنترل نبوده و مشکلاتی از جمله صرف وقت اضافه شهروندان برای جستجوی پارکبان یا دریافت قبض را در پی دارد شهرداری حذف قبض (روش سنتی) را در دستور کار خود قرار داده و برای این نقاط کارت خوان در نظر گرفته است.
طرح هوشمندسازی پارکینگ حاشیه ای در همدان به دو روش پارکومتر و کارتخوان انجام میشود
مهرداد خورشیدوند با یادآوری اینکه طرح هوشمندسازی پارکینگ حاشیه ای در همدان به دو روش پارکومتر و کارتخوان انجام میشود، گفت: در معابری که امکان نصب پارکومتر وجود ندارد و پارکبانها در این نقاط مستقر هستند استفاده از قبوض را حذف کرده و از سامانه کارتخوان استفاده خواهد شد.
خورشیدوند اظهار داشت: برای حذف قبوض حدود 75 کارتخوان خریداری شده و دیگر نیازی به پرداختهای نقدی توسط شهروندان نیست.
وی افزود: یکی از مزایای کارتها این است که اگر راننده ای از ظرفیت کارت کمتر از هشت بار استفاده کرده و دیگر نیازی به آن نداشته باشد میتواند کارت را به پارکبانها تحویل داده و مابقی مبلغ را دریافت کند.
پارکومترهای هوشمند امکان محاسبه دقیق بهای پارک را فراهم میکنند
مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری همدان در ادامه با بیان اینکه پارکومترهای هوشمند مبتنی بر تکنولوژی سامانه دستگاههای بدون تماس و به منظور استفاده از فناوری روز دنیا طراحی شده، اضافه کرد: ارائه خدمات مطلوب، کمک به ارتقا سطح فرهنگ عمومی جامعه، افزایش امنیت و آسایش شهروندان، کمک به افزایش زیبایی مبلمان شهری و حذف خطای سهوی و عمدی انسانی از مزایای بهرمندی از این سیستم است.
وی گفت: سهولت کنترل برای پلیس راهنمایی و رانندگی، قابلیت انتقال دادهها به مرکز از طریق GPRS، امکان محاسبه دقیق بهای پارک در زمان استفاده از محل پارک و قابلیت برگشت اعتبار اضافی به کارت هوشمند کاربر و قابلیت ارتقا برای استفاده از کارت شهروندی و کارتهای اعتباری بانکی در صورت تعریف در شبکه بانکی و در نهایت اشتغالزایی زیاد در مسیر تولید، نصب، راه اندازی، نگهداری و خدمات حین کارکرد از دیگر مزایای این طرح است.
نظر شما