به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سیدمحمد آتش زر با اشاره به وجود 2 هزار هکتار بافت فرسوده در قم اظهار داشت: برای ساماندهی و نوسازی بافت فرسوده نیازمند جهش و اقدامی بلند هستیم که ممکن است 10 سال به طول انجامد.
وی در ادامه گفت: این اقدام فقط مستلزم حمایت ملی دولت است و در این مورد منظور ما حمایت بلاعوض نیست بلکه حتی با ارائه وام هایی که حداقل 80 درصد از هزینه ساخت و ساز را تامین کند، نیز موثر است.
عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه دولت برای ایجاد تحرک در بافت فرسوده اقدام به تخفیف عوارض ساختمانی کرد، گفت: علاوه بر تخفیف 50 درصدی دولت در جهت نوسازی، شورای اسلامی شهر قم نیز این میزان را به 100 درصد تخفیف افزایش داد ولی آنچه که مورد انتظار بود اتفاق نیفتاد.
بافتهای فرسوده به مکان هایی بدون ارزش اقتصادی تبدیل شده اند
وی با بیان اینکه از معضلات مهم شهرها وجود بافتهای فرسوده شهری است، افزود: در گذشته بافتهای فرسوده باارزش ترین مکان های شهر محسوب می شدند که بدلیل فرسودگی به مکان هایی بدون ارزش اقتصادی بالا و خالی از سکنه تبدیل شده است.
حجت السلام آتش زر با تاکید بر اینکه حوادث و بلایای طبیعی بویژه زلزله تهدیدی جدی برای بافت های فرسوده محسوب میشوند، اظهار داشت: اگر کوچکترین اتفاقی در شهر رخ دهد اولین قسمتهایی که آسیب جدی میبیند بافتهای فرسوده هستند.
وی تاکید کرد: همچنین برای مشاهده اتفاق قابل توجهی در بافتهای فرسوده، کمک و همکاری نهادها و دیگر سازمانها بویژه شهرداری ضروری و لازم است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: در مقابل ایجاد شهرک پردیسان، اگر برای نوسازی بافت فرسوده هزینه میشد؛ علاوه بر کاهش هزینه و زمان، دیگر نیازی به تهیه و توسعه حمل و نقل عمومی برای انتقال افراد به خارج شهر نبود.
وی با بیان اینکه شهر باید عمودی توسعه یابد نه افقی، عنوان کرد: به جای توسعه شهرکها و افزایش خدمات در خارج شهر، باید بافتهای فرسوده شهر احیا و نوسازی میشد که این مهم امکان پذیر خواهد بود.
بخش خصوصی موفق تر از شهرداری در نوسازی بافت فرسوده
حجت الاسلام آتش زر با بیان اینکه تنها با اعطای مشوق اندک به مردم نمیتوان انتظار قابل توجهی را ایجاد و شاهد بود، اظهار داشت: اگر دولت تسهیلات لازم را به شهرداریها ارائه کند این آمادگی را داریم تا در هر زمانی نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده سطح شهر اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: حتی بخش خصوصی نیز در این عرصه بهتر از شهرداری میتواند اقدام به نوسازی بافت فرسوده سطح شهر عمل کند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم همچنین منطقه پردیسان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: منطقه پردیسان نسبت به ساختمانهای داخل شهر مستحکم تر است و تنها بخشهایی از این منطقه بدلیل عدم نظارت کم عرض طراحی شده است.
حجت الاسلام آتش زر با اشاره به اینکه در قسمت هایی از حاشیه شهر شاهد تولید بافت فرسوده هستیم، تصریح کرد: البته برخی از ساخت وسازها در حاشیه شهر که قدرت اقتصادی بالایی ندارند بدلیل فرار از هزینه مهندسی، بدون نظارت و کارشناسی اقدام به ساخت و ساز میکنند که باعث تولید بافت فرسوده می شوند.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر اینکه شهر قم باید عمودی توسعه یابد نه افقی، گفت: بجای توسعه شهرکها و افزایش خدمات در خارج شهر، باید بافتهای فرسوده شهر احیا و نوسازی میشد که این مهم امکان پذیر خواهد بود.
کد خبر 1772441
نظر شما