۷ دی ۱۳۹۱، ۹:۱۷

قاسمی‌نیا در گفتگو با مهر:

باسواد کنید و دستمزد بگیرید

باسواد کنید و دستمزد بگیرید

قم ـ خبرگزاری مهر: هر جامعه برای دستیابی به موفقیت و پیشرفت به مولفه‌هایی نیاز دارد تا با کمک آنها در مسیر توسعه قرار گیرد و نخستین گام برای رشد کشور، آموزش سواد و یادگرفتن آن است. داوطلبان آموزش علاوه بر برکات معنوی سوادآموزی به افراد بی‌سواد، هزینه برای آموزش و صرف وقت دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بی‌سوادی و اهمیت ندادن به سواد آموزی ضربه‌های جبران ناپذیری به شالوده‌های علمی، صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و... جامعه وارد می‌کند.

فرد بی‌سواد در جامعه امروز کمترین جایگاه را خواهد داشت چرا که آشنانبودن او با مسائل ضروری خود در جامعه، همواره سبب عقب افتادگی وی می‌شود.

آگاه نبودن از مسائل و قوانین حقوقی، بهداشتی، تربیتی و... چنین فردی را در زندگی دچار مشکل خواهد کرد و کمترین منزلت را در جامعه و بین افراد آن خواهد داشت، در نتیجه، هرچه بی‌سوادان جامعه‌ای بیشتر باشند، آن جامعه در بین جوامع دیگر جایگاه پایین‌تری خواهد داشت.

آنچه هدف آموزش و پرورش و سوادآموزی است، باسوادکردن همه افراد جامعه چه شهری و چه روستایی حتی در سطح پایین است، چنان که امام خمینی(ره) بیان کردند که «توقعی نیست که همه دکتر شوند، چون چیز غیر معقولی است. می‌خواهیم یک مملکتی بتوانند همه آن مقصود خودشان را بنویسند و امضا کنند.»

حجت‌الاسلام محمدرضا قاسمی‌نیا معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در گفتگویی با خبرنگار مهر به اهمیت سوادآموزی در روستاها اشاره می‌کند.

سوادآموزی در روستاهای قم از چه سالی و با چه نگاهی آغاز شد؟

اهمیت به مسئله سواد در اسلام به قدری است که پیامبر گرامی اسلام شرط آزادکردن اسرای جنگ بدر را آموزش خواندن و نوشتن به 10 مسلمان قرار دادند.

امام خمینی(ره) در هفتم دی ماه 1358 به مناسبت تاسیس نهاد نهضت سوادآموزی اعلام کردند بی‌سوادان برای یادگیری و باسودادن برای یاددادن به پا خیزند، از همان تاریخ بحث سوادآموزی در روستاها در کنار شهرها مورد توجه قرار گرفت و استان قم نیز از این امر استثنا نبود.

وضعیت سوادآموزی در روستاهای قم نسبت به اوایل انقلاب با توجه به آنکه اولویت نهضت سوادآموزی آموزش به گروه سنی 10 تا 49 سال است، چه تفاوت‌هایی دارد؟

درصد باسوادی روستاهای استان در سال 55، 30 درصد بوده و 70 درصد بی‌سواد بودند که میزان باسوادی در سال 85 به 84.17 درصد رسیده است.

میزان باسوادی در شهر قم نیز در سال 55، 53 درصد بوده است که این میزان در سال 85 به 93.24 درصد افزایش یافته است و به برکت توجه به سوادآموزی در روستاها بوده که تفاوت میزان سواد بین مناطق شهری و روستایی کاهش یافت.

با توجه به سرشماری و آمارگیری که در سال 90 صورت گرفت، میزان رشد سوادآموزی در استان چگونه بوده است؟

آمار سرشماری سال 90 به تفکیک بخش‌ها و روستاها هنوز اعلام نشده اما طبق آمار کلی که ارائه شده است، میزان باسوادی کل استان قم در گروه سنی 10 تا 49 سال 93.84 درصد است.

همچنین 86.58 درصد گروه سنی 6 سال به بالا که شامل لازم التعلیم‌ها هستند، باسوادند.

برای امسال چه برنامه‌هایی دارید؟

امسال با توجه به پیگیری و هماهنگی‌های صورت گرفته با فرمانداری و جلساتی که با روسای شورای اسلامی روستاها و دهیاران با محوریت معاونت نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش برگزار شد، اجرای طرح فرد به فرد در روستاها توسعه بیشتری پیدا کرد.

با گذشت 9 ماه از سال جاری، 200 نفر از فعالیت سواد آموزی در روستاها بهره می‌برند.

خانواده‌هایی که داوطلب آموزش عضو بی‌سواد هستند، باید به کجا مراجعه کنند؟

اعضای باسواد خانواده‌های روستایی می‌توانند به ادارات آموزشی مراجعه کنند و با معرفی عضو بی‌سواد خود و بعد از احراز سیستم جامع سوادآموزی بزرگسال، فعالیت خود را آغاز کنند. پس از آن، سی‌دی و کتاب‌های روش تدریس در اختیار آنها قرار داده می‌شود تا بتوانند در امر آموزش موفق باشند. داوطلبان آموزش سواد علاوه بر فواید و برکات معنوی سوادآموزی به افراد بی‌سواد، هزینه برای آموزش و صرف وقت دریافت خواهند کرد.
 

کد خبر 1772919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha