حسن ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: تغییر ساختار نظام آموزشی و ایجاد پایه ششم ابتدایی فی نفسه کار منطقی است اما باید همزمان با تغییر ساختار، برنامه ریزی دروس نیز بدرستی انجام شود.
وی افزود: ساختار نظام آموزش در طول این چند سال تغییرات متعددی پیدا کرده است، خود این تغییرات پی درپی نشان دهنده این است که، ما برای ساختار مطالعات کافی ولازم را انجام نمیدهیم.
ملکی با بیان اینکه در گذشته ساختار نظام آموزشی با سلیقه وسبک مدیران و یا بوسیله اثرپذیری از یک جو وشرایط خاص تغییر پیدا میکرد، تصریح کرد: به صورت کلی باید گفت که 6 ساله شدن دوره ابتدایی اقدام مناسبی بود چرا که معتقدم در حال حاضر تربیت در این دوره وسعت بیشتری پیدا کرده است.
این کارشناس ادامه داد: تقسیم بندی نظام آموزشی به 6.3.3 کار نسبتاً معقولی است اما نگرانی کارشناسان آموزشی متمرکز روی برنامه ریزی دروس آموزشی است. اگر قرار باشد ساختار را اصلاح کنیم اما آنچه که در آن ساختار به عنوان خدمات آموزشی و پرورشی به دانش آموز ارائه میشود؛ با دقت نظر لازم طراحی و برنامه ریزی نشود، اصلاح ساختار نمیتواند مشکلی را حل کند و حتی می تواند آثار منفی بسیاری برجای گذارد.
به گفته ملکی اگر قرار باشد با تغییرهر وزیر صرفاً نگاه و تغییرات به ساختار باشد اما در خود نظام آموزشی و برون داد نظام آموزشی، که دانش آموزان هستند تحول چندانی حاصل نشود، هیچ گره ای از مشکلات آموزشی باز نخواهد شد و حتی دامنه مشکلات گسترده تر می شود.
نظر شما