به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی ظهر دوشنبه در جلسه توجیهی هماهنگی عمران و ساماندهی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی گلستان افزود: همچنین تاکنون برای 410 هزار خانوار شهری کشور، اسکان جدید فراهم شده است.
وی با بیان اینکه مجموعه اقدامات نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده موجب عاقبت به خیری این دنیا و آخرت می شود، اضافه کرد: در استان گلستان نیز، نزدیک به هفت هزار واحد مسکونی فرسوده نوسازی شده است.
وی فرسودگی بافت ها و حاشیه نشینی را، دو بیماری فعلی شهرهای ایران دانست و گفت: نفوذناپذیری، ریزدانگی و ناپایداری از ویژگی های اصلی بافت های فرسوده به شمار می رود.
آئینی گفت: راهکار اساسی برای اسکان سریع شهرها، توسعه درون شهری براساس ظرفیت های موجود در بافت های فرسوده است.
وی ادامه داد: هم اکنون 471 شهر بزرگ کشور با 73 هزار هکتار مساحت و 5/10 میلیون نفر جمعیت، در معرض شدید خطر تخریب قرار دارند که این شهرها بیش از 80 درصد جمعیت شهری را شامل می شوند.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، فضای بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده کشور را با گذشته متفاوت دانست و از برنامه های مورد توجه و اولویت دار دولت بیان کرد.
به گفته آئینی، بدون کمک مردم و دستگاه های اجرایی نمی توان نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده را به پیش برد زیرا که هر هکتار بافت فرسوده با فرض مشارکت صد در صدی مردم به 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید نیاز دارد.
وی افزود: برای توسعه فعالیت های بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده، چاره ای جز فرهنگ سازی و آموزش و اطلاع رسانی به مردم و مدیران شهری نیست.
آئینی گفت: برنامه های آموزشی، ترویجی و فرهنگی بر عهده ادارات بافت های فرسوده در راه و شهرسازی است و برای سیاست گذاری، حمایت، الگوسازی و تهیه طرح نیز، شرکت عمران و بهسازی شهری وارد کار می شود.
به گفته وی، هیئت عامل و کارگزار بخش خصوصی که مجری برنامه هاست دو بازوی توانمندی هستند که برای ادارات بافت های فرسوده در استان ها بعنوان نماینده دولت در نظر گرفته شده تا زمینه بازسازی 10 درصد از بافت های فرسوده کشور در سال فراهم شود.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به میزان پرداخت تسهیلات یارانه های برای این کار اشاره کرد و افزود: از سال 84 تا سال 88 سالانه 10 هزار واحد، در سال 88 تعداد 30 هزار واحد و در سال 89 نیز 60 هزار واحد از تسهیلات یارانه دار بانک مسکن استفاده کردند که با این اقدام، جریان نوسازی بافت های فرسوده شش برابر شده است.
آئینی ادامه داد: هم اکنون نیز، براساس دستور وزیر راه و شهرسازی و بخشنامه ابلاغی در پروژه های پنج واحد و کمتر، محدودیت تسهیلاتی وجود ندارد و افزایش تسهیلات استان ها بویژه گلستان پیگیری می شود. این مقام مسوول در کشور در پایان از ادارات راه و شهرسازی استان خواست تا با برگزاری جلسات همفکری ماهانه در مرکز استان و شهرستان و تشویق مردم نسبت به تجمیع واحدها برای ترویج این کار در شهرداری ها و طراحی سازه های محکم تر اقدام کنند.
نظر شما