حمیدرضا صنوبری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مشکلات بیماران هموفیلی استان همدان پس از ادغام بیمارستان مباشر کاشانی و بیمارستان بعثت همدان افزایش پیدا کرده است.
صنوبری اظهار داشت: فضای بیمارستان بعثت برای حضور این افراد مناسب نیست و در هنگام نیاز به تزریق فاکتور مورد نظر، بیماران با وضعیت وخیم باید مسیر زیادی را در بیمارستان طی کنند.
وی عنوان کرد: فضای درمانی بیماران تالاسمی، هموفیلی و بیماران سرطانی در یک قسمت قرار گرفته که این امر از نظر روحی برای هیچ یک از بیماران مناسب نیست.
وی بیکاری و هزینه های بالای معیشتی را مهمترین مشکلات این گروه از بیماران در استان همدان ذکر کرد.
وی تعداد بیماران هموفیلی استان را 253 نفر اعلام کرد و افزود: نحوه برخورد صحیح با یک بیمار هموفیلی در بالاترین درجه اهمیت قرار دارد و برای اینکه این افراد دچار آسیبهای بیشتری نشوند باید جامعه نوع برخورد با آنها را فراگیرد، برای مثال زمانی که یک دانش آموز مبتلا به بیماری هموفیلی در مدرسه و زنگ ورزش می خواهد تفریح کند معلم وی باید بداند که یک بیمار هموفیلی از ناحیه مفاصل بسیار آسیب پذیر است بنابراین باید به درستی مراقبت کند.
وی انجام مشاوره های ژنتیکی را یکی از مهمترین و بهترین راه جلوگیری از تولد فرزندان مبتلا به این بیماری دانست و عنوانکرد: در حال حاضر آزمایشگاه های در استان همدان وجود دارند که این خدمات را به مراجعه کنندگان ارائه می کنند.
وی به زنانی که به بیماران هموفیلی مبتلا هستند، تاکید کرد: آنان باید در سن 15 سالگی آزمایشهای ناقلیت را انجام دهند و چنانچه نتیجه مثبت بود در زمان ازدواج یا فرزنددار شدن نیز باید مشاوره های تکمیلی را انجام دهند تا از تولد فرزندان مبتلا به بیماری جلوگیری کنند.
وی کمبود یکی از 13 فاکتور موجود در خون را تنها نقیصه افراد مبتلا برشمرد و افزود: نبود فاکتورهای هشت، 9 و 13 از شایعترین موارد کمبود فاکتورهای خونی در افراد مبتلا به بیماری هموفیلی است که با استفاده از کنسانتره خون انسانی بیماران به صورت مقطعی درمان می شوند.
نظر شما