به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید احمد میرباقری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد تصفیه خانه های پالایشگاه ها نفت، افزود: این تصفیه خانه ها پر هزینه و مصرف انرژی آن بالا است و به منظور کاهش هزینه های تصفیه پساب پالایشگاه ها اقدام به طراحی سیستم کم هزینه کردیم.
وی از تولید غشای نانو لوله کربنی در دانشگاه خواجه نصیر خبر داد و گفت: این غشا با حمایت پالایشگاه نفت برای تصفیه پساب پالایشگاه های نفت تولید شده است.
میرباقری با بیان اینکه این غشا قادر به جداسازی آلاینده های نفتی است، اظهار داشت: راندمان این غشا نسبت به تصفیه خانه پالایشگاه نفت بیشتر و قادر است پسابها را به آب قابل بازیافت تبدیل کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، با تاکید بر اینکه آب خروجی از این غشا قابل استفاده در فرآیندهای بعدی پالایشگاه است، یادآور شد: از این غشاها همچنین میتوان برای تصفیه پساب صنایع فولادسازی که حاوی فلزات سنگین است نیز به کار برد.
میرباقری راه اندازی پایلوت نیمه صنعتی را از برنامه ها این طرح نام برد و ادامه داد: با راه اندازی پایلوت نیمه صنعتی نیازی به راه اندازی تصفیهخانه های بزرگ برای تصفیه پسابهای صنعتی نداریم.
ارائه روشی برای تصفیه پسابهای آغشته به آنتی بیوتیک
استاد دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیر تولید غشای RO را از دیگر پروژههای تحقیقاتی این دانشکده نام برد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر چندین کارخانه تولید کننده آنتی بیوتیک در کشور داریم که پسابهای آنها بسیار سمی و خطرناک هستند.
وی دلیل آلودگی پسابهای این کارخانهها را وجود میکروارگانیزمها در پساب این کارخانهها دانست و ادامه داد: زمانی که این میکروارگانیزمها وارد خاک میشوند کلیه میکروارگانیزمهای خاک را از بین میبرنند ضمن آنکه باکتریها با ورود به محیط زیست نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم میشوند.
میرباقری اضافه کرد: با تکثیر این باکتریها بیماریهای عفونی برای انسان تولید میکنند که با هیچ دارویی درمان نمیشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: در این راستا اقدام به تولید غشایی برای تصفیه پسابهای آغشته به آنتی بیوتیک کردیم که در فاز اول تحقیقات بر روی آنتی بیوتیک "سیفیکسیم" انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: در این راستا اقدام به تولید غشایی برای تصفیه پسابهای آغشته به آنتی بیوتیک کردیم که در فاز اول تحقیقات بر روی آنتی بیوتیک "سیفیکسیم" انجام شد.
وی با بیان اینکه تاکنون پسابهای کارخانه های تولید کننده آنتی بیوتیک در درون بشکه هایی ذخیره می شد، گفت: روش خاصی برای دفع این پسابها وجود نداشت که این غشا میتواند روش مناسبی برای تصفیه پساب این کارخانهها باشد.
تصفیه بیولوژیکی پساب پالایشگاه های نفت
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر از ارائه روش بیولوژیکی برای تصفیه پساب پالایشگاههای نفت خبر داد و در این باره توضیح داد: در این روش با استفاده از میکروارگانیزمها اقدام به تصفیه پساب پالایشگاه های نفت می شود.
میرباقری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 100 نوع میکروارگانیزم در محیط زیست داریم، افزود: هر کدام از این میکروارگانیزمها عملکرد خاصی دارند و با فراهم کردن شرایط زیستی مناسب قادر به از بین بردن آلاینده های آب هستند.
به گفته وی این روش می تواند پسابها را به آب قابل بازیافت تبدیل کند.
نظر شما