۱۰ دی ۱۳۹۱، ۱۱:۲۱

گزارش خبری/

لزوم بررسی مشکلات کارگران معدن کرمان/رواج سفرهای زیر زمینی

لزوم بررسی مشکلات کارگران معدن کرمان/رواج سفرهای زیر زمینی

کرمان - خبرگزاری مهر: روز گذشته جلسه ای در کرمان تشکیل شد در خصوص مشکلات کارفرمایان معادن این درحالی است که نیاز فوری معادن زغالسنگ کرمان رسیدگی به مشکلات معدنکاران و افرادی است که چندین متر در عمق زمین بدون امکانات جان خود را کف دست گذاشته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی قبل خبری منتشر شد در خصوص حادثه معدن زغالسنگ طبس که چندین نفر را به کام مرگ کشید همان زمان به فکر حوادث متعدد معادن زغالسنگ شمال استان کرمان افتادم آن زمان که معدن باب نیزو 11 نفر را در یکی از دلخراش ترین حوادث معادن زغالسنگ کرمان به کام خود کشید و یا آن روز که معدن هجدک کرمان ریزش کرد و چهار معدنچی را مدتها در عمق 600 متری زمین مدفون کرد بطوریکه پس از ماههای تلاش سرانجام اجساد آنها از اعماق زمین خارج شد.

دلیل نگراش این گزارش سیاه نمایی وضعیت مردان زغالی کرمان نیست بلکه مطابق استانداردهای بین المللی نیز کار در معدن سخت ترین کار شناخته شده است و بیشترین صدمات را نیز به معدنکاران وارد می کند در واقع در لیستهای پر خطرترین مشاغل جهان کار در معدن در صدر قرار گرفته است و رسیدگی به وضعیت معادن ضمن بهبوبد وضعیت بخش قابل توجهی از هم استانی ها، احتمال بروز سوانح را نیز می کاهد.

برداشت سنتی از معادن کرمان

این درحالی است که معادن زغالسنگ کرمان که به دلیل قدمت و سنتی برداشت کردن سنگهای معدن شهره اند خود بر این خطرات می افزایند.

معدن زغالسنگ کرمان

نکته قابل تامل اینکه از زمانی که معادن کرمان به بخش خصوصی نیز واگذار شد تعدد حوادث در این معادن فزونی یافت و این امر ضرورت تمرکز بیشتر مسئولان بر وضعیت معدنکاران زغالسنگ کرمان را بیشتر می کند.

معادن زغالسنگ کرمان یکی از غنی ترین ذخایر از این دست را در خود جای داده برداشت از این معادن سالهاست ادامه دارد و هر سال نیز بر عمق آنها می افزاید بطوریکه هم اکنون به طویلترین معادن استان کرمان شهرت یافته اند اما به دلیل نوع این معادن برداشت از آنها به صورت کاملا سنتی انجام می شود و کارگران مجبورند عملا در اعماق زمین و در فضاهای بسیار محدود کار کنند.

این امر وضعیت کار در این معادن را سخت نیز کرده است، در این میان وجود خاک زغال در این فضاهای محدود و اثر آنها برسلامتی کارگران معدن نیز قابل بررسی است که در این خصوص مراکز درمانی و بازرسی کار کرمان تاکنون اظهار نظر  واضحی انجام نداده اند.

معادن زغالسنگ چرخ اقتصاد شمال کرمان

بدون شک معادن زغالسنگ شمال کرمان از مهمترین چرخه های اقتصادی در این مناطق هستند و شغل اصلی مردم نیز در شهرستانهای شمالی کرمان و برخی مناطق مانند پابدانا بر اساس کار در معادن شکل گرفته است و نکته جالب اینکه زیر ساختها و امکانات بسیاری از شهرهای کوچک و روستاهای شمال کرمان نیز برپایه استخراج این معادن ایجاد شده است و این نشان از اهمیت معادن زغالسنگ در شمال استان دارد و به دلیل همین اهمیت معادن در زندگی مردم و اشتغال بسیاری از مردم محلی در این معادن باید فکری نیز به حال تجهیز و بازرسیهای متوالی از معادن و سهل کردن شرایط کار کرد.

با این وجود همچنان شاهد بروز حوادثی در معادن زغالسنگ کرمان هستیم که نشان دهنده اهمیت بالا بردن ایمنی معادن، افزایش مهارت کارگران و ایجاد شرایط کاری بهتر برای کارگران معادن است که امیدواریم در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

کارگر معدن در کرمان

سفرهای زیر زمینی مسئولان
 
سفرهای زیر زمینی تا چه حد می تواند در بهبود وضعیت کارگران معادن زغالسنگ استان کرمان تاثیر عملی بگذارد.
 
در این میان می توان به بازدید مدیرکل کار و رفاه اجتماعی و فرماندار کوهبنان از اعماق معادن این شهرستان اشاره کرد که هر دو این افراد نیز پس از مشاهده وضعیت کار در عمق زمین خواستار بهبود شرایط معادنکاران شدند و درخواست کردند که مجمع نمایندگان استان نیز از این معادن بازدید کنند.
 
فرماندار کوهبنان در جریان این بازدید گفت که پس از حوادث متعدد در معادن زغالسنگ و با پیگیریهای استاندار کرمان و مسئولان شرکت زغالسنگ سطح ایمنی در معادن بالا رفته است با این وجود باید توجه به وضعیت معدنکاران بیشتر شود.
 
منصور متقی ادامه داد: هشت هزار کارگر در هشت معدن زغالسنگ کوهبنان در حال فعالیت هستند و کار به صورتی است که مجبورند در عمق 600 متری زمین کار کنند.
 
وی افزود: باید بازدید مسئولان از معادن افزایش یابد تا در جریان سختی کار معادنکاران قرار گیرند.
 
فرماندار کوهبنان تاکید کرد که باید مجمع نمایندگان استان کرمان از معادن زغالسنگ کوهبنان بازدید کنند تا در زمینه رسیدگی به وضعیت این افراد توجه بیشتری صورت گیرد.
 
حسن رحمانی، مدیرکل تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز خواستار افزایش استانداردهای ایمنی در معادن زغالسنگ شد.
 
کارگران معدن کرمان
 
وی افزود: باید مسئولان معادن و بازرسان در خصوص افزایش ایمنی همکاری بیشتری داشته باشند و ایمنی کارگاهها و تونل های معادن افزایش یابد.
 
در هر صورت عصر شنبه جلسه ای با حضور مسئولان و کارفرمایان شهرستان زرند برگزار شد و مشکلات معادن کرمان مورد بررسی قرار گرفت.
 
در این نشست کارفرمایان مشکلات خود را با قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در میان گذاشتند.
 
در این جلسه اما مجید دوستعلی یکی از مشکلات کارگران معادن کرمان را مطرح کرد و در خصوص بازنشستگی پیش از موعد کارگران معدن مسائلی را مطرح کرد.
 
وی گفت: کار در معدن از جمله مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود اما در خصوص بازنشستگی پیش از موعد مشکلی وجود دارد و آن اینکه اگر این افراد در طول 20 سال خدمت 10 روز غیبت کنند از این مزایا بی بهره می شوند که تلاش داریم این میزان را به 45 روز برسانیم.
 
وی همچنین خواستار افزایش ایمنی معادن و افزایش مهارتهای کارگان و تجهیز معادن شد.
..............................
گزارش: سید مهدی موسوی
عکس: حمید صادقی
کد خبر 1779380

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha