حجت الاسلام علی نصیری در مورد اینکه آیا الگوی مصرف در کشور ما نسبتی با هویت ایرانی اسلامی ما دارد و چه نسبتی میان سبک زندگی ایرانی اسلامی با الگوی مصرف ما وجود دارد به خبرنگار مهر گفت: آنچه در آموزههای اسلامی فوق العاده پراهمیت است پرهیز از اسراف و زیاد مصرف کردن است. ائمه (ع) از امکانات و وسایل خود با تلاش و کوشش فراوان نهایت بهره را میبردند. داستان کاشتن هستههای خرما حضرت علی (ع) معروف است که میفرمود میخواهد هزار نخلستان با این هستهها تولید کند.
وی افزود: کشوری مثل ژاپن که بهترین کالاها را صادر میکند مردمشان تا کالاهای قبلیاشان استفاده نشود از کالای جدید و نوتر استفاده نمیکنند و همه از تولیدات داخلی استفاده میکنند. ما هم باید رعایت این مسائل را بکنیم بویژه اینکه الگوهایی بسیار مناسبی که ائمه و پیامبر(ص) باشند در اختیار داریم.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی تصریح کرد: مهاتما گاندی در زندان از ته ماندههای کاغذ سیگارها خاطراتش را نوشت. درست است مهاتما گاندی نماد ساده زیستی است اما ما الگوی ائمه و پیامبر(ص) را داریم.
نصیری درمورد تعالیم اسلام درباره خودکفایی و پرهیز از مصرف زدگی هم اظهارداشت: آموزههای دینی مملو از مفاهیمی نظیر میانه روی و رعایت اقتصاد و اجرای اصول صحیح مصرف است و برای مثال در مورد دو کالای اساسی و تأثیرگذار مردم یعنی آب و نان پیامبر فرمودند: در وضوآب معادل 750 گرم ودر غسل معادل 3 کیلو باید آب مصرف کرد درادامه فرمودند کسانی در آینده نزدیک این مقدار آب را ناکافی تلقی میکنند که آنان از من نیستند.
نصیری درپایان گفت: در مصرف و تولید از الگوها کم بهره میبریم که یک مقدار در معرفی آنها و یک مقدار در پایبندی به آنها مشکل داریم البته حاکمیت باید در این زمینه پیشرو باشد دوره شهید رجایی ایشان در عمل، این الگوها را رعایت میکرد اما در دورههای بعد بیشتر حرف زدیم و کمتر به جنبههای عملی و تربیتی و اخلاقی این الگوها پرداختیم.
نظر شما