به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه 11 دی ماه در دفتر وزیر ارشاد برگزار شد.
در این نشست که بیش از دو ساعت به طول انجامید علاوه بر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یحیی طالبیان قائم مقام وزیر ارشاد در امور شعر و ادب، قادر طراوتپور مسئول دفتر شعر این وزارتخانه و رضا حمیدی، دبیر هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر نیز حضور داشتند.
همچنین در این جلسه مشفق کاشانی، محمود اکرامیفر، پرویز بیگی حبیبآبادی، عرفان نظرآهاری، ناصر فیض، محمدرضا عبدالملکیان، علیرضا قزوه، محمدعلی مجاهدی، یوسفعلی میرشکاک، سعید بیابانکی، محمدعلی بهمنی و فاضل نظری حضور داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست با اشاره به چگونگی تشکیل شورای شعر در وزارت ارشاد گفت: ما در گذشته شورایی به عنوان شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر داشتیم که به صورت سالانه و برای برگزاری این جشنواره تشکیل جلسه میداد، اما چون فعالیتهایی که در عرصه شعر صورت میگیرد منحصر به جشنواره شعر فجر نیست و برنامههای مختلف شعری در جاهای گوناگون کشور برگزار میشود، تصمیم بر این شد یک شورای کلیتر به عنوان شورای شعر در وزارت ارشاد تشکیل شود.
حسینی پیگیری تمام امور مربوط به شعر، فعالیت انجمنهای شعری و حمایت از کتابهای این حوزه را از وظایف دفتر شعر وزارت ارشاد عنوان کرد.
وی همچنین با قدردانی از وحید طالبیان قائم مقام وزیر در امور شعر و ادب و استمرار همکاری وی یادآور شد: چون آقای طالبیان نمیرسیدند همه این امور را انجام دهند، ضمن استفاده از نظرات ایشان، از آقای طراوتپور که یک نیروی جوان است خواسته شد تا کارهای اجرایی مربوط به شعر را انجام دهند و در همین راستا دفتر امور شعر در وزارت ارشاد تشکیل شد و امیدواریم که با فعالیت نیروهای جوان مسایل این حوزه پیگیری و مشکلات آن برطرف شود.
وزیر ارشاد همچنین تاکید کرد: اما در بحث سیاست گذاری، همچنان نیازمند طرحها و ایدههای شاعران فعال و موثر کشور هستیم و امیدواریم که توان شما کمک کار شورای شعر باشد ضمن اینکه بنده شخصاً علاقه خاصی به شعر دارم و آماده هرگونه همکاری و بررسی پیشنهادهای شما در این حوزه هستم.
وی ظرفیت و زمینه شعر را در کشور زیاد توصیف کرد و یادآور شد: به عنوان مثال در همین تهران انجمنهای شعری متعددی فعالیت میکنند که میتوان با سیاست گذاریهایی آنها را ساماندهی کرد. حمایت از کتابهای شعر باید ادامه داشته باشد و شاعران جوان کشور باید شناسایی و کتابهایشان منتشر شود و بر زمین نماند.
حسینی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی که وزارت ارشاد را هم متاثر کرده است، یادآور شد: واقعیت این بود که داشتیم به این سمت میرفتیم که جشنواره شعر فجر برگزار نشود چون مشکلات اقتصادی سایه سنگین خودش را نشان داده بود ولی با تدابیری که اندیشیده شده تصمیم بر این شد که جشنواره به همان خوبی که در 6 سال گذشته برگزار شده امسال هم برپا شود.
وی در ادامه از برگزاری همایش بعدی شاعران ایران و جهان در نیمه اول سال 1392 خبر داد و در عین حال گفت: باید یک آسیب شناسی دقیق در این زمینه صورت گیرد و بررسی شود که شاعران خارجی که به این همایش میآیند، پس از بازگشت به کشورشان چه میزان در معرفی شعر ایران عملکرد خوبی داشتهاند.
رئیس شورای شعر وزارت ارشاد از برگزاری 7 جشنواره منطقهای در قالب هفتمین جشنواره شعر فجر و در 7 مرکز استان خبر داد و گفت: امسال جشنواره از 7 شاعر پیشکسوت و فعال تقدیر خواهد کرد ضمن اینکه برنامه داریم پس از بررسی منشورات شاعران مختلف 7 شاعر را که بیشترین تاثیر را در شعر کشور داشتهاند انتخاب، معرفی و در جشنواره تقدیر کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به بخش مربوط به انتخاب مردم در جشنوارههای مختلف فجر تاکید کرد: باید با نظرسنجی از مردم، استادان دانشگاه و رشتههای زبان و ادبیات فارسی بتوانیم بستری را برای انتخاب شاعر برتر از نگاه مردم فراهم کنیم.
وی همچنین به اعضای شورای شعر وزارت ارشاد پیشنهاد داد اسامی 150 نفر از شاعران برتر کشور را برای تهیه منشوراتی حاوی تصاویر و مشخصات آنها و منشورات شان ارایه کنند تا در مناسبتهای مختلف به هیاتهای خارجی ارایه شود.
حسینی همچنین نبود لوگوی ثابت و مشخص را برای جشنواره فجر فجر یادآور شد و گفت: ضرورت دارد شورای سیاست گذاری شعر فجر در مورد لوگو و نماد ثابتی برای آن به تصمیم نهایی برسد.
نظر شما