۱۲ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۴۴

روحانی :

جبران عقب ماندگی در سند چشم انداز نیازمند رشد ده درصدی اقتصاد است

جبران عقب ماندگی در سند چشم انداز نیازمند رشد ده درصدی اقتصاد است

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از عملکرد دولت نهم و دهم در تحقق شاخص های برنامه بر اساس سند چشم انداز بیست ساله توسعه گفت: ما در اجرای سند چشم انداز رشد لازم را نداشته ایم اگر در دو سوم باقی مانده بخواهیم جبران کنیم رشد اقتصادی ما باید بالای10 باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی امروز سه شنبه در همایشی با موضوع تحولات سیاست خارجی در پرتو سند چشم انداز مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: در سیاست خارجی یکسری شاخص هایی نظیر امنیت ، توسعه و هزینه و فایده داریم که باید با توجه به مصالح کشور در خصوص این موضوعات عمل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه عناوینی که مقامات در اختیار دارند صرفا از آن آنها نیست و امانتی از سوی ملت است که در اختیار آنها قرار گرفته است، افزود: مقامات باید از این امانتی که در اختیار دارند به نفع ملت استفاده کنند. قطعا با تکیه به این عناوین نمی توانند موضعی بگیرند که در نهایت به ضرر مردم تمام شود.

رئیس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عناوین امانی مردم که در اختیار مقامات قرار دارد نباید تخریب شود بلکه باید حفظ شده و سالم به فرد دیگری داده شود.

وی یکی از شاخص های سنجش عملکرد را صحت و یا عدم صحت سیاست ها خواند و ادامه داد: قانون اساسی و قوانین کشور مهمترین اسناد بالادستی هستند و سند چشم انداز بیست ساله توسعه کشور به تعبیر رهبر معظم انقلاب بالاترین سند بالادستی بعد از قانون اساسی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بر اساس چشم انداز بیست ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران درسال بیستم باید کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری با هویت انقلابی، اسلامی و الهام بخش در جهان اسلام باشد ، گفت: تا سال 82 تلاش های زیادی در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب این سند انجام شد و پس از آن سند چشم انداز به تایید رهبر معظم انقلاب رسید.
 
وی افزود: بر اساس چشم انداز جمهوری اسلامی ایران باید پس از 20 سال به لحاظ علمی جایگاه اول را در منطقه داشته باشد قطعا به لحاظ اقتصادی، فناوری و سیاست خارجی باید برای رسیدن به پیشرفت ایران زمینه سازی صورت گیرد.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بر اساس دیدگاه پژوهشگران به غیر از منابع داخلی برای رسیدن به چشم انداز به سرمایه گذاری خارجی نیز نیازمندیم. باید پرسید در هفت سال گذشته از عمر چشم انداز برای اینکه بتوانیم از اقتصاد و فناوری و منابع خارجی استفاده کنیم چه زمینه سازی هایی صورت گرفته است.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه برای دستیابی به جایگاه اول منطقه باید قدرت رقابت داشته باشیم، خاطر نشان کرد: تولیدی موفق است که برای صادرات باشد چون در این صورت با خود کیفیت را به همراه می آورد.

وی ادامه داد: در چشم انداز بیست ساله توسعه میزان رشد تولید ناخالص 8 درصد در نظر گرفته شده است اما در برنامه پنجساله اول چشم انداز به جای رسیدن به این رقم 4.5 درصد محقق شده است، همچنین رشد تولید ناخالص داخلی سرانه برای برنامه های پنجساله در چشم انداز 6.6 در نظر گرفته شده که این رقم در برنامه چهارم تنها 3.3 درصد محقق شده است.

 روحانی با انتقاد از عملکرد دولت در خصوص تحقق اهداف سند چشم انداز و برنامه های پنجساله ذیل آن ادامه داد: در برنامه پنجساله چهارم توسعه کشور باید از حیث رشد سرمایه گذاری 12.2 درصد، نرخ تورم 8.6 درصد و نرخ بیکاری به 8.4 درصد می رسید در حالیکه این شاخص ها به ترتیب 5.5 درصد ، 15.2 درصد و 11.9 درصد بوده است.

وی خاطر نشان کرد: برخی شعار می دهند که برای تحقق چشم انداز به بیست سال نیازی نداریم بلکه اهداف این سند را می توانیم 10 ساله محقق کنیم. باید دعا کنیم که 5 سال دوم چشم انداز مثل 5 سال اول شود اما ترس این را داریم که حتی به شاخص های کمتر پنجساله اول برسیم.

روحانی با بیان اینکه در حال حاضر یک سوم سند چشم انداز بیست ساله توسعه کشور را گذرانده ایم و به هیچ کدام از شاخص های مورد نظر دست نیافته ایم، عنوان کرد: به عنوان مثال تولید ناخالص داخلی سرمایه عربستان در مدت زمان برنامه چهارم 23 هزار و 274 دلار ، ترکیه 12 هزار و 246 دلار و جمهوری اسلامی ایران 10 هزار و 164 دلار بوده است. همچنین در جذب سرمایه گذاری خارجی از سال 2005 تا سال 2011 ترکیه 105 میلیارد دلار ، عربستان 170 میلیارد دلار و ایران کمتر از 19 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی داشته است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: ما در اجرای سند چشم انداز رشد لازم را نداشته ایم اگر در دو سوم باقی مانده بخواهیم جبران کنیم قاعدتا رشد اقتصادی ما باید بالای10 باشد.  ما هم قبول داریم که ملت ایران ملت بزرگی است، انقلاب بزرگی انجام داده ایم. بحث سر عظمت ملت و انقلاب نیست بحث در خصوص کارآمدی دولت است که آیا توانسته است درچهارچوب چشم انداز دستاوردی داشته باشد یا نه .

وی تاکید کرد که امروز در منطقه و دنیای اسلام فرصت های زیادی پیش روی جمهوری اسلامی ایران است حال که ریاست جنبش غیرمتعهدها در دست ما قرار دارد باید ازاین فرصت به خوبی استفاده کرده و بتوانیم به اهداف سند چشم انداز دست پیدا کنیم و عقب افتادگی ها را جبران نماییم.
 
کد خبر 1781277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha