۱۳ دی ۱۳۹۱، ۱۰:۴۵

با آغاز سال جدید میلادی؛

اعمال تغییرات فهرست داروهای ممنوعه برای سال 2013 آغاز شد

اعمال تغییرات فهرست داروهای ممنوعه برای سال 2013 آغاز شد

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: همزمان با آغاز سال نو میلادی از روز سه شنبه اعمال فهرست جدید داروهای ممنوعه مورد تائید آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ و بررسی نمونه‌گیری‌های انجام شده بر اساس تغییرات ایجاد شده در این فهرست آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) پیش از آغاز سال 2013 میلادی تغییراتی را در فهرست داروهای ممنوعه ایجاد کرد که توجه به آنها و رعایت کردنشان برای نادوها و ورزشکاران تمام کشورهای جهان طی سال جدید میلادی الزامی است.

در همین راستا لطفعلی پورکاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی پیش از این با اشاره به جدیدترین تغییراتی که در فهرست مواد ممنوعه وادا ایجاد شده بود، تاکید کرد اعمال این تغییرات از سوی تمام مسئولان، مربیان و ورزشکاران از 12 دی ماه (اینجا) الزامی است.

روز سه شنبه 12 دی مصادف با اول ژانویه و آغاز سال نو میلادی بود. بر این اساس اعمال تغییرات ایجاد شده در فهرست داروهای ممنوعه و رعایت آنها به طور رسمی از روز گذشته آغاز شده است.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: نادو بررسی تمام نمونه گیری‎های به عمل از ورزشکاران را بر اساس فهرست جدید وادا انجام داده و نتایج را نیز با در نظر گرفتن همین فهرست اعلام می‎کند.

پورکاظمی با تاکید بر اینکه داروی "ترامادول" جزو داروهای ممنوعه و نیروزا نیست اما باید در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کرد، اظهارداشت: این دارو که به صورت آمپول، قرص و کپسول قابل دسترس است با توجه به خاصیت اعتیادآوری عوارض مغزی، قلبی و کبدی ایجاد می کند.

وی تصریح کرد: در مورد کسانیکه دوران ترک اعتیاد را سپری می کنند و افرادی که نیازمند استفاده از داروهای مسکن هستند توصیه می شود به جای ترامادول از سایر مسکن ها استفاده کنند. چرا که این دارو می تواند اعتیاد غیرقابل برگشتی در افراد و حتی ورزشکاران ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس تغییرات ایجاد شده در فهرست مواد نیروزا، ورزشکاران باید در استفاده از این مواد طی سال جدید میلادی به یکسری موارد توجه ویژه داشته باشند که عبارتند از:

* مصرف انواع مسکن‎ها مانند استامینوفن کدئین و ساده بروفن، ترامادول، آسپرین، ناپروکسن سدیم، نووافن (آسیفن)، سلکسیب، باکلوفن، پیروکسیکام، مفنامیک اسید، ایندومتاسین مانند گذشته مجاز است.

* مصرف انواع ویتامین‌ها و مینرال‌ها مانند مولتی ویتامین‎ها (فارماتون، سنتروم)، امگا 3، امگا 6، ویتامین E، ویتامین B کمپلکس، B12، B1، B6 ، داروهای آهن دار (هماتینیک، ففول، فروس سولفات، اسید فولیک)، ویتامین C، قرص کلسیم و سایر ویتامین‎های خوراکی و ترزیقی مجاز است.

* مصرف اسپری سالبوتامول همانند سال گذشته در صورتیکه از 1600 میکروگرم در طی 24 ساعت بیشتر باشد، نیازمند پر کردن فرم معافیت مصرف درمانی یعنی TUE توسط ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) است.

* حداکثر دوز مجاز مصرفی فورموترول استنشاقی به میزان 54 میکروگرم طی 24 ساعت است.

* مصرف شربت یا قرص‌های سرماخوردگی حاوی سودوافدرین باید حداقل 24 ساعت پیش از هر مسابقه قطع شود زیرا تست دوپینگ را مثبت می‌کند.

* مصرف کافئین، نیکوتین و ترامادول در سال 2013 مجاز است اما نام این داروها در فهرست طرح نظارت آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) هم قرار دارد تا نتایج آن را برای ممنوعیت احتمالی این داروها برای سال 2014 بررسی کنند.

* مصرف کدئین و دکسترومتورفان ممنوع نیست.

* مصرف  اسپری کورتن دار مجاز است.

* مصرف موضعی کورتن‌هایی مانند کرم بتامتازون و ضد حساسیت‌ها، کرم‌های هموروئید، پماد یا کرم ان ان جی و هیدروکورتیزون مجاز است اما استفاده از شیاف کورتن ‌دار مجاز نیست.

* مصرف متیل هگزان آمین که به عنوان یک محرک خاص از سال 2011 ممنوع است، کماکان ادامه دارد. البته متیل هگزان آمین با اسامی مختلفی مانند روغن ژرانیوم و دی متیل آمیل آمین در ترکیب برخی مکمل‌های غذایی ورزشی وارد شده و می‌تواند تست دوپینگ را مثبت اعلام کند اما در روغن گل شمعدانی طبیعی یا در روغن ژرانبوم، ماده متیل هگزان آمین موجود نیست بنابراین مصرف این روغن ها مجاز است.

* نسبت میزان مورفین به کدئین در سال 2013 در برنامه پایش (طرح نظارت) قرار گرفته است. بنابراین احتمال دارد این مسئله یکی از ملاک‌های مثبت شدن تست دوپینگ برای سال‌های آینده شود.

کد خبر 1782043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha