۱۴ دی ۱۳۹۱، ۱۰:۳۴

اخبار سلامت در 7 روز؛

حاشیه های برکناری تنها وزیر زن/انتخاب اول احمدی نژاد برای وزارت بهداشت

حاشیه های برکناری تنها وزیر زن/انتخاب اول احمدی نژاد برای وزارت بهداشت

اخبار حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته تحت الشعاع برکناری دکتر دستجردی از وزارت بهداشت بود. تغییری که در روز پایانی هفته گذشته صورت گرفت تا ابعاد این تصمیم رئیس جمهور کمتر رسانه ای شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته شاهد انعکاس اخبار و رویدادهای مربوط به برکناری دکتر دستجردی از وزارت بهداشت و معرفی سرپرست برای این وزارتخانه بود. به طوریکه سایر اخبار این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته و بازتاب داشت.

حاشیه های برکناری تنها وزیر زن

معرفی دکتر مرضیه وحیددستجردی به عنوان گزینه احمدی نژاد برای وزارت بهداشت در دولت دهم، آنقدر حاشیه نداشت که برکناری او از این سمت با حاشیه های زیادی همراه شد.

در حالی که از چند هفته قبل ماجرای تامین نشدن ارز دارو به دفعات از سوی دکتر دستجردی در رسانه ها منعکس شد، اما رئیس جمهور با حضور در برنامه خبری عنوان کرد که تمامی ارز دارو پرداخت شده و باید علت حل نشدن مشکل را بیابیم. این پاسخ احمدی نژاد هم دستجردی را قانع نکرد و او دوباره بر سر اظهارات قبلی خود ثابت قدم ماند که تنها یک سوم ارز دارو تامین شده است.

اما این تمامی ماجرای برکناری دستجردی از وزارت بهداشت نبود، بلکه موضوع ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران در این بین از اهمیت بیشتری برخوردار بود. به طوریکه گفته می شد این برکناری به خاطر مخالفت دستجردی با عزل باقر لاریجانی از ریاست این دانشگاه بوده است.

این صحبتها زمانی رنگ واقعیت به خود گرفت که به دنبال برکناری دستجردی از وزارت بهداشت، لاریجانی نیز نامه استعفای خودش از ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران را منتشر کرد.

انتخاب اول احمدی نژاد برای وزارت بهداشت

دکتر محمدحسن طریقت منفرد سرپرست وزارت بهداشت در جمع روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور مدعی شد که در ابتدا قرار بود او وزیر بهداشت دولت نهم شود که بعدها این موضوع بنا به دلایلی منتفی شد.

به گفته طریقت، بر سر این موضوع جلسه ای 90 دقیقه ای با احمدی نژاد داشته و رئیس جمهور از او خواسته بود که آماده خدمت در این وزارتخانه شود. البته سرپرست وزارت بهداشت توضیح نداد که چرا این موضوع منتفی شد و کامران باقری لنکرانی به عنوان وزیر بهداشت دولت نهم معرفی و انتخاب شد.

شرط شرکت در انتخابات نظام پزشکی

دکتر سید حسن امامی رضوی رئیس ستاد هماهنگی ششمین دوره انتخابات نظام پزشکی، داشتن شماره نظام پزشکی برای تمامی کاندیداها و رای دهندگان را الزامی دانسته و گفته است موارد دیگری نیز برای تایید صلاحیت کاندیداها در قانون سال 83 مجلس که انتخابات را به عهده وزارت بهداشت گذاشته است لحاظ شده و هیئتهای نظارت بر انتخابات آنها را لحاظ خواهند کرد. از جمله این موارد اشتهار نداشتن به فساد مالی و نداشتن حکم محرومیت از پزشکی در پرونده پزشک است.

به گفته وی، پس از ثبت نام کاندیداها کار بررسی صلاحیتها و احراز آن و رسیدگی به شکایات انجام می شود و در نهایت در تاریخ 4 اسفند ماه امسال انتخابات برگزار خواهد شد.
 
فعالیت پرستاران بیش از 12 ساعت متوالی غیر قانونی است

غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور گفته است که فعالیت بیش از 12 ساعت متوالی پرستاران غیر قانونی است و 12 ساعت کار پرستاران در شیفتهای شب 19 ساعت محاسبه می شود.
 
 
وی با بیان اینکه هم اکنون از 4 بند قانون ارتقاء بهره وری فقط 2 بند نخست اجرا می شود، گفته است بر اساس این قانون شیفتهای شب 12 ساعته 19 ساعت محاسبه می شود این در حالی است که عملاً پرستاران به مدت 19 ساعت سر کار نیستند.
 
حضور کم رنگ پزشکان عمومی در مراجع تاثیرگذار
 
دکتر عباس زارع نژاد مشاور وزیر بهداشت دولت نهم معتقد است که برنامه پزشک خانواده به عنوان سفینه نجات نظام سلامت در کشور، با سرعت و جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد چون این موضوع خواست رئیس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
 
 
مدیرکل سابق روابط عمومی وزارت بهداشت این موضوع را نیز گفته است که پزشکان عمومی محور اصلی برنامه پزشک خانواده هستند اما متاسفانه در ترکیب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سازمان نظام پزشکی حضور کم رنگی دارند که امیدواریم در دوره جدید انتخابات نظام پزشکی، هم شاهد مشارکت فعال پزشکان عمومی و هم شاهد افزایش سهم آنها در هیئت های مدیره و شورای عالی نظام پزشکی باشیم.
 
جایزه اتریش برای انجام بیش از 400 عمل جراحی قوز قرنیه
 
دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فارابی، با انجام بیش از 400 عمل جراحی قوز قرنیه با استفاده از حلقه‌های داخل قرنیه در دنیا موفق به دریافت جایزه Innovation Award از کشور اتریش شد.

قوز قرنیه یک بیماری ارثی است که معمولاً در دهه سنین نوجوانی آغاز و در سنین 17 تا 18 سالگی شدت می یابد. این اختلال دوطرفه است ولی در یک چشم بیشتر است. در صورتی که این بیماری خفیف باشد، با گذشت زمان متوقف شده که به نام قوز قرنیه فریز شده مشهور است.
 
 
در حدود 4 تا 5 سال پیش، بیشتر این بیماران تحت عمل جراحی پیوند قرنیه قرار می گرفتند ولی با وارد شدن این حلقه های داخل قرنیه و جایگذاری آنها، استحکام قرنیه بیشتر شده و باعث کاهش میزان آستیگماتیسم، نزدیک بینی و اعوجاج های نوری شده و در نتیجه بینایی بیمار از نظر کمی و کیفی بسیار بهتر شده و فعالیتهای اجتماعی به حالت طبیعی برمی گردد.
 
افزایش موارد ابتلا به آنفلوانزای فصلی
 
دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از افزایش موارد ابتلا به آنفلوانزای فصلی خبر داده و گفته است که افراد در معرض خطر حتما واکسن بزنند.
 
 
وی گفته است با توجه به فرا رسدین فصول سرد و شیوع سرما موارد ابتلا به آنفلوانزای فصلی به خصوص در استان تهران و البرز رو به افزایش نهاده است و هموطنان به ویژه گروههای در معرض خطر باید با رعایت موارد بهداشتی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.
 
تعطیلی آزمایشگاههای تشخیص طبی
 
دکتر محمد وجگانی رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت تجهیزات، گفته است که برخی از آزمایشگاههای تشخیص طبی تعطیل شده اند.
 
وی با انتقاد از عملکرد بیمه‌ تامین اجتماعی که از خرداد ماه امسال در تهران هیچگونه پرداختی به آزمایشگاهها نداشته‌ است، عنوان داشت: این آزمایشگاهها از لحاظ کمبود مسئول فنی در وضعیت بحرانی قرار دارند.
 
 
وجگانی گفت: آزمایشگاه‌ جزو معدود عرصه‌های خدمات پزشکی است که همه چیز در آن روشن است. اما متاسفانه اقتصاد آزمایشگاهها در این میان گم شده و با وجود افزایش حدود سه برابری یک کیت تشخیصی از آزمایشگاه می‌خواهند با تعرفه‌های مصوب کار کند.
 
موشهای پایتخت سنگین وزن شده اند
 
دکتر علیرضا زالی قائم مقام رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، آلودگی شدید هوا، وجود جوندگان موذی و بسیار خطرناک، خشکی هوا و کم آبی را از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت ساکنان پایتخت دانسته و گفته است که در حدود 80 درصد از آلودگی هوای تهران مربوط به عوامل غیرطبیعی است که به طور قطع از نقش عامل انسانی در بروز این آلودگی ها حکایت دارد.
 
 
وی، وجود حیوانات موذی در شهر تهران را یکی از عوامل اصلی بروز و شیوع بیماریها دانست و خاطرنشان کرد: بررسیها نشان می دهد موشهای موجود در شهر تهران سال 1950میلادی و همزمان با ورود کالاهایی از کشور نروژ به تهران راه یافتند و به سرعت نیز تکثیریافتند.
 
به گفته زالی، وزن موشهای شهر تهران دست کم 35 درصد سنگین تر از سایر موشهای شهرهای دیگر است.
 
هشدار نسبت به عواقب پذیرش پرستار اینترنتی
 
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار با انتقاد از پذیرش و تربیت پرستار اینترنتی برای تامین کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی کشور، معتقد است که پرستاری اینترنتی ضربه بزرگی به نظام درمانی کشور می زند.
 
 
وی گفت: متاسفانه کشور ما شرایط آموزش دروس پرستاری به صورت مجازی را ندارد. حتی فارغ التحصیلان رشته پرستاری از دانشگاه آزاد هم فاصله زیادی با نیروهای مورد نیاز برای ورود به حوزه بالین را دارند. در چنین شرایط، پرستاری اینترنتی ضربه بزرگی به نظام درمانی کشور خواهد زد.
 
دبیرکل خانه پرستار با اعلام اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدا از دیپلمه های بهیاری ثبت نام را آغاز کرده است، افزود:  پرستاری اینترنتی جوابگوی نیاز مردم نیست و فقط عده ای فارغ التحصیل تحویل جامعه می دهد که کارآیی لازم برای خدمت به بیماران را ندارند.
کد خبر 1782187

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha