۲۴ دی ۱۳۹۱، ۱۳:۲۴

مهر گزارش می دهد؛

وعده جدید مهر کام پارس برای کرمانشاه پس از 10 سال

وعده جدید مهر کام پارس برای کرمانشاه پس از 10 سال

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت "مهر کام پارس" گفت: علاوه بر عمل به تعهدات گذشته در کرمانشاه قصد داریم کار را گسترش دهیم به طوریکه از این تعهدات نیز عبور خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تمام مطالعات و بررسی‌های انجام شده در مورد استان کرمانشاه، نمایانگر آن است که این استان، علاوه بر محرومیت‌های عمومی و مشابه که در اکثر استان‌های مرزی به چشم می‌خورد، با محرومیت‌های مضاعفی نیز از حیث زیرساخت‌های عمرانی و صنعتی مواجه است.

بر این اساس مسئولان نظام سعی بر آن دارند تا به استان کرمانشاه رسیدگی ویژه شود. اهتمام مدیران ارشد نظام در این زمینه قابل ستایش است اما متاسفانه وقتی که مباحث، مصوبات، دستورالعمل‌ها و تاکیدات کتبی و شفاهی به مرحله‌ عمل می‌رسند با مشکلات، موانع، سنگ‌اندازی‌ها و در برخی موارد حتی با سوء استفاده‌های کلان روبرو می‌شوند و بالاخره سرنوشت این تلاش‌ها و دلسوزی‌ها ‌منجر به هدر شدن سرمایه‌ها و منابع بی‌شمار می‌شود.

یکی از شرکت‌های بزرگی که در اوایل دهه 80 به استان کرمانشاه ورود پیدا کرد و توجه خیلی‌ها را به خود معطوف کرد، مهرکام پارس بود که تولید و تامین قطعات شرکت ایران خودرو را بر عهده دارد و بنا به ملاحظاتی که به آنها اشاره شد، از جمله ضرورت پیگیری طرح‌های توسعه برای مناطق محروم، واحد کرمانشاه را برای اجرای پروژه A "سیستم تهویه مطبوع خودرو" که تحت لیسانس شرکت VALEO فرانسه بوده و به منظور مصرف در خودروهای گروه پژو و سمند است را راه‌اندازی کرد.

این شرکت براساس مذاکراتی که با مدیران وقت استان کرمانشاه داشت، موفق شد در قبال دریافت مبلغ پنج و چهار دهم میلیون دلار با نرخ 175 تومانی "‌اعتبار ارز اختصاصی مناطق محروم" از اعتبارات استانی کرمانشاه را در اختیار بگیرد در حالی که کل سهمیه ارزی مناطق محروم استان در آن زمان، 13 میلیون دلار بود، یعنی مهرکام پارس موفق شده بود یک سوم اعتبارات ارزی استان را به خود اختصاص دهد. قابل ذکر است که قیمت ارز در بازار حدود هر دلار 600 تومان بود، که مبلغ قابل توجهی بود.

شرکت مهرکام پارس در قبال این امتیاز ویژه، متعهد شده بود 12 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده و ظرف مدت 30 ماه، طرح تولید کولرهای خودرو را در استان کرمانشاه اجرا و برای بیش از 360 نفر اشتغالزایی ایجاد کند.

اما مهرکام پارس پس از 30 ماه از تعهدی که سپرده بود و اعتبار هنگفتی که گرفته بود، به جز آن که زمین وسیعی را برای اجرای این طرح در اختیار بگیرد و تنها یک سوله در آن، احداث کند و حدود 62 نفر را برای انجام کارهای اولیه به صورت موقت به کار بگمارد، کار خاصی انجام نداده بود.

این شرکت تنها بخش کوچکی از دستگاه‌های سبک خریداری شده را به محل شرکت در کرمانشاه، انتقال داد و این موضوع حکایت از آن داشت که مهر کام پارس هدف دیگری را در سر دارد و به هیچ وجه قصد احداث چنین کارخانه‌ای را در استان کرمانشاه ندارد و دلیل منطقی و بسیار روشن آن نیز عدم انتقال دو دستگاه سنگین این کارخانه بود که ظاهرا در تهران به کار گرفته شده بودند.

نمونه دیگر آن با خرید یک دستگاه کنترل پنل توسط شرکت مهرکام پارس از منابع اعتباری استان کرمانشاه بود که برای خرید آن 700 میلیون تومان معافیت گمرکی گرفت اما این دستگاه در گمرک استان تهران، ترخیص و هرگز به کرمانشاه انتقال داده نشد.

تمامی این اتفاقات شرایطی را به وجود آورد که روزنامه های محلی در سال 1384 با رصد اوضاع مهرکام پارس، بنا به رسالت خود وارد این قضیه شد و با انتشار مطالب افشاگرانه مداوم، ضمن روشن کردن افکار عمومی، اذهان مدیران استان را نیز نسبت به این قضیه، حساس کرد تا جایی که "غفوری" استاندار وقت، مسئولان نشریه را فراخواند تا از کم و کیف موضوع مطلع شود که با توضیحات منطقی و ارائه مدارک مستند، مشخص شد که مهرکام پارس اصولا قصد بهره‌برداری جدی از سایت کرمانشاه را ندارد.

به دنبال این توضیحات استاندار وقت با مدیرعامل وقت ایران خودرو و مدیران مهرکام پارس جلسه‌ای را برگزار کرد که در آن جلسه مهرکام پارس متعهد شد ظرف 20 روز نسبت به انجام برخی از تعهدات خود که شامل انتقال دو دستگاه‌ اصلی و سنگین کارخانه و دستگاه کنترل پنل را از تهران به کرمانشاه، فعالیت خود را برای ادامه فاز تولیدی کارخانه، آغاز کنند.

20 روز گذشت و مهرکام پارس باز به تعهد خود عمل نکرد که یکی از هفته نامه های استان کرمانشاه (نقدحال) با انتشار مطلبی تحت عنوان"مهرکام پارس همه را بازی داده است" اشاره کرد که این‌ها باید پیش از این به تعهدات خود عمل می‌کردند و پس از نشستی که با عبدالرضا مصری، نماینده وقت مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی داشت، اعلام کرد که ما برای احقاق حقوق مردم کرمانشاه حتی تا استیضاح وزیر هم پیش می‌رویم.

مهرکام پارس بالاخره پس از اصرار فراوان ناچار شد دستگاه‌های سنگین را از تهران به کرمانشاه انتقال دهد که ای کاش این کار را نمی‌کرد!‌ زیرا از زمان انتقال دستگاه‌ها به استان کرمانشاه تاکنون که بیش از هشت سال می‌گذرد، هنوز هیچ اقدام عملی از سوی شرکت مهرکام پارس (نسبت به تعهدات) صورت نپذیرفته و مهرکام پارس حتی وقتی اوضاع را کمی آرام دید، مکررا تقاضا می‌کند که ماشین‌های منتقلی را به تهران برگرداند و برای توجیه کارش عنوان کرده است که انتقال تولیدات از کرمانشاه به تهران هزینه‌های اضافی برای شرکت ایجاد می‌کند، اگر واقعا این توجیه صحیح باشد چرا قبل از دریافت ارز 175 تومانی نسبت به این موضوع توجه نکرده است؟

در مورد زمین مهرکام پارس نیز سخن فراوان است، اما در این مورد تنها به این نکته تکراری بسنده می‌کنیم که چرا مهرکام پارس در زمینی به این گستردگی تنها یک سوله زده است و حاصل تلاش 10 ساله‌اش فقط احداث یک سوله است.

مهرکام پارس که از اوایل دهه 80 تاکنون که 10 سال از آن می‌گذرد واقعا چه فعالیت مفیدی انجام داده و به کدام یک از تعهدات خود عمل کرده که 20 میلیارد تومان دیگر هم از منابع استانی به خود تخصیص دهد.

حیدری طیب: مهر کام پارس باید به تعهداتش عمل کند

در جلسه ای که با حضور سید سعید حیدری طیب به همراه مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان با مسئولان مهر کام پارس در استان برگزار شد، باز هم مسئولان مهر کام پارس تقاضای تخصیص 20 میلیارد تومان بودجه را برای ادامه کارشان کردند اما نماینده مردم کرمانشاه و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه این تقاضا را رد کرده و از آنان خواستار عمل کردن به تعهداتشان شدند.

حیدری طیب در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در این جلسه مقرر شد که مهر کام پارس باید ظرف مدت یک ماه طرح توسعه خود را ارائه داده و به تعهداتش عمل کند.

وی افزود: مسئولان مهرکام مدعی اشتغالزایی 90 نفر در سه شیفت کاری این مجموعه شدند در صورتی که تعهدات آنان حدود 360 نفر بود.

وی ادامه داد: مهر کام پارس باید طبق نیازهای استان  و بودجه ای که قبلا برای راه اندازی این مجموعه دریافت کرده طرحش را توسعه داده در غیر این صورت باید بودجه دریافتی را بازگرداند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نهم گفت: مهرکام پارس باید به تعهدات قبلی اش عمل کند و برابر با نیاز استان و بودجه ای که قبلا دریافت کرده در کرمانشاه اشتغالزایی کند.

حیدری طیب در پایان گفت: در این جلسه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز بر عمل به تعهدات مهرکام پارس تاکید داشت و یک فرصت یک ماهه را برای آنان تعیین کرد.

ترابی: از تعهداتمان نیز عبورخواهیم کرد

مدیرعامل مهرکام پارس به خبرنگار مهر گفت: با نظر مساعد مدیرعامل ایران خودرو طی پنج سال گذشته مبنی بر دو برابر شدن ظرفیت تولید مهر کام پارس اقداماتی صورت گرفت و این اتفاق افتاده است.

محمود ترابی در خصوص اقدامات مهرکام پارس از ابتدای سال جاری افزود: در ابتدای سال، 22 قالب قطعات خودرو (L90 206 405 سمند) با رقم اعتباری یک و نیم میلیارد تومان خریداری شده و به شرکت مهر کام پارس انتقال داده شده است.

وی ادامه داد: در طی مدت شروع به کار، شرکت مهر کام پارس از 100 توان تولیدی خود در سه شیفت کاری بهره برداری کرده است. وی تعداد کارکنان در این سه شیفت را 90 نفر اعلام کرد.

مدیرعامل مهر کام پارس در خصوص جلسه برگزار شده مسئولین این شرکت با حیدری طیب، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس نهم و شاهمرادی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: ابتدا از خطوط تولید این شرکت بازدید به عمل آمد و پس از آن طی نشستی قرار بر این شد که شرکت مهر کام پارس برنامه و طرح های توسعه خود را که خط دسته سیم جمع شده خودرو نیز جزو آن است ظرف یک ماه و نسبت به برنامه زمانبندی به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه دهد.

ترابی در خصوص تعهدات مهرکام پارس در ابتدای آغاز به کار و جذب سرمایه 4.5 میلیارد دلاری گفت: سه و نیم میلیارد دلار از مبلغ مذکور صرف هزینه راه اندازی این واحد تولیدی شده و می شود و یک میلیارد باقی مانده نیز صرف خرید قالب های قطعات خودرو خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مهرکام پارس قصد دارد برنامه خود را توسعه دهد، گفت: ما سعی می کنیم که تولیدات خود را افزایش دهیم و به محض راه اندازی ایران خودرو قول می دهیم از این تعهدات نیز رد شویم و تولیداتمان را افزایش دهیم.

کد خبر 1782624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha