۱۴ دی ۱۳۹۱، ۱۰:۲۶

نماینده مجلس:

کشاورزی ظرفیت اصلی کردستان برای توسعه/افت 12 متری آبهای زیرزمینی

کشاورزی ظرفیت اصلی کردستان برای توسعه/افت 12 متری آبهای زیرزمینی

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی کشاورزی و تقویت صنایع وابسته را بهترین ظرفیت در راستای رسیدن این استان به توسعه پایدار عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سالار مرادی شامگاه چهارشنبه در جریان بازدید از روند اجرای سد آزاد و سامانه انتقال آن اظهار داشت: با توجه به منابع انسانی مستعد و همچنین وجود ظرفیت های بسیار خوب در دو بخش آب و خاک می توان در حوزه کشاورزی در کردستان اقدامات و برنامه های مناسبی را اجرا کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر کردستان در حوزه صنعت جایگاه و وضعیت خوبی در کشور ندارد و با توجه به وقفه ایجاد شده در راستای توسعه این بخش دیگر امکان رسیدن به شرایط بهتر نیز وجود ندارد و به همین دلیل باید با تقویت و توسعه سایر بخش ها زمینه را برای توسعه بیشتر کردستان فراهم کرد که بهترین حوزه برای رسیدن به این مهم در استان بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن است.

نماینده مردم شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر میانگین بارش سالانه در کشور حدود 250 میلیمتر است که این میزان در استان کردستان به بیش از 500 میلیمتر می رسد و به همین دلیل این استان یکی از پرآب ترین نقاط کشور به شمار می رود.

وی گفت: در کنار ظرفیت قابل توجه استان کردستان در حوزه آب، این استان زمین های حاصلخیزی نیز در اختیار دارد که می توان با برنامه ریزی و همچنین سرمایه گذاری بیشتر از سوی دستگاه های دولتی شرایط و زیرساخت های لازم برای بهره برداری از این ظرفیت ها با هدف کمک به ایجاد فرصت های جدید شغلی و در نهایت توسعه کردستان اقدامات بهتری را در دستور کار قرار داد.

مرادی با بیانی اینکه در کنار وجود منابع آبی غنی در بخش های غربی کردستان، دشت های شرقی استان با مشکل جدی کمبود آب مواجه شده اند، عنوان کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان های مسئول میزان افت آب های زیرزمینی در دشت های شرقی استان به ویژه در قروه و دهگلان بیش از 12 متر است که می توان با ایجاد سامانه های انتقال این مشکل جدی را حل کرد.

وی با تاکید بر تخصیص آب مورد نیاز به روستاها و مناطق اطرف سد آزاد اظهار داشت: در حال حاضر شمار زیادی از مردم روستاهای اطراف این سد دچار ضرر و زیان شده اند و در اولین اقدام باید آب مورد نیاز برای کارهای کشاورزی را به این افراد تخصیص داد و سپس به فکر انتقال آن به سایر شهرستانهای استان بود.

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در سالهای گذشته آب تمامی سدهای ساخته شده در کردستان به سایر استانهای همجوار انتقال داده شد در حالی که مردم ساکن در روستاها و شهرهای اطراف خود با مشکل جدی کمبود آب مواجه هستند.

در جریان این بازدید که با حضور جمعی از مدیران استان و شهرستان همراه بود، از روند اجرای سد آزاد و همچنین سامانه انتقال بازدید شد و در ادامه مسئولان ضمن حضور در مسجد روستای بنیدر با مردم دیدار و از نزدیک در جریان مشکلات و نیازهای آنها قرار گرفتند.

کد خبر 1782782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha