مجتبی نقش واریان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بیمارستان اعصاب و روان محرری با 17 هکتار مساحت دارای 500 تخت و 10 بخش است که قسمت اعظم محیط را فضای سبز تشکیل داده است.
وی با اشاره به اینکه این ساختمان در گذشته برای کاربری بیمارستان ساخته نشده بیان داشت: حدود 400 تا 450 مریض در این بیمارستان بستری است که یک سوم آن را خانم و دو سوم را آقایان تشکیل می دهند.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری ادامه داد: 100 مریض بستری جزو بیماران مزمن قرار دارند که فاقد خانواده هستند و خرج آنها توسط بیمارستان تامین می شود.
وجود ضعف در بخش مداخلات غیر دارویی
نقش واریان عنوان کرد: این بیمارستان از نظر خدمات دارویی و درمانی، پزشک و روانپزشک در موقعیت نسبتا مناسبی قرار دارد اما در بخش مداخلات غیر دارویی با وجود توسعه وضعیت مطلوب نیست.
وی ابراز داشت: در بخش کار درمانی و تفریح درمانی به دلیل نبود امکانات و افراد با تجربه لازم، ضعف وجود دارد و کارگاه تولیدی که قبلا نیز وجود داشت غیرفعال شده است.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری افزود: به دنبال فعال سازی کارگاه تولیدی هستیم تا بتوان هم از جنبه کار درمانی استفاده کرد هم نوعی استفاده و درآمد برای بیمارستان محسوب می شود.
بودجه بیمارستان کفاف افزایش هزینه ها را نمی دهد
نقش واریان عنوان کرد: بودجه دانشگاه علوم پزشکی و یا تعرفه های بیمه کفاف هزینه های بیمارستان را نمی دهد و برای تامین هزینه های ساختمان،نگهداری فضای سبز یا بحث های تفریحی نیازمند کمکهای خیرین هستیم.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان از نظر اندازه زمین موقعیت مناسبی دارد، افزود: به همکاری افراد خیر و مجمع خیرین سلامت برای توسعه فضای فیزیکی نیازمندیم زیرا هر کدام از بخشهای بیمارستان هزینه ای نزدیک به 400 میلیون تومان نیاز دارد که با توجه به بودجه کمکی و گستردگی بیمارستان کارهای عمرانی کمتری انجام می شود.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری تصریح کرد: این بیمارستان به خاطر مسافت زیادش با شهر 30 تا 40 درصد در کلیه موارد افزایش هزینه دارد و در این میان بخاطر پراکندگی، دوربودن، مشکلات سرمایشی و گرمایشی باعث افزایش هزینه می شود.
نقش واریان با تاکید بر اینکه بیمارستان اعصاب و روان درآمد زا نیست ابراز داشت: در سالهای اخیر شاهد افزایش هزینه ها دارو، درمان،مواد آزمایشگاهی، پوشاک و تغذیه هستیم در حالیکه تعرفه های بیمارستان مربوط به سالهای خیلی دور است.
وی یادآور شد: این بیمارستان با حدود 300پرسنل، جنوب کشور را پوشش میدهد و از آنجاییکه بیمارستان بی سر و صدایی است اکثر خانواده ها به دلیل تمایل نداشتن به اعلام وجود بیمار در خانواده این افراد را به بیمارستان محرری انتقال می دهند.
ضرورت همکاری خیرین در بخش مددکاری
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری در خصوص وضعیت پزشک این مرکز گفت: این بیمارستان از لحاظ تعداد روانپزشک و پزشک کمبود زیادی ندارد اما نیازمند به همکاری پرستار مرد و مددکار و روانشناس به صورت امور خیرانه برای بیمار و خانواده آنها داریم.
نقش واریان عنوان کرد: بیشتر خانوادهای افراد مریض از نظر جنبه های مختلف اجتماعی، اقتصادی نیازمند حمایت هستند که احداث کارگاه می تواند به افراد برای کسب شغل بعد از مرخصی کمک کند.
ضرورت در نظر گرفتن مکانی برای بیماران مزمن روانی
وی تصریح کرد: نگهداری از بیماران مزمن روانی از وظایف بهزیستی است در حالیکه به علت نداشتن مکان مناسب دولتی برای این افراد ده سوم تختها توسط این بیماران اشغال شده است.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری افزود: اگر خیرین به کمک بهزیستی بخشی را برای نگهداری بیماران مزمن روانی راه اندازی کند دیگر بیماران نمی خواهد برای استفاده از خدمات درمانی در صف نوبت دهی قرار گیرند.
نظر شما