به گزارش خبرنگار مهر، ترافیک طی سالهای اخیر به ویژه از ابتدای سالجاری تاکنون معضل جدیدالظهور خیابان شهید بهشتی(دانشکده) ارومیه بوده که این روند با فروش و واگذاری منازل مسکونی به آموزشگاه های خصوصی، کانون های زبان، مدارس غیر انتفاعی با توجه به وجود تعداد زیادی بانک، نهاد دولتی و بیمارستان هر روز بحرانی تر شده و سطح نارضایتی عمومی را افزایش داده است.
خیابان دانشکده ارومیه که طی 10 سال گذشته با توجه به قدمت تاریخی دارای درختان سر به فلک کشیده و خانه های ویلایی بسیار زیبا بود، امروز در سایه کم توجهی مسئولان با احداث آپارتمان های چند صد واحدی در محدوده پل قویون، واگذاری خانه های قدیمی بزرگ به مراکز جاذب سفر، جاذبه گردشگری خود را از دست داده و مردم حتی رغبتی برای بهره گیری از طبیعت زیبای بند با توجه به ترافیک سنگین در این خیابان در بیشتر ساعات روز از خود نشان نمی دهند.
متاسفانه از ابتدای ورود به خیابان دانشکده از مسیر خیابان آیت الله کاشانی وجود چندین خوابگاه دانشجویی، کانون زبان، بانک ها، مدارس دولتی و غیر انتفاعی مشکل ساز بوده و این روند با قرار گیری دانشگاه ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، اداره کل راه و شهرسازی و بیمارستان آذربایجان در جوار یکدیگر، مطب های خصوصی پزشکان، مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی در محدوده میانی و در انتها آپارتمان های چند صد واحدی ادامه دارد.
این خیابان پرتردد همچنین مسیر اصلی تردد ساکنان منطقه گلشهر، کوی کهرم، روستای گردشگری بند و ده ها روستای دیگر واقع در مناطق مرزی ارومیه بوده و با توجه به در دست احداث بودن پل 14 شهید و تبدیل شدن بخشی از این خیابان به کمربندی ارومیه طی آینده نزدیک، در صورت عدم توجه و برخورد جدی با متخلفان و ساماندهی اوضاع، باید فاتحه آسایش و تردد روان در این خیابان را خواند.
با وجود افزایش روز افزون تعداد این واحدها، اعضای شورای ترافیک ارومیه از جمله شهرداری ارومیه و راهنمایی و رانندگی قدرت و ضمانت اجرایی برای کنترل و برخورد با وضعیت موجود را نداشته و در پی شکایت از استقرار مراکز در محل های نامناسب با صدور حکم مهلت یکساله برای صاحبان این واحدها مواجه می شوند.
مسئولان به فکر ساکنان خیابان شهید بهشتی ارومیه باشند
فاطمه فخری آذر یکی از ساکنان این خیابان ضمن انتقاد از راه اندازی کانون های زبان، مدارس غیر انتفاعی بیش از ظرفیت این خیابان برای پذیرش خودروهای والدین و سرویس مدارس، گفت: متاسفانه این روند با بازگشایی مدارس اسفناک شده و مردم ساکن برای سهولت در تردد به دلیل سوء مدیریت در انجام برنامه های روزمره خود با مشکلات زیادی مواجه می شوند.
وی با بیان اینکه مردم ساکن در کوچه ها و مسیر اصلی خیابان معمولا با مشکل پارک خودرو در مقابل پارکینگ مواجه هستند، ادامه داد: این مشکل تا جایی ساکنان را مورد اذیت قرار می دهد که مجبور می شوند از مردم خدمات گیرنده از واحدهای موجود در این خیابان زودتر از منزل خارج شده و دیرتر از بقیه برای گیر نکردن در ترافیک سنگین به منازل خود باز گردند.
حسن بانی از رانندگان تاکسی گردشی مسیر خیابان دانشکده ارومیه نیز ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت ترافیک بویژه همزمان با سال تحصیلی مدارس و دانشگاه ها، گفت: این موضوع باعث ضرردهی فعالان تاکسی های خط ثابت در این مسیر شده چراکه برای انتقال 4 مسافر باید در ترافیک سنگین این خیابان گرفتار و تنها زمانی از این وضعیت خلاص می شوند که مسافری هم وجود ندارد.
این راننده اظهار داشت: تجمع مدارس در خیابان دانشکده باعث به خطر افتادن جان دانش آموزان هم می شود چرا که بسیاری از رانندگان با بی حوصلگی سعی در خلاصی از این وضع به هر نحو ممکن دارند حتی با گذر از پیاده روهایی که امکان تردد خودرو دارد، که در بسیاری از موارد تصادف آن ها را با عابرین شاهد بودیم.
تجدید نظر در ارائه مجوز مدارس غیر انتفاعی و آموزشگاه های خصوصی
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان غربی خواستار تجدید نظر آموزش و پرورش و سایر نهادهای مسئول در ارائه مجوز برای راه اندازی مدارس غیر انتفاعی و آموزشگاه های خصوصی شد و گفت: طرح انتقال آموزشگاه ها طی سالهای اخیر مورد توجه بوده ولی اهتمام جدی برای اجرایی شدن این مصوبه در بین مسئولان وجود ندارد.
علی سعیدی ضمن تاکید بر اینکه انتقال کانونهای زبان و مدارس غیرانتفاعی به منظور کاهش بار ترافیکی در هسته مرکزی شهر باید در دستور کار کارگروه هماهنگی شورای ترافیک استان قرار گیرد، اظهار داشت: این مصوبه در سالهای گذشته تصویب و اجرایی نشدن آن عامل افزایش بار ترافیکی در این خیابان شده است.
وی ضمن انتقاد از نبود پارکینگ در بیشتر این مراکز آموزشی و درمانی و خدماتی از جمله اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی، ادامه داد: بر اساس قانون جدید وظیفه اصلی پلیس تنها روان سازی ترافیک بوده که این روند ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی را سردرگم کرده و در برخی موارد جایگاه پلیس نیز زیر سوال می رود.
این مسئول ایجاد زیرساختها را وظیفه اساسی شهرداری اعلام و با اشاره به اینکه متاسفانه شهرداری هم با روند رشد قارچ گونه مدارس غیر انتفاعی، کانونهای زبان و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی در این مسیر نمی تواند برای بحران ترافیک معجزه کند، گفت: رفع این مشکل نیازمند همت جمعی دستگاه های مسئول است.
خلع ید از شهرداری ارومیه با ارائه مهلت یک ساله کمیسیون ماده 100
شهردار ارومیه نیز ضمن انتقاد رشد قارچ گونه مدارس، آموزشگاه ها، دانشگاه ها و موسسات آموزشی بخش خصوصی و نداشتن پارکینگ، گفت: متاسفانه روند راه اندازی مدارس غیرانتفاعی و موسسات آموزشی بخش خصوصی در خیابان دانشکده ارومیه از هیچ قانونی پیروی نمی کند.
محمد حضرت پور خواستار بررسی و آسیب شناسی تعداد استفاده کنندگان از مراکز موجود شد و اظهار داشت: باید مشخص شود که چند دردصد بهره مندان از خدمات این مراکز در خیابان دانشکده و خیابان های اطراف زندگی می کنند که اکثر موسسات خصوصی در این منطقه گرد هم آمده و ترافیک سنگینی ایجاد کرده اند.
وی اعلام کرد: از ابتدای خیابان دانشکده تا سه راهی استادان شمار فراوانی مدرسه غیرانتفاعی، موسسه آموزشی پیش دانشگاهی و کنکور، موسسات خصوصی آموزش عالی و دانشگاه خصوصی و کلاس های آموزش زبانهای خارجی فعال بوده و در حال راه اندازی هستند.
شهردار ارومیه با اشاره به شناسایی 32 مدرسه غیر انتفاعی و موسسه آموزش زبان در این خیابان، عنوان کرد: متاسفانه بر اساس اختیارات شهرداری موضوع برخود با این مراکز به کمیسیون ماده 100 شهرداری های آذربایجان غربی ارجاع و در نتیجه به ارائه مهلت یکساله با نظر این کمیسیون برای جابجایی آنها با رای اعضای کمیسیون مواجه می شویم.
به هر روی مشکل ترافیک خیابان شهید بهشتی ارومیه با وجود اظهار عجر و ناتوانی مسئولان و عدم اجرای مصوبات شورای ترافیک، در صورت عزم و برخورد جدی با مخالفان معضل یک گره ناگشودنی نبوده و مسئولان با همت والا می توانند مردم ساکن در منطقه را از این معضل رها کنند.
نظر شما