به گزارش خبرنگار مهر به همین مناسبت بعد از ظهر یکشنبه جلسه کمیته هماهنگی جشنواره تابلو فرش قرآنی، یکی از این جشنواره ها در ارشاد اسلامی استان در اراک برگزار شد.
در این جلسه، دبیر جشنواره ها ی ملی قرآنی در این جلسه با اشاره به اینکه هنر فرصتی برای تبیین مفاهیم دینی است گفت: در اراک گفت: جشنواره های قرآنی فرصتی برای گسترش فرهنگ قرآن است و جشنواره از جمله این اقدامات است.
مصطفی مشایخی افزود: قرآن کتابی است که به هنر فرصت بالیدن می دهد و جلوه های هنری در آن بسیار است که باید مورد توجه هنرمندان قرار گیرد.
1500 قصه در قرآن کریم
وی با بیان اینکه قرآن هدفی به غیر از هدایت بشر ندارد، اظهار کرد: خداوند برای درک بشر از سخنانش آن را به اندازه فهم انسان پایین آورده است و از قالب هایی چون داستان در قرآن استفاده کرده است.
مشایخی با اشاره به اینکه قرآن کریم یکهزار و 500 قصه دارد، ادامه داد: قصه قالب هنری قابل فهم برای همه است.
وی گفت: باید برای انجام جشنواره های هنری قرآنی فرهنگ سازی و هدف گذاری مناسب شود تا دستاورهای ارزنده به دنبال داشته باشد.
کمبود طراحی آیات قرآنی در فرش
وی نبود تنوع در انتخاب آیات در طراحی فرش را یکی از آسیب های حوزه فرش خواند و اظهار کرد: جشنواره تابلو فرش با رویکرد قدرت انتخاب قالب هاب هنری مختلف برای مخاطب برگزار می شود.
وی اولویت طراحی های تابلو فرش را با طراحی که الگوهای مناسب زندگی و هنر اسلامی ارائه دهند عنوان کرد.
مشایخی برگزاری کارگاه های تخصصی همچون نشانه شناسی و ایده پردازی طراحی تابلو فرش در کنار جشنواره و برگزاری جلسات نقد و بررسی بعد از اتمام جشنواره را اقدامی موثر برای تداوم این جشنواره دانست.
جشنواره فرصتی برای معرفی فرش دستباف ساروق
مشایخی ازکمیته اجرایی جشنواره خواست تا در کنار جشنواره غرفه ای برای معرفی فرش ساروق و غرفه ای جهت فروش تابلو فرش راه اندازی کنند.
وی همچنین جشنواره تعزیه قرآنی در اراک را فرصتی ارزنده عنوان و افزود: این جشنواره با رویکردی پژوهشی برگزار و در آن ارائه مقالاتی که به آسیب شناسی تعزیه می پردازد در دستور کار قرار دارد.
آسیب شناسی هدف اصلی برگزاری جشنواره های هنری قرآنی
مسئول دبیرخانه جشنواره های ملی قرآنی در اراک گفت: برگزاری جشنواره های ملی تابلوفرش قرآنی و شبیه خوانی قرآنی در اراک گامی به سوی آسیب شناسی در این حوزه ها است.
علیرضا حاج علی بیگی عصریکشنبه در جلسه کمیته برگزاری جشنواره های تابلو فرش و تعزیه در اراک افزود: استان مرکزی از معدود استان هایی است که به عنوان دبیرخانه دو جشنواره انتخاب شده است.
فرصتی برای توجه به تابلو فرش در استان مرکزی
وی با بیان اینکه انتخاب دبیرخانه جشنواره ها در اختیار خود استان ها نبوده است، اظهار کرد: درست است که استان مرکزی مرکز تابلو فرش در کشور نیست ، اما این فرصتی است تا نگاه جدی در این حوزه آغاز شود زیرا توجه به این بخش کم است.
حاج علی بیگی با بیان اینکه فرش هنری کهن است، افزود: در این هنر هم اکنون مشکلاتی در تهیه اقلام و مواد اولیه است و بیشتر نگاه ها به این حوزه تجاری است که امیدواریم برگزاری این جشنواره دستاوردهایی در این عرصه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره به صورت ملی و در دو بخش بافت و طراحی تابلو فرش آیات قرآنی صورت می گیرد، گفت: تاکنون 49 تابلو فرش بافته و 12 طرح نقشه به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
وی آخرین مهلت ارسال آثار را بیست و پنج دی عنوان و افزود: بافت فرش به صورت زنده،ارائه مقالات، تقدیر از سه استاد کشوری و چاپ کتاب از آثار برگزیده، مقالات و عکس های جشنواره از جمله برنامه های جنبی این جشنواره است.
مسئول دبیرخانه جشنواره در خصوص جشنواره تعزیه قرآنی نیز گفت: تعزیه حوزه ایست که گستردگی بسیار دارد و موضوعی خاص با مخاطب خاص است. وی افزود: بنا براین شد که در سال اول برگزای جشنواره به پژوهش در این بخش توجه بیشتری شود و مقالات پژوهشی به بخش رقابتی راه پیدا کنند.
وی اجرای حداقل 3 تعزیه قرآنی ، چاپ کتاب و برگزاری جلسات پژوهشی در خصوص هنرهای مرتبط با تعزیه مانند موسیقی را از دیگر برنامه های این جشنواره دانست.
نظر شما