در حالیکه در هفته گذشته موضوع حضور کم تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان مطرح شد شب گذشته مشاور امنیت ملی آمریکا از احتمال خروج کامل نظامی کشورش از افغانستان خبر داد.
سی.ان.ان در همین رابطه می نویسد : "بن رادز" مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که احتمال خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان بعد از سال 2014 وجود دارد.
رادز در ادامه افزود : دولت آمریکا در حال بررسی مجموعه ای از گزینه هاست که یکی از آنها بحث خروج کامل از افغانستان است.
بر اساس گفته های مقامات نظامی آمریکا، این مجموعه گزینه ها شامل حفظ بین شش تا 15 هزار نیرو در افغانستان است که این موضوع بستگی به ارزیابی های ژنرال "جان آلن" فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان بستگی دارد.
مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه افزود : ما ملزم هستیم تا مطمئن شویم که در داخل افغانستان هیچ جای امنی برای القاعده وجود نداشته باشد. علاوه بر آن ما باید مطمئن شویم که خود افغانستان نیروهای کافی برای حفظ امنیت را دارد و به غیر از این موارد باید در مورد ثبات دولت افغانستان نیز مطمئن شویم.
این در حالی است که بر اساس برنامه اعلام شده "حامد کرزای" رئیس جمهور افغانستان روز جمعه با "باراک اوباما" همتای آمریکایی خود دیدار می کند و مهمترین محور مذاکرات آنها در مورد استراتژی آتی کاخ سفید برای افغانستان و معاهده امنیتی دوجانبه خواهد بود.
سی.ان.ان در ادامه می نویسد : سخنان رادز در حالی ایراد می شود که پنتاگون و کاخ سفید در حال بررسی موضوع تعداد نظامیانی که باید بعد از سال 2014 در افغانستان باقی بمانند هستند.
دیدگاه های متفاوت
پنتاگون و کاخ سفید در حالی موضوع ادامه حضور در افغانستان را بررسی می کنند که هر یک از آنها نظر متفاوتی در این خصوص دارند.
بر اساس گفته های مقامات کاخ سفید، رئیس جمهور آمریکا خواهان حضور کم تعداد در افغانستان است اما ژنرال آلن خواستار حضور 20هزار نظامی آمریکایی در افغانستان است.
در همین رابطه نیویورک تایمز چند روز قبل گزارش داد که آمریکا طرح حضور کم تعداد در افغانستان را بررسی می کند. بر اساس این طرح بعد از سال 2014، آمریکا بین سه تا 9 هزار نفر از نیروهای خود را درافغانستان حفظ می کند.
تحقق رویای افغان ها
بر اساس تائید مقامات غربی و افغان، حضور نیروهای غربی در افغانستان موجب افزایش خشونت های در این کشور شده و حامدکرزای نیز بارها بر این موضوع تاکید کرده و مردم افغان نیز با برپائی تظاهرات های متعددخواستار خرج کامل نیروهای غربی از کشورشان شده اند.
بر همین اساس در صورت عملی شدن گفته های رادز در خصوص خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان و با توجه به آنکه دیگر نیروهای خارجی حاضر در افغانستان نیز در حال ترک این کشور هستند، می توان گفت رویای مردم این سرزمین در آستانه محقق شدن است.
نظر شما