درست در روز راي اعتماد مجمع ملي عراق به كابينه ابراهيم جعفري دشمنان امنيت ملت عراق در رشته حملات تروريستي خود باعث كشته و زخمي شدن 41 تن كه اكثر آنها را غير نظاميان تشكيل مي دادد، شدند.
افزايش آهنگ حملات تروريستي درحالي صورت مي گيرد كه ابراهيم جعفري نخست وزيرجديد منتخب پس ازگرفتن راي اعتماد اكثريت پارلمان عراق عزم خود را جزم كرده است تا بتواند با سازماندهي نيروهاي امنيتي و دستگاه هاي اطلاعاتي و نظامي به وضعيت نابسامان امنيتي در كشور سرو سامان دهد.
هنوز يك روز از معرفي اولين دولت منتخب تاريخ عراق نگذشته بود كه تروريست ها در يك روز خونين با منفجر كردن 10 خودروي بمب گذاري شده در شهرهاي بغداد و بعقوبه 150 تن را كشته و زخمي كردند كه اكثر قربانيان را غير نظاميان تشكيل مي دادند.
ترور يك نماينده زن مجمع ملي عراق آن هم يك روز پيش از معرفي دولت جديد اقدامي در راستاي ايجاد وحشت و رعب در ميان نمايندگان مجمع ملي بود تا مانع به حد نصاب رسيدن نشست مهم اين مجمع براي دادن راي اعتماد به كابينه ابراهيم جعفري شوند كه البته اين هدف تروريست ها محقق نشد ودولت جعفري راي اعتماد اكثريت پارلمان را بدست آورد.
دو روز پيش دستكم 11 امام جماعت مساجد اهل تسنن در شرق بغداد به جرم تحريك آشكار مردم به دست زدن اعمال تروريستي و دعوت به تحريم دولت جديد عراق درخطبه هاي نمازجمعه دستگير شدند.
انفجار ده خودروي بمب گذاري در يك روز كه به كشته و زخمي شدن بيش از 140 عراقي شد، قدرت مردان مسلح را بر دست زدن به حمله هرگاه كه بخواهند، به نمايش گذاشت.
شب گذشته هم يك فرد انتحاري با خودروي بمب گذاري شده در تل عفر درغرب موصل درشمال عراق درجنايتي هولناك 25 تن را در يك مجلس عزا به قتل رساند و بيش از 50 تن ديگر را زخمي كرد.
خبر اقدام يكي از امامان جماعت اهل تسنن شهر بعقوبه دردست زدن به عمليات انتحاري يك رويه خطرناك را در عراقي تشكيل مي دهد كه تاكنون به رغم حكومت هاي ديكتاتوري و ظالمانه گذشته همزيستي مسالمت آميز شيعه و سني هرگز خدشه دار نشده است و قطعا تداوم اين حركات پيامدهاي منفي براي جامعه عراق خواهد داشت
به راستي علت ادامه نابساماني امنيتي در عراق با وجود گذشت بيش از دو سال از حمله اشغالگران آمريكايي و هم پيمانانشان چيست؟ چرا با وجود حضور بيش از 140 هزار نظامي آمريكايي و ده ها هزار نظامي انگليسي و ديگر كشورها هر روز شاهد حملات انتحاري و خودروهاي بمب گذاري هستيم ؟
معماي خودروهاي مرگ درعراق هرروز پيچيده ترمي شود اينكه اين خودروها چگونه آماده مي شوند؟چه كساني اين خودروها را وارد عراق مي كنند؟ مسئوليت نظاميان آمريكايي و متحدان آنها در وقوع اين حملات چيست و چرا آنها قادر به جلوگيري و كشف اين حملات پيش از وقوع آن نيستند؟ آيا بيش از 140 هزار نظامي آمريكايي وهزاران نظامي هم پيمان آنها با وجود برخورداري از تجهيزات پيشرفته نظامي و اطلاعاتي به عمد اقدامي در راستاي خنثي كردن حملات تروريستي و افزايش ضريب امنيتي شهروندان عراقي انجام نمي دهند؟
منابع مالي وحمايتي گروه هايي مثل مجلس شوراي مجاهدين عراق، گروه ارتش انصارالسنه اسلام، گروه ابومصعب الزرقاوي و ده ها گروه ناشناخته ديگر كه مسئوليت حملات متعدد را درعراق برعهده مي گيرند،چيست؟جالب توجه اينكه اين گروهها در بيانيه هاي خود مدعي نابودي كفار يعني نظاميان آمريكايي مي شوند درحالي كه همگان شاهد هستند كه اكثر قربانيان حملات كينه توزانه اين گروه هاي جنايتكار را اكثريت ملت عراق يعني شيعيان بيگناه و نيروهاي پليس وارتش عراق تشكيل مي دهند.
البته اين گروه هاي كينه توز درحملات خود اقليت اهل تسنن را نيزهدف قرارمي دهند تا به رغم خود بتوانند آتش فتنه خطرناك طائفه اي و جنگ داخلي را شعله ور كنند تا بتوانند در سايه وجود اين جنگ به اهداف شوم خود دست پيدا كنند كه با توجه به بينش و درايت و هوشياري رهبران ديني عراق اعم از شيعه و سني و بيداري عمومي ملت عراق به نظر مي رسد تلاش تروريست ها براي شعله ور كردن جنگ طائفه اي ناكام خواهد ماند.
اگرچه گروههاي تروريستي توانسته اند جمع اندكي ازاقليت ملت عراق يعني اهل تسنن راجذب افكارمنحرف وافراطي و خطرناك خود كنند اما بافت اجتماعي و همزيستي مسالمت آميز قشرهاي مختلف ملت عراق كه حتي در زمان حكومت ديكتاتوري گذشته هم صدام نتوانست ميان آنها تفرقه و دودستگي ايجاد كند، نقشه اين تروريست ها را خنثي كرد.
لازم به يادآوري است كه پيش از برگزاري انتخابات تاريخي و بي نظير 30 ژانويه (11 بهمن 83) در عراق منابع آگاه و بلندپايه امنيتي عراق با ابراز نگراني شديد اعلام كرده بودند كه يك كشور عرب همسايه دست به بازي خطرناكي عليه امنيت عراق زده است به اين ترتيب كه حداقل به سه تيم استخبارات سه كشور عربي منطقه اجازه استفاده از خاك خود را براي هدايت عمليات مشترك با تيم هاي آموزش ديده بعثي هاي سابق صادر كرده است.
اما از نقش آمريكا در انفجار روزامه خودروهاي مرگ هم نبايد غفلت كرد اينكه با وجود تجهيزات پيشرفته نظامي و اطلاعاتي وجاسوسي ارتش آمريكا در عراق آنها اقدامي در خنثي كردن اين حملات انجام نمي دهند، بسيار سوال برانگيز ومشكوك است تاجائي كه خبر چند ماه پيش يكي از رسانه هاي منطقه كه از توطئه شوم آمريكا براي ايجاد جنگ مذهبي در عراق و تجزيه اين كشور خبر داده بود، چندان دور از واقعيت نمي باشد.
به نوشته اين روزنامه، طرح آمريكا با افزايش عمليات انفجاري عليه مراكز تجمع مردم و اماكن ديني وتاسيسات عمومي بوسيله انفجارخودروهاي بمب گذاري شده اجرا مي شود كه هسته هاي مخفيانه تروريستي ويژه كه به نفع نظاميان آمريكايي و با نظارت دستگاه هاي امنيتي آن فعاليت مي كنندخودروهاي بمب گذاري شده را ازراه دور منفجرمي كنند كه آخرين نمونه آن انفجارهاي تروريستي كربلا و نجف بود.
آهنگ كند آموزش و آماده سازي نيروهاي ارتش و پليس عراق براي بدست گرفتن ماموريت برقراري امنيت نشان مي دهد كه آمريكايي ها مي خواهند با ادامه اخلال در آموزش و سازماندهي ارتش و نيروهاي پليس عراق بهانه ماندن براي دراين كشور را براي خود حفظ كنند مساله اي كه از سوي سيدعبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي هم مورد تاكيد قرار گرفت .
همانطور كه حكيم گفته است عراقي ها بايد از اين فرصت پيش آمده يعني اولين دولت منتخب دمكراتيك تاريخ خود نهايت استفاده را ببرند وبا سازماندهي نيروهاي امنيتي و ارتش و قدرتمند كردن آنها هيچ بهانه اي براي ماندن بيشتر به نظاميان بيگانه ندهند.
نكته ديگر براي پايان يافتن وضعيت نابسامان امنيتي ضرورت پاكسازي دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي عراق از وجود عناصر فاسد، سودجو، همدست با تروريست ها و بعثي هاي جنايتكار است و اين ماموريت مهم بايد حتي با وجود هشدارها و مخالفت هاي آمريكايي ها عملي شود زيرا بدون وجود دستگاه هاي مقتدر امنيتي و اطلاعاتي مقابله با موج روزافزون تروريسم و خشونت در عراق ميسر نخواهد بود و دولت جعفري هم به خوبي به اين مساله مهم واقف است و مي داند راه دشواري براي ساماندهي وضع امنيتي در كشور پيش رو دارد.
عمليات مسلحانه بزرگترين تهديد مستقيم است كه چالش بزرگي را در مقابل دولت جعفري بوجود آورده است تا جائي كه به گفته ريچارد مايرز رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا عمليات مسلحانه همانند يك سال قبل باقدرت دنبال مي شود تا جائي به 60 حمله در روز مي رسد
پيشنهاد عدنان الدليمي رئيس موسسه اوقاف اهل تسنن براي برگزاري كنفرانسي با حضور همه طوائف و مراجع به منظور بررسي راه هاي پايان دادن به خشونت و موج تروريسم و اعلام تحريم برادركشي و تاكيد بر ضرورت حفظ وحدت و همبستگي بايد از سوي دولت جعفري مورد توجه قرار گيرد.
پيشنهاد جلال طالباني رئيس جمهور عراق مبني بر استفاده از نيروهاي مردمي براي مقابله با خشونت وتروريسم نيز مي تواند به عنوان يكي از راهكارها مد نظر دولت ابراهيم جعفري قرار گيرد تا به وضعيت نابسامان امنيتي در عراق سر وسامان بدهد.
به نظر مي رسد با تشكيل اولين دولت منتخب تاريخ عراق كه برخاسته از آراي اكثريت ملت عراق است تروريستها وگروههاي مخالف اعمال اراده اكثريت به زعم خود تلاش مي كنند با ادامه حملات با خودروهاي مرگ در مسيرحركت عراق به سوي ثبات و پيشرفت همچنان مانع تراشي كنند تا به خيال واهي خود بارديگر بتوانند نظام ديكتاتوري و حكومت اقليت براكثريت را درعراق پياده كنند آرزويي كه با توجه به عزم و اراده اكثريت ملت عراق و دولت منتخب آنها هرگز عملي نخواهد شد.
آيا دولت ابراهيم جعفري به عنوان اولين دولت منتخب برخاسته از آراي اكثريت ملت عراق مي تواند" امنيت" اين حلقه گم شده را به عراق بازگرداند و طعم شيرين آن را كه بيش ازدوسال خشونت ها و اقدامات تروريستي خواب و آرامش را از مردم ربوده است، بچشاند؟
نظر شما