۲۰ دی ۱۳۹۱، ۱۶:۰۰

ادیب:

راهکار برون رفت از مشکلات صنایع دستی صادرات آن است

راهکار برون رفت از مشکلات صنایع دستی صادرات آن است

اصفهان – خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برای برون رفت از مشکلات حوزه صنایع دستی به دنبال افزایش صادرات هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد ادیب پیش از ظهر چهارشنبه در نشست مدیران صنایع دستی وهنرمندان اصفهان با بیان اینکه رشد صادرات صنایع دستی طی چند سال گذشته نشان از اقبال جهانی از تولیدات داخل است گفت: با توجه به موفقیت تولیدات صنایع دستی در کسب نشان اصالت یونسکو با بهره مندی از برند سازی این نشان می توانیم صادرات صنایع دستی کشور به خصوص استان اصفهان را توسعه داد .

ادیب با بیان اینکه برای حضور در عرصه جهانی لازم است تا علاوه بر تولید کننده از صادر کندگان نیز حمایت شود افزود: طی یک سال گذشته معاونت صنایع دستی تلاش کرده تا با فراهم آوردن شرایط حمایتی تمایل صادر کنندگان به صادرات صنایع دستی را افزایش دهد اقدامی که با توجه به آمار بالای صادارت صنایع دستی در مقایسه با تولیدات معدنی و کشاورزی قابل توجه است.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تلاش کرده تا با بهره مندی کارگاه های تولید از تخفیفات انشعاب گاز و برق ، معافیت های مالیانی و ارایه بیمه تکمیلی به هنرمندن و صنعتگران صنایع دستی شرایط مناسبی را برای توسعه فعالیت ها فراهم آورد .

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه نمایش آثار صنایع دستی کشور در سفارت خانه های ایران در سراسر دنیا می تواند راهکار خوبی برای معرفی و شناساندن تولیدات داخل باشد گفت: اما با توجه به تنوع محصولات تولیدی و هنرمندان فراوانی که مشغول به کار هستند این کار چندان قابلیت اجرا نخواهد داشت .

ادیب خرید بخشی از آثار صنایع دستی تولید شده در کشور توسط سازمان ها و نهاد های دولتی را یکی از طرح های حمایتی دولت از صنایع دستی دانست و گفت: سال گذشته در استان اصفهان 700 میلیون تومان صنایع دستی توسط دستگاه های دولتی از محل یک درصد خرید آثار صنایع دستی خریداری شده و امسال تاکنون 30 میلیون تومان خرید صورت گرفته است .

ادیب با بیان اینکه فعالیت های معاونت صنایع دستی در بخش های بازاریابی، استاندار سازی و آموزش صنایع دستی در حال پیگیری است گفت: در بحث بازاریابی تاکنون برشور های به سه زبان فارس، انگلیسی و عربی برای معرفی صنایع دستی آماده و چاپ شده همچنین این بروشور ها به زبان فرانسه نیز تهیه شده که به دلیل مشکلات مالی هنوز انتشار پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: علاوه بر تهیه مستند های در خصوص صنایع دستی سایت 7 زبانه برای معرفی جاذبه های گردشگری میراثی و صنایع دستی تهیه و اکنون در حال بهره برداری است .

معاون صنایع دستی سازمان میرات فرهنگی، از آماده شده دو مستند معرفی "هنر قلمکار نقاشی - قلمکار مهری" و "ساخت اسطرلاب" خبر داد.

وی همچنین گفت : استان اصفهان به عنوان اولین استان در کشور تا کنون توانسته برای 14 رشته صنایع دستی نشان استاندارد دریافت کند.

معاون صنایع دستی و هنر های سنتی سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به بر گزاری دور ه های آموزشی مجازی این معاونت گفت: از این پس با اقدامات انجام شده علاوه بر مجازی شدن بخشی از آموزش ها صدور مجوزهای لازم برای صنعتگران و هنرمندان نیز به صورت اینترینی امکان پذیر می شود.

ادیب ادامه داد : از این پس مراجعه کنندگان می تواند با مراجعه به سایت Isfahacht.ir بری دریافت مجوز های لازم اقدام کنند .

ادیب همیچنین با ابراز گلایه از برخی محدودیت های که معاونت صنایع دستی با آن درگیراست گفت: با وجود آنکه چند سالی است سازمان صنایع دستی با میراث فرهنگی ادغام شده است اما همچنان بر اساس قوانینی که در سال 1354 برای فعالیت های این سازمان پیش بینی شده فعالیت می کند و همین امرسبب شده تا دربسیاری ازموارد در انجام بسیاری از فعالیت ها با منع قانونی روبه رو شود.

وی ادامه داد: صنایع دستی برای توسعه نیازمند قوانین جدید است و نمایندگان مجلس باید با تصویب قوانین شفاف درصد حل مشکلات این بخش برآیند.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی اصفهان ادامه داد: در حال حاضر وظیفه صنایع دستی تنها صدور مجوز نیست بلکه باید در بحث آموزش نیز وارد شود هرچند سازمان فنی و حرفه ای در این حوزه خوب عمل کرده است اما باید این اموزش ها بر اساس سیاست گذاری ها و با نظارت سازمان صنایع دستی باشد تا بتوان به اهداف پیش بینی شده رسید.

ادیب با تاکید بر در آمدزای و ارز آوری صنایع دستی گفت: با توجه به اینکه در حوزه صنایع دستی می توان با کمترین هزینه بیشترین بهره وری را دارد و اشتغال زا است آن هم اشتغالی بدون آلودگی اما در تخصیص اعتبارات نگاه به صنایع دستی یک نگاه تفنی است و گمام می کند که تولیدات صنایع دستی کار دستی است.

وی بخشی از مشکلات موجود را ناشی از فرهنگ عمومی جامعه دانست و گفت: لازم است تا برای ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه رسانه ها بیشتر تلا ش کنند.

کد خبر 1787584

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha