۲۳ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۰۲

صالحی با مهر مطرح کرد:

سهم 9 درصدی شهریار در تولیدات کشاورزی استان تهران

سهم 9 درصدی شهریار در تولیدات کشاورزی استان تهران

شهریار - خبرگزاری مهر: رئیس اداره جهاد کشاورزی شهریار از سهم 9 درصدی شهریار در تولیدات کشاورزی استان تهران خبر داد.

مهدی صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان شهریار با وسعت 310 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 650 هزار نفر، به لحاظ موقعیت جغرافیایی، آب و هوایی، نزدیکی به پایتخت و...از ظرفیتهای ویژه ای در حوزه های مختلف تولیدی، صنعتی و کارآفرینی برخوردار است.

سهم 9 درصدی شهریار از کل تولیدات کشاورزی استان تهران

این مسئول عنوان کرد: یکی از ظرفیتهای قابل توجه شهریار، توان ویژه این شهرستان در بخش کشاورزی است که در این زمینه با تولید انواع محصولات کشارزی و باغی اعم از قارچ، سبزی و صیفی جات، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، شیر، عسل، ماهیان سردآبی، گرم آبی و زینتی، غلات، علوفه و... سهم بسزایی از نیاز استان را تامین میکند.

وی ادامه داد: شهریار با برخورداری از 18 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی و برنامه ریزی صحیح در استفاده بهینه و حداکثری از پتانسیل موجود که منجر به تولید محصولات مطلوب از لحاظ کمی و کیفی شده است، سهمی 9 درصدی از کل تولیدات استان تهران در تمام بخشهای کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

آبیاری تحت فشار گامی برای استفاده حداکثری از منابع آبی

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شهریار گفت: به منظور تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه و ارتقای هرچه بیشتر بخش کشاورزی شهرستان، برنامه ها و راهبردهای عملی بسیاری طراحی شد و در دستور کار قرار گرفت که به موجب آن طی دو سال اخیر، افزایش قابل توجهی در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی ایجاد شد.

این مسئول افزود: در این راستا با توجه به وجود اراضی وسیع کشاورزی در شهریار و نیاز آبی 254 میلیون مترمکعبی بخش کشاورزی در یکسال زراعی، همچنین کمبود منابع تامین آب، استفاده از روشهای نوین آبیاری و ایجاد زیرساختهای لازم در دستور کار قرار گرفت.

تولید سالانه 155 هزار تن محصول باغی در شهریار

وی اضافه کرد: اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار در سطح 600 هکتار از اراضی، تسطیح اراضی زراعی به مساحت 460 هکتار با هدف افزایش راندمان آبیاری و... از جمله اقداماتی بود که طی دو سال گذشته در راستای جبران بخشی از خلاهای ناشی از بیلان منفی و کمبود آب در حوزه کشاورزی صورت گرفت.

صالحی بیان کرد: در حوزه تولیدات باغی نیز شهریار با دارا بودن بیش از 10 هزار هکتار اراضی باغی به تولید 155 هزار تن در سال در قالب 13 نوع محصول باغی اعم از زردآلو، گوجه سبز، هلو، شلیل، سیب، گلابی و... پرداخته است.

شهریار رتبه نخست تولیدات باغی استان را کسب کرد

این مسئول یادآور شد: بطوریکه هم اکنون این شهرستان با وجود برخورداری از 20 درصد سطح کل باغات تهران، در حدود 33 درصد از محصولات باغی این استان را تولید میکند و در این زمینه رتبه نخست استان را نیز کسب کرده است.

وی عنوان کرد: در زمینه تولیدات زراعی نیز با وجود بیش از 8 هزار هکتار اراضی زراعی در شهریار و تولید محصولاتی از قبیل پیاز، گوجه فرنگی، کلم،  گندم، جو، علوفه و...، این شهرستان با دارا بودن پنچ درصد از اراضی تهران، سهمی هفت درصدی از کل تولیدات استان دارد.

رتبه دوم شهریار در تولید قارچ استان تهران

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شهریار گفت: تولید قارچ خوراکی یکی دیگر از تواناییهای ویژه شهریار است که در این زمینه با تنها پنج واحد تولید قارچ دکمه ای، این شهرستان توانست با تولید سالانه نزدیک به سه هزار تن از این محصول، رتبه دوم تولید قارچ در استان تهران را به خود اختصاص دهد.

صالحی اظهار داشت: همچنین در بخش تولیدات دامی نیز با فعالیت بالغ بر 900 واحد پرورش دام و تولید 85 هزار تن محصولات دامی اعم از گوشت قرمز و سفید، شیر، تخم مرغ، عسل و...، بیش از 6 درصد تولیدات دامی استان را تامین می کند.

ظرفیتهای ویژه حوزه کشاورزی در اشتغالزایی کاربردی شود

این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به ظرفیتهای موجود در شهریار، این شهرستان به لحاظ استفاده حداکثری از منابع و سطح کمی و کیفی تولیدات زراعی و باغی در شرایط مطلوبی قرار دارد، اما تلاش مسئولان حوزه کشاورزی شهریار بر این است که سهم این شهرستان در تولیدات استانی را ارتقا دهند.

وی ادامه داد: ارتقای سهم شهریار در تولیدات استانی علاوه بر جذب بیشتر اعتبارات و توجه بیش از پیش مسئولان استانی و کشوری به این شهرستان، زمینه های لازم جهت اشتغالزایی و افزایش درآمد عمومی شهروندان را نیز فراهم خواهد آورد.

استفاده از فناوری روز دنیا نیاز امروز کشاورزی است

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان شهریار افزود: استفاده از روشهای نوین آبیاری، فناوری روز دنیا در پرورش محصولات، کودهای غنی شده و سموم پیشرفته از جمله نیازهای امروز کشاورزی است که موجب افزایش سطح کمی و کیفی تولید، استفاده حداکثری از منابع آبی موجود، کاهش فرسودگی خاک و سایر عوامل تولید خواهد شد.

این مسئول گفت: به این منظور، همکاری و تعامل شهروندان بویژه فعالان حوزه کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است.

کد خبر 1789094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha