به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي تامين اجتماعي تهران بزرگ ، مجيد روزيفراخ در جمع كارگران، رشد مصارف صندوق بيمه بيكاري نسبت به منابع، بيكاري گسترده در سطح جامعه، تعطيلي كارگاه ها، نارسايي سيستم كاريابي، تغيير ساختار بعضي از صنايع و نوسازي صنايع را عمده ترين عوامل تاثير گذار بر بيمه بيكاري دانست.
وي تصريح كرد: آهنگ رشد پرداخت مقرري بيمه بيكاري نامناسب و نگران كننده است كه اثرات منفي را بر صندوق تامين اجتماعي وارد مي كند.
مدير كل تامين اجتماعي خاطر نشان كرد: جمهوري اسلامي سومين كشور خاورميانه است كه بيمه بيكاري را براي كارگران بر قرار ساخته و اين قانون بر مبناي شرايط كاري و سوابق بيمه شده ترسيم شده و از هر گونه اظهار نظر سليقه اي به دور است.
روزيفراخ گفت: به طور كلي بيمه شده اي كه بدون ميل و اراده بيكار شود و يا به تشخيص وزارتخانه ذي ربط و با تاييد شوراي عالي كار، بيكار موقت شناخته شده باشد مشمول استفاده از بيمه بيكاري مي گرد. اما كارگري كه با ميل خود كار را ترك مي كند نمي تواند از اين حمايت برخوردار شود.
وي با تاكيد بر اينكه تشخيص ارادي بودن يا غير ارادي بودن بيكار بيمه شده بر عهده اداره كار و امور اجتماعي است، افزود:
مدير كل تامين اجتماعي گفت: بيمه شدگاني كه كار خود را به صورت غير ارادي از دست مي دهند، حداكثر30 روز از تاريخ بيكاري مهلت دارند به واحدهاي كار و امور اجتماعي اطلاع دهند.
روزيفراخ افزود: تبعه كشورهاي خارجي ، مستمري بگيران( بازنشستگان، از كار افتادگان) و بيمه شده اي كه كمتر از 6 ماه سابقه پرداخت دارد نمي تواند از مقرري بيمه بيكاري استفاده كند.
وي اظهار داشت: مدت دريافت مقرري بيمه بيكاري جزو سوابق پرداخت محسوب مي شود و در صورت بيكاري زن و شوهر هر دو از مقرري بيمه بيكاري برخوردار مي شوند.
نظر شما