مجتبی رضوانی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه شهرهای استان مرکزی دارای مکانهای گردشگری تاریخی منحصر به فرد است تصریح کرد: آماده سازی نمای شهری، رعایت پاکیزگی، نظافت خیابانها و معابر و اماکن تفریحی توریستی و همچنین نصب تابلوهای شهری توسعه و رونق گردشگری استان را فراهم می کند.
شهرداران مهمترین توجه را به بناهای تاریخی قرار دهند
وی با بیان اینکه شهرداران مهمترین توجه را به قومیت و بناها، بافتهای تاریخی، تفرجگاهها و بازارچه های صنایع دستی قرار دهند خاطرنشان کرد: شهرداران همانطور که پیکرشهر را حفظ می کنند باید روح و زنده بودن آن را نیز حفظ کنند.
رضوانی ادامه داد: از آنجائیکه حوزه عملکرد ما به بخش کالبد شهر و بخش عمده آن به روح و حلاوت و تازگی شهر بر می گردد با شهرداری ها ارتباط تنگاتنگی داریم. اکثر شهرهای و بنادر و جزایری که پیشرفت چشمگیر در حوزه گردشگری داشته اند با سرمایه گذاری در بخش گردشگری توانسته اند رونق پیدا کنند و باعث سودهای کلان به صورت محسوس و نامحسوس در چرخه شهری گردیده است.
قائم مقام رئیس سازمان و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان کرد: در سال “تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی” قابلیت های سرمایه گذاری در توسعه مجموعه فرهنگی ، تفریحی ، تجاری و گردشگری بیشتر از قبل فراهم شود.
شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استان به سرمایهگذاران
وی اضافه کرد: شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استان به سرمایهگذاران ، تهیه و ارائه اطلاعات لازم و اساسی به سرمایهگذاران وراهنمایی، مشاوره، هماهنگی و پیگیری مستمر امور اجرائی سرمایهگذاران تسهیل و تسریع فرآیند سرمایهگذاری بخش خصوصی ومساعد نمودن محیط و فضای سرمایهگذاری در درستور کار این اداره کل قرار گرفته که با تعامل ، مشارکت و همکاری شهرداریها امیدواریم بتوانیم سرمایه گذاران را در مناطق نمونه گردشگری به منظور تمرکز گردشگری در استان جذب کنیم.
مجتبی رضوانی گفت : با توجه به عرصه های پرظرفیت صنایع دستی، می توان با راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در کلیه شهرهای استان و تمرکز بیشتر بر روی توسعه و فراگیرکردن بازارچهها و نمایشگاهها و جمعه بازارهای صنایع دستی ، شاهد اشتغال زایی و تولیدات قابل توجهی در این زمینه شد.
حوزه گردشگری به هیچ وجه جدا از مدیریت شهری نیست
این مقام مسئول بیان کرد : حوزه گردشگری به هیچ وجه جدا از مدیریت شهری نیست و این اداره کل آماده است در کنارشهرداران و در جهت رفاه شهروندان قدم بگذارد و هر سه حوزه عملکردی را متعلق به وظایف خودشان بدانند و به عنوان هویت بخش به شهر ها و روستاها با فراهم آوردن بستر لازم جهت جذب گردشگر و توسعه و رونق گردشگری استان قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه برخی از شهرداران شهرهای استان مرکزی در حفاظت و نگهداری از بافتهای تاریخی توانسته است نماد سنتی خود را زنده نگه داشته اند اظهارداشت: این پتانسیل می تواند در سایر شهرهای استان نیز اتفاق بیفتد.
رضوانی در بخش دیگری از سخنان خود از رونمایی از بانک جامع اطلاعاتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورخبر داد و تصریح کرد: این بانک جامع اطلاعاتی شامل 31 جلد اطلاعات و ویژگیهای گردشگری، صنایع دستی و میراث مادی و معنوی استانهای کشور از جمله استان مرکزی است که به دو زبان فارسی و انگلیسی به تألیف رسیده و در فضای مجازی نیز قابل دسترسی است.
اولین جشنواره و نمایشگاه صدای عشایر ایران
وی با اشاره به اینکه شورای هماهنگی اولین جشنواره و نمایشگاه صدای عشایر ایران در استان مرکزی آغاز به کار کرده است اظهارداشت: ترویج و پاسداشت فرهنگ عشایر و اقوام ایرانی به مثابه گنجینه خرد عمومی گذشتگان این مرز و بوم ممکن نیست مگر به عزم و همت فرهیختگان و فرهنگ دوستان این دیار کهن و باستانی که عظمتش ریشه در اعماق تاریخ دارد.
قائم مقام رئیس سازمان و مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با بیان اینکه غنای میراث فرهنگی و موهبت های طبیعی و جغرافیای سرزمین ایران ، مسئولیتی خطیر بر عهده متولیان و میراث بانان آن نهاده است گفت : این شورا با اتخاذ تدابیر خردمندانه و بهره گیری از ظرفیت و توانمندی دستگاهها و سازمانهای دولتی و بخش خصوصی استان سعی دارد هر چه باشکوه نمایشگاه معرفی ظرفیت ها و توانمندی های عشایر و اقوام مختلف جمهوری اسلامی ایران را برگزار کند.
رضوانی افزود : این جشنواره و نمایشگاه به زودی در ایام دهه فجر در تهران برگزار می شود.
نظر شما