علیرضا رنجبرضرابی در گفتگو با خبرنگارمهر افزود: سالانه بیش از 637 هزار هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت محصولات مختلف زراعی قرار میگیرد.
وی از افزایش تولیدات کشاورزی به عنوان بارزترین نمونه در روند روبه رشد کشاورزی استان همدان یاد کرد و افزود: میزان محصولات کشاورزی از 3.7 میلیون تن در سال 83 به بیش از پنج میلیون تن در سال 90 افزایش یافته در حالی که سطوح زیر کشت افزایش قابل توجهی نداشته است.
وی در زمینه هدایت و مدیریت زیر بخش زراعت نیز عنوان کرد: در این حوزه مطابق برنامه پنجم توسعه باید سطح تولیدات زراعی استان از 3.3 میلیون تن به 3.6 میلیون تن برسد در حالیکه اعمال مدیریتهای فنی و مهندسی توانسته این رقم را در سال اول برنامه به 3.55 میلیون تن برساند که تا تحقق کل اهداف برنامه فاصله چندانی ندارد.
محصولات زراعی استان همدان طبقه بندی شده اند
رنجبرضرابی طبقه بندی محصولات زراعی استان همدان به محصولات استراتژیک، راهبردی و منطقه ای و همچنین رعایت الگوی کشت با هدف انتخاب محصول همراه با افزایش بهره وری از منابع موجود آب و خاک را از مهمترین برنامه ها و اولویتهای ویژه استان همدان برشمرد که اجرای آنها افزایش درآمد برای کشاورزان و تولید کنندگان و در نهایت حفظ منابع و عوامل تولید همچنین رونق اقتصادی بخش را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: تنوع بخشیدن به ارقام و محصولات زراعی، به کارگیری دانش فنی جدید و انتقال آن به بهره برداران، رعایت تاریخ کشت، تهیه و ترویج ارقام مناسب، تغذیه مناسب گیاهی، معرفی ارقام جدید و مقاوم به خشکی و استفاده از روشهای متنوع کشت از جمله توسعه کشت انتظاری و کشت مستقیم و مدیریت آب با استفاده از روشهای نوین از جمله برنامه هایی است که در زیر بخش زراعت اجرا شده و همچنان در حال اجراست.
رنجبرضرابی با اشاره به برخی محصولات زراعی بیان کرد: در مورد چغندرقند بعد از مشکلات به وجود آمده برای صنایع قند و شکر در سال 85 با مدیریت طرح احیای مجدد تولید چغندرقند، در حال حاضر شاهد موفقیت در توسعه تولید چغندر در استان هستیم بطوریکه در سالجاری تولید این محصول در استان به مرز 200 هزار تن رسیده است.
ظرفیت جذب تمام محصول چغندرقند در همدان وجود دارد
وی گفت: ظرفیت جذب تمام این محصول در کارخانه قند همدان وجود دارد اما با توجه به فشردگی فصل برداشت و تراکم محصول در زمان تحویل برای ایجاد سهولت در تحویل چغندرقند زارعان و همچنین رقابتی کردن خرید چغندرقند زمینه فعالیت کارخانه های سایر استانها در همدان فراهم شده که این امر نقش مهمی در پایداری تولید این محصول داشته و بر همین اساس کارخانه قند همدان نیز در سایر استانها فعال است.
وی افزود: در مورد سیب زمینی نیز به منظور جلوگیری از تولید بی رویه و افت قیمت، تولید این محصول متناسب با توانمندیهای استان کنترل و در حد یک میلیون تن ثابت شده است.
وی گفت: در این زمینه با توسعه انبارهای فنی نگهداری، متحول کردن سیستم برداشت و بسته بندی علاوه بر افزایش ماندگاری، زمینه صادرات آن فراهم و در سالهای اخیر قیمت این محصول با کمترین نوسانات روبرو بوده است.
رنجبرضرابی از توسعه باغات استان همدان نیز به عنوان یکی از نمونههای عملکرد مطلوب سازمان جهاد کشاورزی در سالهای اخیر در استان همدان یاد کرد و ادامه داد: برای نخستین بار در تاریخ استان تولیدات باغی به بیش از 600 هزار تن در سالجاری رسید.
افزایش دانش فنی بهره برداران تولید محصولات باغی را افزایش داده است
وی اضافه کرد: همچنین سطح باغات استان همدان از 54 هزار هکتار در سال 84 به 70 هزار هکتار در سالجاری رسیده که اصلاح و جایگزینی باغات درجه 2 و 3 و استفاده از نهالهای شناسه دار، رعایت اصول تغذیه مناسب، افزایش دانش فنی بهره برداران و به کارگیری دانش آموختگان کشاورزی از بخش خصوصی از عوامل مهم این افزایش تولید در بخش باغبانی بوده است.
نظر شما