به گزارش خبرنگار مهر، مازیار حسینی در حاشیه مراسم اتمام عملیات حفاری اتوماتیک تونل کمکی کانال ابوذر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدیریت آبهای سطحی شهر تهران و کاهش خطرپذیری شهر در مقابل سیلاب یکی از پروژه های با اهمیت شهرداری تهران است و خدا را شاکریم که حفاری این پروژه در منطقه 14 و 15 در کوتاه ترین زمان ممکن به اتمام رسید.
وی ادامه داد: کانال ابوذر از کانالهای پرحجم سیلابی تهران است اما متاسفانه از ظرفیت کافی برای مهار آبهای سطحی در مواقع خاص برخوردار نبود به همین دلیل ساخت کانال کمکی ابوذر آغاز شد و توانستیم در بازه زمانی 10 ماهه 4 کیلومتر حفاری تونل زیر زمینی را در این پروژه به اتمام برسانیم.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه در حفر 4 کیلومتر تونل با دستگاه حفار اتوماتیک(TBM) خوشبختانه کوچکترین حادثه یا نشستی رخ نداد گفت: به طور متوسط سالانه 10 تا 12 کیلومتر کانال و تونل جمع آوری آب های سطحی احداث می شود اما امسال با اقدامات خوبی که در این زمینه صورت گرفته در تلاشیم که بتوانیم رکورد 30 کیلومتری را در این حوزه به جا بگذاریم که بر این اساس تا پایان سال حجم شبکه جمع آوری آبهای سطحی در تهران از مرز 530 کیلومتر عبور خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تونل کمکی کانال ابوذر به طول 4 کیلومتر حفاری شده که طراحی و احداث سازه ، شفت، آبگیر و کانال انحرافی نیز تا پایان سال به سرانجام برسد و بتوانیم طی ماه های آتی از این پروژه بهره برداری کنیم.
حسینی با بیان اینکه ما شبکه جمع آوری آبهای سطحی را بازنگری کرده ایم گفت: طرح جامع جمع آوری آبهای سطحی تهران با مطالعه چند ساله امسال به پایان رسید. حال یک سند بالادستی برای مدیریت آبهای سطحی با تاکید بر حفظ منابع آبی و جلوگیری از انتقال بی مورد آب به پایین دست در دست است. همچنین در مناطق 22 گانه طرحهای تفضیلی پروژه پیش بینی خواهد شد.
وی گفت: تقریبا تمام مناطق مشاور متخصص در زمینه آب برای طراحی، طرح تفضلی شان دارند و عملیات اجرایی در بسیاری از حوزه ها شروع شده است.
معاون فنی و عمرانی شهر تهران با تاکید براینکه سال 92، سال شکوفایی عملیات اجرایی طرح جامع جمع آوری آبهای سطحی شهر تهران است گفت: در حوزه جمع آوری آبهای سطحی 9 پروژه در دست بهره برداری است که در روزهای آینده افتتاح رسمی این پروژه ها را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: نوع نگاه ما در طرح جامع تغییر کرده یعنی حفظ منابع آب و مدیریت منطقه ای جایگزین انتقال های طویل شده است البته طراحی شبکه آبهای تهران بر اساس اصول بوده است اما در طرح جامع جلوی توسعه انتقالهای طولی گرفته شده و بر مدیریت منطقه ای تاکید شده است.
حسینی با تاکید بر ضرورت توسعه شبکه آبهای سطحی در تهران گفت: اگر برای هر موضوعی مدیریت داشته باشیم حتی اگر خطرات صفر نشود به حداقل حد ممکن می رسد.
نظر شما