۲۶ دی ۱۳۹۱، ۱۴:۵۵

اصغری در جمع خبرنگاران؛

47 درصد اراضی مشهد موقوفه آستان قدس است

47 درصد اراضی مشهد موقوفه آستان قدس است

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی گفت: بین 43 تا 47 درصد اراضی مشهد موقوفه آستان قدس رضوی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالرضا اصغری ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط وقف اظهار کرد: داشتن سند شش دانگ، در تصرف پیشنهاد دهنده، تحمیل نکردن هزینه برای موقوفات آستان قدس و بلاعوض بودن از شرایط وقف است.

وجود هشت هزار پرونده محاکماتی موقوفه خواری

معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی با اشاره به پرونده موقوفه خواری در سال 88 بیان کرد: بیش از هشت هزار پرونده محاکماتی و چهار هزار پرونده اجرایی موقوفه خواری وجود دارد.

اصغری گفت: از میان هشت هزار پرونده محاکماتی بیش از پنج هزار پرونده تعیین تکلیف شده و 98 درصد آرا به نفع موقوفه صادر شده است.

وی افزود: از میان 4 هزار پرونده اجرایی نیز 2 هزار پرونده تعیین تکلیف شده است.

معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی در خصوص خلع ید زمین های موقوفی نیز بیان کرد: سال گذشته 201 هزار هکتار زمین موقوفی خلع ید و سال جاری نیز 50 هزار هکتار احکام خلع ید دریافت شده و فرآیند اجرایی آن در حال صورت گرفتن است.

75 بانوی واقف

اصغری از وجود بیش از 75 بانوی واقف در سطح استان خبر داد و افزود: بانوان واقف بیشتر در زمینه روشنایی، بهداشت و درمان و مهمان سرای حضرت وقف کرده اند.

وی در خصوص موقوفات خارجی گفت: بیشتر موقوفات خارجی آستان قدس از افغانستان است و در این زمینه گروهی از کارشناسان آستان قدس با اعزام به این کشور به طور دقیق موقوفه را شناسایی و بازدید می کنند.

معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه آستان قدس رضوی به عنوان بزرگ ترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام از طریق موقوفات اداره می شود، افزود: نحوه هزینه کرد و هر نوع سرمایه گذاری موقوفات باید بر پایه نیت واقفان باشد.

اصغری تصریح کرد: لزوم ترویج فرهنگ وقف از ضروریات جامعه اسلامی محسوب می شود و در این زمینه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با استقرار مدیریت عالی اسلامی در آستان قدس شاهد احیاء فرهنگ وقف و استرداد موقوفات ازدست رفته بوده ایم.

قانون ابطال اسناد فروش رقبات موقوفه

وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی موقوفه خواری رواج داشت و از طریق قانون اصلاحات ارضی موقوفات فروخته و یا به نهادهای حقوقی دولتی واگذار شد اما پس از انقلاب قانون ابطال اسناد فروش رقبات موقوفه تصویب شد و بر این اساس موقوفات باید به دامن وقف باز می گشت.

معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مردم به احکام وقف آشنایی ندارند، گفت: نهادهای وقف ضعیف است و در این راستا باید فرهنگ وقف در جامعه نهادینه شود.

اصغری اظهار کرد: لازم است کارکردهای وقف مشخص و نهضتی در دانشگاه، مساجد، حوزه علمیه و مطبوعات ایجاد شود تا بتوان نهاد وقف را احیاء کرد.

وی تصریح کرد: سنت حسنه وقف از ابتکارات دین اسلام بوده و در ترویج سیره رضوی، معارف اهل بیت، اشتغالزایی و آموزش و پرورش نقش موثری دارد.

کد خبر 1791750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha