۳۰ دی ۱۳۹۱، ۸:۵۴

محقق در گفتگو با مهر:

120 میلیون تومان؛ هزینه عینک "آقای الف"/فیلم سه‌بعدی ایرانی سردرد نمی‌آورد

120 میلیون تومان؛ هزینه عینک "آقای الف"/فیلم سه‌بعدی ایرانی سردرد نمی‌آورد

طراح و مجری سه‌بعدی "آقای الف" با تاکید بر اینکه این فیلم نخستین اثر بلند سینمایی سه‌بعدی ایرانی است، گفت: برای نمایش اثر در برج میلاد به 750 عینک نیازست که هزینه آن 120 میلیون تومان می‌شود.

بابک محقق طراح و مجری سه بعدی فیلم "آقای الف" درباره اظهارات فرامرز قهرمانی‌فر فیلمبردار که گفته است اولین فیلم سه بعدی ایران اثری از وی است نه "آقای الف" به کارگردانی علی عطشانی، به خبرنگار مهر گفت: وی در گفتگویی عنوان کرده که عطشانی حتی تا کنون یک فریم عکس سه بعدی نگرفته است. مگر قرارست کارگردان عکاس سه بعدی باشد؟ این بخش کار بر عهده من بوده است. نیاز نیست حتما کارگردان هم دانش سه بعدی داشته باشد.

وی افزود: قرار نیست هر شخصی دو دوربین کنار هم بگذارد و فیلم بگیرد ادعا کند که من فیلم کوتاه و یا بلند سه بعدی ساخته‌ام. سال‌ها پیش افراد مختلفی این کار را می‌کردند و اگر بخواهیم به این موضوع توجه کنیم مدعیان زیادی خواهیم داشت. اما اینکه این فیلم‌ها کدام یک روی پرده سینما رفته، مساله است. من یک مستندی دو سال پیش با تکنیک سه بعدی ساختم که همچنان هم در یک سینما اکران است ولی "اقای الف" اولین فیلم بلند سینمایی سه بعدی است.

محقق ادمه داد: "آقای الف" از نظر سه بعدی و تکنیکال فوق العاده است.  اختلاف فاحشی بین این فیلم و یک کار خارجی است؛ چراکه اغلب فیلم‌های خارجی چشم درد و سر درد برای مخاطب به همراه دارند اما "آقای الف" اینگونه نیست. فرمولی که من در این فیلم استفاده کردم انحصاری و ساخت خودمان است.

وی عنوان کرد: روی فرمول‌ها 5 سال کار و تحقیق کردیم و با چند دکتر چشم در این ارتباط مذاکره شده است. اولین فیلم سه بعدی که من دیدم 5 دقیقه بعد چشم درد گرفتم. اما ما در این فیلم این مشکل را حل کردیم. خوشحالم فیلم در بخشی حضور دارد که امکان مقایسه با 21 فیلم سه بعدی دیگر را دارد.

محقق افزود: ما این فیلم را با بودجه بسیار کم ساختیم. فیلمنامه کار به عقیده من کشش کافی را دارد و مخاطب از آن لذت خواهد برد. ما با این بودجه دست به دست هم دادیم تا این فیلم ساخته شود. همان ابتدا که این فیلم یک اکران آزمایشی داشت، خود کارگردان و تهیه‌کننده هیچ تصوری از نمایش آن روی پرده نداشتند. آنها نیز ریسک بالایی انجام دادند. هیچ ارگانی از ما حمایت نکرد. باید به این جسارت دوستان تبریک گفت. آنها به من هم اعتماد کردند و هزینه گذاشتند.

وی همچنین درباره عینک‌های لازم برای نمایش این فیلم در جشنواره فجر گفت: هر سینما تکنولوژی‌های خاص خود را دارد. یکی از مشکلات ما هم این موضوع است. در سینمای ایوان شمس با یک نوع عینک باطری‌دار سیستم فعال می شود. در سینما آزادی عینک‌هایی که الکترونیکی نیست، استفاده می‌شود و کیفیت بسیار بالایی هم دارد. در سینما فرهنگ مشکل پرده داریم و ما تکنولوژی خودمان را آنجا بردیم و امیدواریم بتوانیم از آن استفاده کنیم.

محقق تاکید کرد: اما اگر بخواهیم در برج میلاد فیلم را اکران کنیم، هیچ حمایتی از ما نمی‌شود. ما برای 750 عینک در برج میلاد نیاز به 120 میلیون تومان پول داریم. با توجه به قیمت‌ عینک‌های این سیستم، ما پیشنهاد عینک 45 دلاری دادیم که معقول‌ترین قیمت ست، اما آنها می‌گویند گران است. این فیلم برای اکران نیاز به این عینک‌ها دارد. پس این هزینه بی‌دلیل نیست.

وی در پایان گفت: این کار خروجی 6 سال زحمت من است. ما با این بودجه‌ای که در اختیار داشتیم توانستیم بهترین تکنیک را ارائه دهیم. با توجه به این موضوع و جسارت عوامل، این پروژه یک افتخار ملی است و مردم قطعا قضاوت خواهند کرد. قطعا اگر چنین فرصت‌هایی را به ایرانیان بدهند می‌توانند در عرصه‌های بین‌المللی قدم‌های مهمی بردارند.

کد خبر 1794056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha