به گزارش خبرنگار مهر، خسرو ارتقایی عصر امروز در یک نشست خبری با اعلام اینکه در حال حاضر 113 میلیون مترمکعب آب در مخزن سد امیرکبیر، 54 میلیون مترمکعب در مخزن سد لتیان، 261 میلیون مترمکعب در سد طالقان، 45 میلیون در لار و 145 میلیون مترمکعب نیز در سد ماملو ذخیره شده است، گفت: مجموعا 618 میلیون مترمکعب آب در مخازن سدهای یادشده برای استفاده استان تهران آب داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان تهران با اعلام اینکه در مدت مشابه سال قبل 645 میلیون مترمکعب آب در مخازن سدها وجود داشت، اظهار داشت: با توجه به اینکه سد ماملو نیز در سال جاری وارد مدار شده است، میزان کسری آب سدها نسبت به سال قبل بیش از 100 میلیون مترمکعب است.
ارتقایی با اشاره به اینکه هم اکنون مصرف آب در شهر تهران اندکی افزایش یافته است، افزود: مصرف روزانه آب در تهران 35 مترمکعب بر ثانیه و 1 میلیارد و 70 میلیون مترمکعب نیز به صورت سالیانه است که 75 درصد آن از طریق سدها و رودخانه ها و 25 درصد دیگر نیز از طریق 400 حلقه چاه آب، تامین می شود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو در ارتباط با وضعیت بارندگی ها، بیان داشت: متاسفانه در بخش بارندگی ها وضعیت خوبی نداریم و از ابتدای سال آبی جاری در مهرماه امسال تاکنون 125 میلیمتر بارندگی داشتیم که این میزان در مدت مشابه سال قبل 207 میلیمتر بود.
وی ادامه داد: در بارندگی ها نسبت به سال قبل 39 درصد و نسبت به میانگین درازمدت نیز 38 درصد عقب افتادگی داریم، با این حال وضعیت بارندگی ها در پاییز امسال نرمال بوده و هواشناسی پیش بینی کرده است که کمبود بارندگی در ماه اول زمستان در نیمه دوم بهمن تا پایان اسفند 91 جبران خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران، اظهار داشت: 3 طرح مهرماندگار در حوزه آب منطقه ای به اجرا درخواهد آمد که اولین طرح آن تکمیل ساختمان سد نم رود واقع در 120 کیلومتری تهران و در منطقه فیروزکوه است که از این طریق 120 میلیون مترمکعب آب تنظیمی می شود.
ارتقایی تاکید کرد: از این میزان 20 میلیون مترمکعب برای آبرسانی به شهرستان های استان سمنان مانند گرمسار و 90 میلیون مترمکعب نیز برای کشاورزی دشت گرمسار اختصاص می یابد. از سویی 5 میلیون مترمکعب برای صنعت و همین میزان نیز برای مصرف کشاورزی فیروزکوه خواهد بود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، تصریح کرد: برای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح به دنبال فروش 30 میلیارد تومان اوراق مشارکت در این بخش از طریق بانک صادرات به مدت 5 روز از اول بهمن ماه هستیم. این اوراق بین نام، 4 ساله و با سود 20 درصدی است.
به گفته وی، تلاش می شود که بهره برداری از سد نم رود در نیمه اول سال 92 انجام شود. طرح دوم مهر ماندگار نیز مربوط به انتقال آب از سرشاخه های قم رود است که از بزرگترین طرح های آبی کشور محسوب می شود و سامانه 270 کیلومتری آن دارای 93 درصد پیشرفت فیزیکی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران افزود: در این خصوص 1 سد اصلی و 4 سد انحرافی و همچنین 56 کیلومتر تونل احداث شده است. در 2 سال گذشته از این طریق عملیات آبرسانی اضطراری به شهر قم انجام شده است که امیدواریم با تکمیل این طرح مشکل آب شهر قم برای همیشه حل شود.
ارتقایی همچنین از بهره مند شدن شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیم ور، سلفچگان، دلیجان، ساوه و قم از طریق آبرسانی به قم خبر داد و گفت: همچنین 100 روستا در مسیر استان های اصفهان، مرکزی و قم نیز می توانند از اجرای این پروژه بهره مند شوند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، اعتبار اجرای این طرح را 57 میلیارد تومان و منابع تخصیص یافته را 32 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای تکمیل تونل های قم رود نیاز به 150 میلیارد تومان اعتبار است که بنا داریم 60 میلیارد تومان آن را از طریق فروش اوراق مشارکت تامین کنیم.
وی اظهار داشت: آبرسانی به تهران از طریق سد تنظیمی کرج نیز سومین طرح مهر ماندگاری است که در بخش آب منطقه ای دنبال می شود و تاکنون نیز 13.5 میلیارد تومان از اعتبارات اجرای این طرح دریافت شده است و دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران افزود: به صورت کلی برای اجرای سد نم رود 100 میلیارد تومان، برای قم رود 150 میلیارد تومان و برای تصفیه خانه ششم تهران نیز 80 میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز است و قرار است بخشی از این منابع از طریق بودجه های 91 و 92 و بخشی نیز از طریق فروش اوراق مشارکت تامین شود.
نظر شما