۱ بهمن ۱۳۹۱، ۱۳:۵۳

تهیه شجره نامه بیماریهای ژنتیک در کشور/کنترل بیماری در برنامه پزشک خانواده

تهیه شجره نامه بیماریهای ژنتیک در کشور/کنترل بیماری در برنامه پزشک خانواده

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، از تهیه شجرنامه بیماریهای ژنتیکی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کوروش اعتماد روز یکشنبه در نشست خبری که در ساختمان اصلی وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: نیمی از مرگ و میرها و معلولیتها متوجه بیماریهای غیرواگیر است که البته بخش عمده‌ای از آنها تحت کنترل است.

وی گفت: 3 سطح عمده پیشگیری داریم که در قدم اول به کنترل عوامل خطر مانند اصلاح تغذیه می‌پردازد، سطح دوم به تشخیص زودرس قبل از اطلاع مانند غربالگری و شناسایی بیماریهاست و سطح سوم به بازتوانی افرادی که دچار معلولیت و آسیب ناشی از بیماری شده‌اند، می‌پردازد.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: یکی از اقدامات این مرکز این است که سطوح پیشگیری را به صورت اشتراکی در کشور طراحی کند. به عنوان مثال تفاهمنامه‌ای میان وزارت بهداشت و صنعت در سال گذشته با 6 کارگروه در زمینه بیماریهای مختلف در حوزه زیست‌شناسی پزشکی منعقد شد تا به عنوان مثال پراکندگی بیماری تیروئید با توجه به پراکندگی معادن ید شناسایی شود.
 
اعتماد در پیشگیری سطح 2 و در حوزه سرطان به تدوین آئین‌نامه غربالگری سینه اشاره کرد و گفت: در برخی استانها منتظر تخصیص منابع برای اجرا هستیم و در حوزه قلب و عروق با کنترل فشار خون و همچنین ثبت 10 هزار مورد در سامانه ثبت سکته قلبی اقدامات غربالگری را آغاز کرده‌ایم. همچنین برنامه کنترل دیابت شهری در 17 استان در حال اجرا است.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت در ادامه به برنامه‌های این مرکز در زمینه کنترل بیماریهای ژنتیک در کشور اشاره کرد و افزود: اجرا و کنترل بیماری ژنتیک در برنامه پزشک خانواده و همچنین برنامه ژنتیک اجتماعی، از جمله برنامه هایی است که موارد بیماریهای ژنتیکی را شناسایی، تشخیص، پیشگیری و کنترل می‌کند.
 
اعتماد گفت: به عنوان مثال پیشگیری از بیماریهای سرطان ارثی و بیماری قلبی فامیلی به صورت پایلوت در تهران در حال راه‌اندازی است تا از این طریق شجره‌نامه ژنتیکی افراد استخراج شده و به صورت کارگروه جدید بر روی موارد جدید اقدامات انجام شود.
 
وی همچنین گفت: برنامه ژنتیک اجتماعی از دو جنبه کمک خواهد کرد، از یک طرف غربالگری در وابستگان نزدیک انجام شده و موارد جدید را برای شناسایی افزایش می‌دهد و از سوی دیگر با غربالگری افراد مبتلا اطرافیان آنها ترغیب به انجام آزمایش می‌شوند.
کد خبر 1795627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha