۱ بهمن ۱۳۹۱، ۱۹:۱۷

اخبار موسیقی فجر/

اجرای کوارتت تارکوفسکی اواخر بهمن‌ماه در تهران

اجرای کوارتت تارکوفسکی اواخر بهمن‌ماه در تهران

کوارتت تارکوفسکی اواخر بهمن ماه در بخش بین‌الملل بیست‌وهشتمین جشنواره‌ موسیقی فجر برنامه‌ خود را اجرا خواهند کرد.

به‌ گزارش خبرگزاری مهر، اعضای کوراتت تارکوفسکی که یکی از معتبرترین گروه‌های موسیقی در جهان به‌شمار می‌رود، روزهای 28 و 29 بهمن ماه در تالار وحدت به اجرای برنامه خواهند پرداخت.

در گروه کوارتت تارکوفسکی، فرانسوا کوتوریه پیانو می‌نوازد، آنیا لخنر نوازنده‌ ویلنسل است، ژان‌لویی متینیه آکوردئون‌نواز است و ژان مارک لارش ساکسیفون سوپرانو می‌نوازد.

این گروه که متشکل از هنرمندان صاحب‌نام فرانسوی و آلمانی است، آثار خود را ملهم از فیلم‌های تاثیرگذار کارگردان بزرگ سینمای جهان، آندره تارکوفسکی، می‌سازد.

فرانسوا کوتوریه در زمره‌ آهنگسازان شهیر فرانسه است که بسیاری در ایران، او و ژان لوئی متینیه را با دو آلبوم موفق "انور براهم" (آهنگساز و عودنواز تونسی) در سال‌هایی نه‌چندان دور می‌شناسند. آنیا لخنر نیز علاوه بر فعالیت در حوزه‌ موسیقی کلاسیک و عضویت در کوارتت معروف روزاموند، دوئت‌های موفقی را نیز با باندونئون‌نواز مشهور آرژانتینی دینو سالوتزی منتشر کرده است.

کوتوریه علاوه بر حضور در تریوی انور براهم، آلبوم‌های "نوستالژیا- نغمه‌هایی برای تارکوفسکی (2006- با همکاری لخنر، متینیه، لارش)" و "یک روز سپید (2009، تکنوازی پیانو)" را توسط شرکت ای‌سی‌ام منتشر کرد که هر دو به کارگردان فقید روس تقدیم شده‌اند.

آوازه‌ جهانی این دو آلبوم، او را به فکر تشکیل رسمی کوارتت تارکوفسکی سوق داد و در نهایت این چهار هنرمند، در سال 2011 آلبوم جدید خود را با همین نام منتشر کردند. 

اجرای گروه موسیقی ژوله در جشنواره

گروه موسیقی ژوله در قالب کوئینتت شامل سازهای سنتور، تار، کمانچه، تارباس و عود قطعاتی از آهنگسازان ایرانی همچون زنده‌یاد فرامرز پایور و مهرداد دلنوازی را اجرا خواهند کرد. 

اعضای گروه موسیقی ژوله را علی عابدین(سنتور)، مسعود آذین(تار)، سهیل کاکاوند(تارباس) و مهران خانزاده(عود) تشکیل می‌دهند. 

نیما گوران اوریمی هم سرپرستی گروه را به‌عهده دارد و قطعات را برای کوئینتت تنظیم کرده است. 

گروه ژوله سال گذشته و در بیست‌وهفتمین جشنواره‌ موسیقی فجر در بخش رقابتی شاخه موسیقی کلاسیک غیر ایرانی شرکت کرده بود. 

به‌ گفته‌ گوران، گروه سال گذشته شامل سازهای بادی-چوبی، سازهای زهی و دو ساز مضرابی بود که قطعاتی از باخ و موتسارت را در جشنواره اجرا کرد، اما از ابتدای امسال ترکیب اعضا و سازهای گروه تغییر کرد تا اینکه در بخش رقابتی شاخه‌ موسیقی کلاسیک ایرانی شرکت کردند و به اجرای برنامه خواهند پرداخت. 
 
"سماع" از قزوین به تهران می‌آید
گروه موسیقی سماع از شهرستان قزوین به سرپرستی فریدون محمدبیگی در بخش رقابتی شاخه موسیقی کلاسیک ایرانی بیست‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به‌رقابت با دیگر گروه‌های شرکت‌کننده می‌پردازد. 

گروه سماع قزوین که سال گذشته در بخش رقابتی جشنواره‌ بیست‌وهفتم موسیقی فجر شرکت کرده بود، امسال نیز با قطعات جدید ساخته‌ فریدون محمدبیگی در جشنواره‌ بیست‌وهشتم موسیقی فجر شرکت خواهد کرد. 

اعضای گروه سماع قزوین را امیرحسین مافی‌پور(سنتور)، علی طاهری(تار)، نیما عیوضی(تار)، صمد رازقی(عود)، قاسم شیرخانی(بم‌تار)، سعید کاکاوند(کمانچه)، وحیدرضا کاکاوند(کمانچه آلتو)، محمد غیاثوند(نی)، محسن کاشی‌زاده(تنبک)، وحید کاکاوند(دف)، عزت کاکاوند(آواز) و فریدون محمدبیگی(نی، تنبور و سرپرست گروه) تشکیل می‌دهند. 

گروه سماع در این دوره از جشنواره قطعاتی را در دستگاه نوا شامل پیش‌درآمد "آب و گِل"، ضربیِ آواز، تصنیف تماشا، چهارمضراب، تصنیف من و ما، تصنیف باده بگردان و رنگ نوا با اشعاری از مولانا اجرا می‌کنند. 

محمدبیگی درباره روند کاری گروه توضیح داد: حضور در جشنواره‌ی پارسال برای گروه ما بسیار مفید بود. اعضای گروه سماع همگی جوان هستند و با انگیزه‌ی فراوانی در جشنواره شرکت کردند. 

او ادامه داد: اگر چه در جشنواره‌ سال گذشته مقامی کسب نکردیم، اما صرف حضور در جشنواره به گروه اعتماد به‌ نفسی داد تا بتوانند خود را در چنین فضایی محک بزنند.

بیست‌وهشتمین جشنواره‌ بین‌المللی موسیقی فجر 25 بهمن ماه تا اول اسفندماه به دبیری حسن ریاحی در تالارهای وحدت، رودکی، خانه هنرمندان، پژوهشکده فرهنگ و هنر، ارسباران و برج میلاد برگزار می‌شود.
کد خبر 1796008

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha