احسان مرادی در گفتگو با مهر افزود: متاسفانه طی هفته های اخیر، میزان میانگین بارش در کشور به شدت کاهش یافته بود و اگرچه با توجه به اقلیم ما، وقفه های بارشی امری طبیعی است اما با توجه به سردی هوا در لایه های نزدیک به زمین و تشکیل خط اینورژن (وارونگی) دما، کاهش بارش در ماههای سرد سال، منجر به افزایش شدید غلظت آلاینده ها در شهرهای بزرگ و صنعتی می شود.
وی ادامه داد: همان چیزی که مدتهاست ما را می آزارد و طی هفته های اخیر نیز با توجه به کم شدن بارشها، این معضل حادتر نیز شده، البته فراموش نشود که مقصر اصلی این آلودگیها نه وارونگی دما، بلکه مسئولانی هستند که توسعه پایدار و توجه کافی به محیط زیست مردم را نیاموخته اند یا فراموش کرده اند.
این پژوهشگر در خصوص وضع بارشها در این هفته گفت: در روزهای باقیمانده این هفته، به هیچ وجه انتظار بارش های چشمگیر و سراسری نداشته باشید و همچنین در برخی از روزهای این هفته، بخصوص در ساعات سرد شبانه روز، احتمال افزایش آلودگی در شهرهای بزرگ و صنعتی با شدتی کمتر از قبل، وجود دارد که البته با توجه به افزایش سرعت وزش باد در کشور، این وضع بحرانی نخواهد بود.
مرادی با اشاره به تغییرات در شرایط جوی طی هفته آینده افزود: باید این مژده را به هموطنان بدهم که از هفته آینده، با نفوذ سامانه های بارش زا و مهیا شدن شرایط جوی، بارشهای سراسری در کشور آغاز می شود که این بارشها از روزهای ابتدایی هفته آینده از سمت نوار غربی کشور آغاز و بتدریج طی روزهای هفته در سایر مناطق گسترش می یابد.
احتمال بارش برف در مناطق سردسیر کشور در هفته آینده
وی درباره شدت بارشها افزود: از آنجا که تا روزهای هفته آینده فاصله زیادی داریم، ممکن است خطای پیش بینی زیاد باشد اما اگر الگوی خاصی حاصل از تلفیق چند سامانه جوی شکل بگیرد، بارشهای مناسب در سراسر کشور و حتی کشورهای همسایه رخ می دهد که این بارشها در مناطقی از میهن بسیار شدید خواهد بود و در مناطق سردسیر سبب بارش برف سنگین می شود.
مرادی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص تغییرات دمایی طی روزهای آینده اظهار داشت: اگرچه طی روزهای آینده گاهی کاهشهای مقطعی دما رخ می دهد اما بطور کلی روند دمایی رو به افزایش خواهد بود تا اینکه از هفته آینده و با شروع فعالیت سامانه ناپایدار، دمای هوا از سمت غرب کشور کاهش می یابد.
نظر شما