به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مسعود شفیعی در شانزدهمین کنگره سراسری همکاری دولت، دانشگاه و صنعت با اشاره به برگزاری این کنگره از سال 70 افزود: فرهنگسازی و انتشار دو مجله علمی ترویجی و یک مجله علمی پژوهشی از جمله دستاوردهای برگزاری 15 دوره کنگره ارتباط صنعت با دانشگاه است.
رئیس جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه از اجرای پروژه تحقیقاتی در زمینه مباحث مطرح در این کنگره خبر داد و اظهار داشت: در سال جاری صندوق حمایت از پژوهشگران طرح تحقیقاتی را در زمینه مباحث مطرح در 15 کنگره برگزار شده در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: در این تحقیقات قرار است راهکارهای ارائه شده برای ارتباط میان دانشگاه و صنعت استخراج شود که نتایج آن نیز از سوی صندوق اعلام خواهد شد.
شفیعی با اشاره به مدل های ارتباط صنعت و دانشگاه در دنیا یادآور شد: در دنیا مدل ارتباط صنعت و دانشگاه یک ارتباط همگن است که این سه نهاد در کنار نظام نوآوری، ایجاد مراکز رشد، فعالیت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه این مدل مناسب کشور ایران نیست، خاطر نشان کرد: در ایران لازم است با تدوین قوانینی در این زمینه و اجرای آن، این ارتباط را تقویت کنیم.
دبیر دائمی کنگره همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت با تاکید بر اینکه در سایر دنیا سه بخش دولت ، دانشگاه و صنعت تقریبا به یک اندازه رسیده اند، اضافه کرد: در کشور ما دایره نظام و دولت خیلی بزرگ است ضمن آنکه صنایع خصوصی و دانشگاههای خصوصی کشور نیز بسیار کم است که برای ارتقای ارتباط میان صنعت و دانشگاه لازم است تا دولت و نظام کوچک تر و صنایع و دانشگاههای بخش خصوصی بزرگتر شوند.
شفیعی تعریف و اجرای طرح های کلان ملی را از اقدامات موثر در زمینه ارتباط میان دانشگاه و صنعت نام برد و خاطر نشان کرد: از آنجا که مدل ارتباط دانشگاه و صنعت مدل تقاضامحور نیست دانشگاه پس از انجام تحقیقات به سراغ بخش صنعت می رود که این امر می تواند مانعی برای ارتقای ارتباط میان بخش صنعت و دانشگاه باشد.
نظر شما