معرفت قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: این مقالات شامل 22 مورد در حوزه آبیاری و زهکشی، 9 مورد در حوزه آبیاری تحت فشار و 12 مورد در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی است.
وی با بیان اینکه استان اردبیل 30 هزار هکتار اراضی زیر کشت دارد، ادامه داد: ایجاد بستر مناسب برای کشاورزی و استفاده بهینه از امکانات تنها در سایه تحقیق و پژوهش میسر خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اضافه کرد: علاوه بر این 23 فقره طرح تحقیقاتی نیز توسط بخش فنی و مهندسی مغان ارائه شده است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از نتایج این طرحها توانسته موجب تحول نوینی در عرصه کشاورزی استان شود، از جمله یافته های تحقیقات انجام شده را شامل بررسی اثرات زیرشکنی و رژیمهای آبیاری بر روی عملکرد ذرت دانه ای و بررسی و مقایسه میزان تلفات برداشت سویا توسط کمباین برشمرد.
قاسمی افزود: علاوه بر این بررسی تاثیر روشهای مختلف خاکورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم سویا در کشت تابستانه در دشت مغان، افزایش کارایی مصرف آب در آبیاری قطره ای سیب زمینی و بهبود راندمان آبیاری جویچه ای در اراضی کشاورزی دشت مغان از دیگر پروژه های تحقیقاتی انجام شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به عدم برنامه ریزی صحیح زارعین در مدیریت آبیاری زمینهای زراعی عمده تمرکز تحقیقاتی این مرکز بر روی طرحهای آبیاری است.
قاسمی معتقد است به منظور کنترل اثرات منفی این موضوع ضروری است برنامه های آموزشی مناسبی در زمینه انتخاب زمان و مقدار مناسب عمق آب آبیاری برای زارعین به اجرا در آید.
نظر شما