۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۴، ۱۴:۱۱

يك اقتصاددان در گفت و گو با "مهر"

قدرت خريد و اجاره مسكن 30 درصد كاهش يافته است

قدرت خريد و اجاره مسكن 30 درصد كاهش يافته است

يك اقتصاددان گفت: قدرت خريد و توان اجاره مسكن در طول برنامه سوم 30 درصد كاهش يافته است .

صادق خليليان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب و با اشاره به اينكه  نرخ تورم در بخش مسكن بسيار بالاتر از نرخ رشد درآمد حقوق  بگيران بوده است ، تصريح كرد: درطول برنامه سوم توسعه قدرت  توان خريد و اجاره مسكن توسط مردم بويژه حقوق بگيران و اقشار كم درآمد حداقل 30 درصد كاهش يافته  بطوريكه  از اين نظر برنامه سوم عملكرد منفي داشته است .

وي  در مورد نرخ رشد تورم  در بخش مسكن در برنامه سوم توسعه ، گفت:  نرخ رشد تورم در بخش مسكن و در طول برنامه سوم توسعه  حداقل 3/5 درصد بالاتر از نرخ تورم اعلام شده در اقتصاد كشور بوده است .

خليليان در مورد  تحقق 83 درصد از اهداف برنامه سوم در زمينه نرخ رشد ارزش افزوده در بخش مسكن  افزود: در طول برنامه سوم نرخ رشد ارزش افزوده  مورد انتظار براي بخش مسكن حدود 5/9 درصد بوده و اين در حالي است كه  براساس برآورد  موجود 9/7 درصد از اين ميزان تحقق يافته است .

وي عملكرد بخش مسكن را در مورد  مقاوم سازي ساختمانها و جايگزيني خانه هاي فرسوده در طول برنامه سوم ، كمتر از ده درصد دانست و گفت:  با توجه به نياز به مقاوم سازي  و جايگزيني  5/7 ميليون واحد مسكوني در شهر و روستاها ، عملكرد اين بخش در طول برنامه سوم بسيار كم و پايين تر از 10 درصد بوده  كه موجب تلفات  جاني و اقتصادي  بسياري در سالهاي گذشته شده است .

خليليان با اشاره به افزايش توان ساخت مسكن در طول برنامه سوم به عنوان يكي از شاخص هاي مثبت بخش مسكن گفت: توان ساخت مسكن در كشور از 525 هزار واحد به حدود 700 هزار واحد در طول برنامه سوم رسيده  كه  از موارد مثبت عملكرد بخش مسكن در برنامه سوم تلقي مي شود .

 

کد خبر 179857

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha