۷ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۳۴

مهر گزارش می‌دهد:

آخرین وضعیت واگذاری کارت خرید کارگران/ 21 ماه انتظار برای 1.5میلیون وام!

آخرین وضعیت واگذاری کارت خرید کارگران/ 21 ماه انتظار برای 1.5میلیون وام!

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: 70 ماه از مطرح شدن طرح واگذاری کارت اعتباری 11.5میلیون کارگر، 36 ماه از مصوبه شورای ‌عالی اشتغال و 21 ماه از رونمایی آن توسط دولت می‌گذرد، با این حال واگذاری کارت‌های بانکی 1.5میلیونی برای 230 هزار کارگر هنوز به سرانجام نرسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح واگذاری کارت خرید اعتباری کالای ایرانی به منظور حمایت از  تولید داخلی و تقویت قدرت خرید خانوار کارگری از سال 86 مطرح شد و در آن مقطع وزارت سابق کار و امور اجتماعی اعلام کرده بود به هر کارگر یک کارت اعتباری 10 میلیون ریالی خرید کالای ایرانی تعلق خواهد گرفت.

این موضوع در سالهای بعد از آن نیز دنبال شد و در سال 88 با تصمیم شورای عالی اشتغال و تصویب افزایش این مبلغ به 15 میلیون ریال، وارد فاز جدیدی شد، البته تصمیم شورای عالی اشتغال صرفا برای کارگران نبوده است و پیش از ان برای گروه های از کارمندان 4 وزارتخانه از جمله آموزش و پرورش اجرایی شد.

متاسفانه به دلیل آنچه که از سوی مقامات کارگری شتاب زدگی در تصمیم گیری و آماده نبودن زمینه انجام چنین حمایت هایی از سوی شبکه بانکی کشور اعلام شد، این طرح در چند سال گذشته بی نتیجه مانده و هنوز کارگران امکان دریافت چنین حمایت هایی را نیافته اند.

ابتدا تصویب طرح، بعد برنامه ریزی!

می توان گفت یکسال طول کشید تا بانک مرکزی برای اجرایی کردن این مصوبه شورای عالی اشتغال در بانکها راهکار "عقد مرابحه" را به بانکها اعلام کرد، اما این راه حل نیز نتوانست منجر به توجه جدی بانک ها به اختصاص اعتبار در این بخش نشد.

ضمانت و نحوه بازگشت تسهیلات 15میلیون ریالی را می توان بزرگترین مشکل کارگرانی دانست که بنا داشتند از این طرح استفاده کنند. بانکها برای این منظور هیچ امتیاز و شرایط ویژه ای نداشتند و کار به جایی رسید که معاون اول رئیس جمهور اعلام کرد می توان حساب یارانه کارگران را برای ضمانت بازگشت تسهیلات بانکی به وثیقه گرفت.

با اینکه واگذاری کارتهای اعتباری خرید کارگران از سال 86 فقط مطرح شده و عملی نشده است، اما دولت در نشستهای تعیین حداقل دستمزد شورای عالی کار از این موضوع به عنوان یک برنامه حمایتی دولت نام برده است!

رونمایی از کارت اعتباری کارگران در اردیبهشت 90

هر چند در ابتدا اعلام شده بود که واگذاری کارتهای اعتباری خرید در مرحله اول به 100 هزار نفر در سال 90 انجام خواهد شد اما در اسفندماه سال 90 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد از طریق همکاری 4 بانک زیرمجموعه خود یعنی قرض الحسنه مهر ایران، توسعه تعاون، رفاه کارگران و صندوق مهر امام رضا (ع)، این میزان را به 230 هزار کارت افزایش داده است.

طی مراسمی نیز در اسفند سال گذشته به صورت نمادین تعدادی کارت اعتباری به نمایندگانی از شرکت های مختلف با اولویت کارگران واحدهای نمونه و منتخب سال 85، کارگران مشاغل سخت و زیان آور و کارگران واحدهای ویژه و مشکل دار واگذار شد.

با این حال، در روزهای اخیر معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد 230 هزار کارت اعتباری خرید بین کارگران توزیع می شود، در حالی که از زمان اعلام این برنامه حدود یکسال گذشته است.

امکان اجرای طرح کارت اعتباری برای جمعیت میلیونی کارگران

ولی الله صالحی در گفتگو با مهر در این باره، گفت: برنامه های حمایتی مانند واگذاری کارتهای اعتباری خرید با ارائه تسهیلات ویژه و نرخهای سود پایین؛ اقداماتی است که برای برخی گروه ها انجام می شود اما برای عملی کردن آن در گروه های بزرگی مانند کارگران، نیازمند منابع بزرگ نیز هستیم.

نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار داشت: همچنین لازم است تا در صورت برنامه ریزی جهت واگذاری کارتهای اعتباری خرید برای همه کارگران، مکانیزمهای مشخصی نیز برای بازگشت منابع بانکی وجود داشته باشد.

صالحی خاطر نشان کرد: عملا این طرح در آن حدی که از آن صحبت شد، قابل انجام نیست چرا که در صورت عملیاتی کردن آن برای بیش از 11 میلیون کارگر، نیازمند یک ساختار مالی قوی و روشن هستیم.

این مقام مسئول کارگری کشور گفت: همواره برای اجرای اینگونه برنامه ها این سئوال مطرح است که چگونه باید واگذاری انجام داد و به چه صورت منابع واگذار شده را پس گرفت؟

وی تاکید کرد: همچنین با این مسئله مواجه هستیم که چگونه باید گروه های مختلف کارگری را شناسایی کنیم و به چه صورت آنها در قالب اولویت بندی هایی از اینگونه امتیازات برخودار شوند؟

کد خبر 1798752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha