به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در دیدار نماینده ولی فقیه در استان زنجان اظهار داشت: آستان مقدس قم، پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در مسیر رشد و توسعه بوده است.
وی ضمن تقدیر از زحمات مسئولان گذشته آستان مقدس حضرت معصومه(س) در خدمترسانی و آماده نمودن زیرساختها، اظهار داشت: امروز آستان مقدس قم در شرایطی است که ارائه کننده خدمات گستردهای در ترویج معارف اسلامی و آموزههای مکتب اهلبیت(ع) در سراسر کشور و جهان است.
تولیت آستان حضرت معصومه(س) با اشاره به فعالیت افرادی توانا، با نشاط و خوش ذوق در بخشهای مختلف آستان مقدس قم که دارای نگاهی رشد یافته و متناسب با زمان هستند، اظهار داشت: آنچه در تمامی برنامههای اجرایی حرم مطهر حضرت معصومه(ع) مد نظر قرار دارد، توجه به کیفیت، در کنار کمیت کارها میباشد.
وی در ادامه به طرحها و برنامههای جدید آستان مقدس قم در راستای فراهم آوردن امکان خدمترسانی تمامی شیفتگان خاندان اهلبیت(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: آستان مقدس قم به دنبال این است که با فراهم آوردن فضای مناسب، هرکس در هرجایی، بتواند خدمتی به حضرت کریمه اهلبیت(ع) داشته باشد و خود را جزو خادمین حضرت قرار دهد.
حجت الاسلام سعیدی به برنامهریزی آستان مقدس قم در راستای ایجاد دفاتر نمایندگی آستان در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: در این طرح، با فعال شدن این نمایندگیها، در هر نقطه از کشور، افرادی که دارای هدایا و نذورات هستند و یا خواهان خدمتی به حضرت کریمه اهلبیت(ع) باشند، میتوانند از طریق این نمایندگیها اقدام کنند.
امام جمعه قم افزود: همچنین افرادی که خواهان خادمی حضرت هستند و امکان حضور در قم برایشان میسر نیست، میتوانند از طریق این نمایندگیها، خدماتی را به حضرت کریمه اهلبیت(س) ارائه کنند.
وی در ادامه درباره ساماندهی خدام افتخاری آستان مقدس قم گفت: در گذشته افراد در تخصصهای مختلف، در قالب خادم افتخاری وارد آستان مقدس میشدند، ولی تنها مشغول نظافت، هدایت زائران و کارهایی غیر از تخصص و توانایی خود انجام میدادند؛ در برنامهریزی جدید، قرار شد تا با فراهم آوردن فضا و شرایط کافی، افراد بتوانند در تخصصهای خود در آستان حضرت معصومه(س) خدمت کنند.
تولیت آستان مقدس قم در پایان خاطرنشان کرد: استان زنجان، با توجه به ظرفیتهای موجود دینی و مذهبی، از گزینههای مناسب برای راهاندازی دفتر نمایندگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) است.
نمایشگاه دائمی آستان مقدس قم به زودی بهرهبرداری میشود
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت معصومه(س) نیز در این دیدار ایجاد ارتباطات درونسازمانی، برون سازمانی و بینالمللی را از وظایف این اداره کل دانست و گفت: از جمله اقدامات برون سازمانی و استانی، فراهم آوردن فضای نمایشگاه دائمی آستان مقدس حضرت معصومه(س) در صحن جوادالأئمه(ع) میباشد.
حجتالاسلام سید محمد صادقی آرمان با بیان این که این فضای نمایشگاهی، در راستای ایجاد رفاه در عبور و مرور زائران و امکان برپایی نمایشگاه برای نهادها و سازمانهای مختلف در جوار مضجع نورانی کریمه اهلبیت(ع) میباشد، افزود: این نمایشگاه به زودی بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین به انعقاد تفاهمنامههایی در راستای تهیه فیلمها و مستندهایی درباره حضرت فاطمه معصومه(س) اظهار داشت: در کنار این، طرح ساماندهی اسناد نیز در حال اجراست که تا کنون اقدامات ارزشمندی دراین عرصه شاهد بودیم.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرت معصومه(س) درباره فعالیتهای خارج استانی آستان مقدس قم گفت: در این راستا، استان بوشهر به عنوان نخستین استان خادم حضرت معصومه(س) انتخاب شد که در راستای خدمترسانی این استان به آستان مقدس قم، آییننامههایی تنظیم و درحال اجراست.
آستان مقدس قم، ظرفیتی برای توسعه فرهنگ آموزشی کشور
معاون فرهنگی و نشر معارف قرآن و عترت آستان مقدس قم نیز در این دیدار با اشاره به در اختیار داشتن فضای 8 هزار متری شبستان نجمه خاتون برای فعالیتهای فرهنگی حرم مطهر، اظهار داشت: در گذشته، این شبستان تنها در مناسبتها و زمانهای خاص مورد استفاده قرار میگرفت و تنها برنامههای تبلیغی در آن اجرا میگردید.
حجتالاسلام سید مصطفی حسینی افزود: در مدیریت جدید حرم و با توجه به توجه آستان مقدس قم به فعالیتهای تربیتی اظهار داشت: در این راستا فضای شبستان نجمه خاتون حرم مطهر برای برگزاری کلاسهای تربیتی آماده شد که در این راستا، 20 کلاس آموزشی برای برادران و خواهران در نظر گرفته شد.
وی افزود: در این کلاسها که در روز نزدیک به 80 کلاس آموزشی تشکیل میشود، آموزش قرآن کریم در رشتههای حفظ، قرائت، تجوید، حفظ، تفسیر و مفاهم ارائه میشود.
معاون فرهنگی آستان مقدس قم با اشاره به دانشآموختگی 1200 بانوی قرآن آموز در مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت(س) اظهار داشت: همچنین تا کنون 70 بانوی حافظ کل قرآن تربیت شدهاند که در نوع خود کم نظیر است.
وی با اشاره به برنامههای آستان مقدس قم برای تشکیل مدارس آموزش ابتدایی تا متوسطه، در راستای تربیت نسل آینده کشور، اظهار داشت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته و رایزنیهای صورت گرفته با مرکز مدیریت حوزههای علمیه، به دنبال تأسیس مدرسه علمیه کریمه، با گرایش قرآن و حدیث هستیم.
حجتالاسلام حسینی با بیان این که آستان مقدس قم باتوجه به جایگاه خود، ظرفیت بزرگی برای توسعه فرهنگ آموزشی کشور است، افزود: همچنین در دانشگاه نیز آستان مقدس قم وارد شده و برای تربیت دانشجویانی با گرایش قرآن وحدیث نیز تلاش میکند..
برنامههای قرآنی در امامزادگان کشور اجرا شود
نماینده ولی فقیه در استان زنجان نیز در این دیدار فعالیتهای آستان را در راستای ترویج آموزههای اهلبیت(ع) ارزشمند دانست.
آیتالله علی خاتمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر این که امامزادگان باید قطب فرهنگی شوند، اظهار داشت: فعالیتهای انجام شده در آستان حضرت معصومه(س)، نشان دهنده این است که آستان مقدس قم این توانایی را داشته و شما توانستید آن را به فعلیت برسانید.
وی با اشاره به فعالیتهای گسترده آستان مقدس قم از جمله برنامههای قرآنی آن گفت: فعالیتهای قرآنی در رشتههای مختلف، کاری ارزشمند است که از مسئولان آستان تقاضا دارم تا با برقراری ارتباط و تعامل با سایر امامزادگان کشور، شاهد برگزاری چنین برنامههایی نیز در آنجا باشیم.
امام جمعه زنجان با بیان این که عامه مردم بیش از هر مکانی، نسبت به بقاع متبرکه توجه دارند، افزود: سایر نهادها، مخاطبان خود را دارد، ولی مخاطبان امام زادگان، از جمله آستان مقدس حضرت معصومه(س) عامه مردم هستند؛ از این رو برنامههایی که دراین اماکن اجرا میشود؛ باید برای اقشار مختلف مردم باشد.
وی در ادامه درباره ظرفیتهای فرهنگی استان زنجان گفت: این استان دارای مردمی با ریشه اعتقادی و ایمانی است که حوزههای علمیه استان در گذشته بزرگان زیادی را تربیت نموده است.
قم - خبرگزاری مهر: تولیت آستان مقدس قم از راهاندازی دفاتر نمایندگی آستان حضرت فاطمه معصومه(س) در مناطق مختلف کشور در آینده خبر داد.
کد خبر 1799584
نظر شما