مهدی بصیری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سفر کاروان سلامت جمعیت هلال احمر استان اصفهان به سیستان و بلوچستان ، مردم این استان به ویژه اهالی روستاهای آن به طور معمول از مسواک و خمیردندان استفاده نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه بهداشت دهان در این نواحی معدود به استفاده از چوبهای سنتی است که دو نوع زنانه و مردانه دارد، بیان داشت: در نوع مردانه به نظر میرسد چوب سواک که حاوی فلوراید است و نوع زنانه آن از پوست درخت گردو است که علاوه بر بهداشت دهان جنبه آرایشی نیز دارد و از جمله خواص آن خاصیت ضد التهاب دارد.
عضو کمیته پزشکان داوطلب کاروان نیکوکاری و سلامت جمعیت هلال احمر استان اصفهان تصریح کرد: وارنیش فلوراید در میان سایر روشهای پیشگیری از پوسیدگی با توجه به شاخص اثربخشی وهزینه مؤثرترین روش است.
وی روش استفاده از وارنیش فلوراید را بسیار ساده و با حداقل امکانات قابل انجام دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه این ماده مدت زیادی بر روی سطح دندان میماند، سبب رسوب فلوروکسی ایانیت در روی مینا میشود که نسبت به پوسیدگی بسیار مقاوم است.
بصیری ادامه داد: استفاده از افراد کارآمد، دلسوز و کاری که در هر شرایطی بتوانند خود را با شرایط موجود تطبیق داده و با کمترین تجهیزات بالاترین کارایی را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در کاروانهای سلامت برون استانی لازم به انجام مدیریت زمان است تا از اتلاف وقت جلوگیری و از فرصت ها به نحو احسن استفاده شود، بیان داشت: هماهنگی و همکاری لازم بین دو استان در زمینه موارد مدیریتی و تجهیز امکانات انجام شده و با تبادل فکری و تقسیم کار بین نیروهای کاروان و نیروهای بومی از حداکثر توانمندی استفاده شود.
عضو کمیته پزشکان داوطلب کاروان نیکوکاری و سلامت جمعیت هلال احمر استان اصفهان گفت: تجهیزات موجود در محلها قبلاً رؤیت شود و در صورتی که کم و کاستی وجود دارد از قبل برطرف شدکه در زمان کار با عدم سالم بودن دستگاهی و وسایل مواجه نشویم.
نظر شما