به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مقاله ای را با عنوان "پیوستن به رقابت 2010؛ پشتیبانی در اقتصاد جهانی" ترجمه و منتشر کرد.
گروه مطالعات محیط کسب و کار این مرکز با بیان این مطلب که بانک جهانی در سال 2010 دومین ویرایش از گزارش "پیوستن به رقابت؛ پشتیبانی تجاری در اقتصاد جهانی شده" را منتشر کرد (گزارش نخست در نوامبر 2007 منتشر شد) افزود: شاخص عملکرد پشتیبانی و نماگرهای آن را باید حاصل تلاش مشترک بانک جهانی، ارائه دهندگان خدمات پشتیبانی و پژوهشگران دانشگاهی به حساب آورد.
شاخص عملکرد پشتیبانی، با نگاه جامعی که به ابعاد پشتیبانی دارد، به کشورها کمک می کند تا چالش ها و فرصت های پیش رو در عملکرد پشتیبانی تجاری را شناسایی کنند. بانک جهانی تصمیم گرفته است برای تهیه شاخص عملکرد پشتیبانی ، هر دو سال یک بار نظرسنجی انجام دهد.
خدمات پشتیبانی، طیف گسترده ای از فعالیت ها از جمله حمل و نقل، انبارداری، جمع آوری و ادغام بار و ترخیص مرزی، توزیع درون کشوری و نظام های پرداخت و بسیاری موارد دیگر را در بر می گیرد که مستلزم حضور انواع کارگزاران عمومی و خصوصی است و شبکه رقابتی پشتیبانی جهانی، ستون فقرات تجارت بین الملل را تشکیل می دهد.
متاسفانه بیشتر کشورهای در حال توسعه هنوز نتوانسته اند از منافع نوسازی و بین المللی شدن پشتیبانی که طی 20 سال گذشته در کشورهای توسعه یافته پیاده شده است، منتفع شوند.
در ادامه این گزارش آمده است: به دلیل نقش و تاثیر جدی پشتیبانی بر فعالیت های اقتصادی، طی سال های اخیر بهبود عملکرد پشتیبانی به یکی از اهداف مهم سیاست های توسعه اقتصادی تبدیل شده است. شواهد به دست آمده از شاخص عملکرد پشتیبانی 2007 و 2010 نشان می دهد در کشورهای با درآمد سرانه یکسان، کشورهایی که بهترین عملکرد پشتیبانی را داشته اند افزایش یک درصدی در تولید ناخالص داخلی و دو درصدی در تجارت بین المللی را تجربه کردند.
این یافته ها به ویژه امروزه مناسبت بیشتری دارند زیرا کشورهای در حال توسعه، برای خروج از بحران اقتصادی جاری و تقویت جایگاه رقابت پذیری خود نیاز به سرمایه گذاری در پشتیبانی تجاری بهتر دارند. در گزارش سال 2010 شاخص عملکرد پشتیبانی، روندهای اندک اما مثبت در حوزه های کلیدی مانند گمرکات، استفاده از فناوری های اطلاعات برای تجارت و سرمایه گذاری در خدمات خصوصی دیده می شوند.
همچنین مشخص شده است کشورهای پیشتاز پشتیبانی (آنها که شاخص عملکرد پشتیبانی شان بالاتر از میزانی است که سطح درآمدشان پیش بینی می کند) دائما در حال اصلاحات و بهبود شرایط سرمایه گذاری اند. شاخص عملکرد پشتیبانی 2010 بر حوزه هایی از قبیل هماهنگی نهادهای دخیل در ترخیص مرزی، کیفیت حمل و نقل زمینی داخلی و خدمات واسطه گری گمرکی که نیاز به توجه بیشتری دارند تاکید می کند.
این گزارش می افزاید: انتشار گزارش اتصال به رقابت 2007 باعث شد تا در چند کشور، گفتگوهای جدی بین ذینفع های گوناگون در دولت و سیاستگذاران بخش خصوصی درباره تمهیداتی برای حل تنگناهای پشتیبانی و تسهیل تجارت و حمل و نقل بین الملل شروع شود. پیام های خوش بینانه ای که از گزارش اتصال به رقابت 2010 دریافت شدند باید همه کشورها و به خصوص آن هایی را که عملکرد پشتیبانی تجاری پایینی دارند، به اقدامات اصلاحی بیشتری تشویق کند.
هدف بانک جهانی از انتشار شاخص عملکرد پشتیبانی، جلب توجه به سمت یک مسئله با اهمیت و دارای ابعاد جهانی است و آن هدف این است که فضایی برای گفتگو بین دولت، صاحبان کسب و کار و جامعه مدنی فراهم سازد. دست اندرکاران این گزارش امیدوارند از طریق مقایسه کشورها در حوزه پشتیبانی تجاری و روشن ساختن هزینه های عملکرد ضعیف پشتیبانی، بتوانند به سیاستگذار و بخش خصوصی کمک کنند تا دلایلی محکم در دفاع از اصلاح سیاست های داخلی برای سرمایه گذاری در زیرساخت های مرتبط با تجارت داشته باشند و امکان همکاری های منطقه ای و چندجانبه مورد نیاز برای شکستن چرخه معیوب و باطل "پشتیبانی نامساعد" فراهم شود.
نظر شما