۱۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۴:۳۳

اندیشه‌های حاج ملاهادی سبزواری بررسی می شود

اندیشه‌های حاج ملاهادی سبزواری بررسی می شود

هفتمین نشست از سلسله نشست‌های مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران که با همکاری مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران – مک‌گیل برگزار می شود به بررسی اندیشه‌های حاج ملاهادی سبزواری اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفتمین نشست از سلسله نشست‌های مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران – مک‌گیل برگزار می شود که به بررسی اندیشه‌های حاج ملاهادی سبزواری  اختصاص داده شده است. در این نشست، که سه‌شنبه 17 بهمن‌ماه از ساعت 17 برگزار خواهد شد، دکتر مهدی محقق به سخنرانی خواهد پرداخت.

حاج ملاهادی سبزواری بعد از ملاصدرا مشهورترین حکمای الهی سه چهار قرن اخیر است، حاجی سبزواری در 1212 در سبزوار متولد شد، هفت ساله بود که پدرش مرد. در ده سالگی برای تحصیل به مشهد مقدس رفت و ده سال اقامت کرد. شهرت حکمای اصفهان او را برای تحصیل عرفان و فلسفه به اصفهان کشانید، در حدود هفت سال از محضر درس حضراتی چون حاج ملاحسین سبزواری، حاج محمدابراهیم کرباسی، آقا شیخ محمدتقی، ملاعلی مازندرانی نوری اصفهانی و ملااسماعیل دربکوشکی اصفهانی استفاده کرد و ضمنا در همانوقت دو سه سالی اواخر دوره حکیم نوری را درک کرد.
 
سپس به مشهد مراجعت کرد و چند سالی در مشهد، مدرسه حاج حسن به تدریس پرداخت. در این حوزه ایشان شاگردان چندی را آموزش داد که از میان آنها می توان به آخوند ملامحمدکاظم خراسانی، ملامحمدکاظم سبزواری، آیة الله حاج میرزا حسین مجتهد سبزواری، ملاعبدالکریم قوچانی، حاج میرزاحسن حکیم داماد، آقا میرزامحمد یزدی معروف به فاضل یزدی اشاره کرد. آنگاه عازم بیت الله شد در مراجعت اجبارا دو سه سالی در کرمان اقامت کرد.
 
در مدت اقامت کرمان برای اینکه نفس خود را تربیت کند و ریاضت دهد سعی کرد ناشناخته بماند و در همه مدت به کمک خادم مدرسه، به خدمت طلاب قیام می کرد. بعد دختر همان خادم را به زنی گرفت و رهسپار سبزوار شد، قریب چهل سال بدون آنکه حتی یک نوبت از آن شهر خارج شود در آن شهر توقف کرد و به کار مطالعه و تحقیق و تدریس و تألیف و عبادت و ریاضت نفس و تربیت شاگردان پرداخت تا عمرش به پایان رسید. حاج ملاهادی غزل های حکمی و عرفانی نیز سروده است و در شعر "اسرار" تخلص می کرد. حاج ملاهادی سبزواری عصر روز بیست و پنجم ذی الحجه سال ۱۲۸۹ قمری درگذشت.
 
آثار و تالیفات حکیم سبزواری اعم از کتب، رسائل و حواشی و تعلیقات به بیش از 30 می رسد که شرح منظومه، حاشیه بر اسفار ملا صدرا،‌ حاشیه بر الشواهد الربوبیه، شرح اسماءالحسنی (شرح جامعه کبیره) از مهم‌ترین آثار وی هستند.
کد خبر 1806391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha