به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر رضوی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از کشت بذر جو در 23 هزار و 162 هکتار از اراضی آبی و دیم استان خبر داد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری در 18 هزار و 412 هکتار از مزارع آبی و چهار هزار و 750 هکتار از مزارع دیم استان سمنان بذرهای جو کشت شد افزود: برای کشت جو در سالجاری حدود 650 تن انواع بذرهای اصلاح شده و بیش از یک هزار و 800 تن انواع کودهای شیمیایی بین کشاورزان جو کار توزیع شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه شش هزار و 28 هکتار از مزارع تحت پوشش بیمه محصولات قرار گرفت اظهار داشت: بیش از یک هزار و 100 تن بذور خود مصرفی کشاورزان ضد عفونی و 346 تن آن نیز بوجاری شده است.
رضوی گفت: در راستای توسعه مکانیزاسیون بیش از دو هزار و 700 هکتار از مزارع کشت شده طی سالجاری بذرها به وسیله کارنده ها نظیر خطی کار کشت شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: کشت جو آبی در پنج هزار و 300 هکتار از مزارع شهرستان گرمسار، آرادان دو هزار و 460 هکتار، میامی سه هزار و 300 هکتار، سمنان یک هزار و 930 هکتار، دامغان دو هزار و 240 هکتار، شاهرود سه هزار و 110 هکتار، و در مهدیشهر نیز در 72 هکتار کشت شد.
وی تصریح کرد: در کل سطح کشت شده جو دیم چهار هزار و 4750هکتار در منطقه کالپوش شهرستان میامی واقع شده است و ارقام عمده کشت شده که رقم های کویر، نصرت و ریحان بوده است.
رضوی یادآور شد: در صورت مساعد بودن شرایط و وضعیت آب و هوایی، پیش بینی می شود حدود 69 هزار تن جو از مزارع آبی و دیم استان سمنان برداشت شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه خوردن دانه جو تشنگی را فرو می نشاند افزود: دانه جو تب را برطرف می کند و به عنوان مقوی و تونیک عمل می کند.
وی با بیان اینکه مالت در هضم غذاهای نشاسته ای خیلی کمک می کند و برای کاهش ترشح شیر کاربرد دارد، تصریح کرد: جو گیاهی یک ساله است که ارتفاع ساقه استوانه ای آن بسته به ارقام مختلفه از ۱۰۰ ـ ۴۰ سانتی متر فرق می کند.
رضوی در خاتمه تصریح کرد: جو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای سنتی سرد و خشک است و مواد مغذی آن از گندم کمتر، ولی قابض و خشک کننده است.
نظر شما