۱۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۷:۲۸

نشست خبری شعر فجر ـ2/

ملاک‌های داوری در جشنواره شعر فجر/ رقابتی شدن بخش بین‌الملل از سال آینده

ملاک‌های داوری در جشنواره شعر فجر/ رقابتی شدن بخش بین‌الملل از سال آینده

رئیس شورای علمی جشنواره شعر فجر، ملاک‌های داوری دوره هفتم را شناخت و رعایت موسیقی شعر، هندسه و ساختار شعر، تازگی مضمون و تناسب آن با فُرم و محتوای شعر و توجه و بهره‌مندی خلاق از ویژه به عناصر خیال، عاطفه و اندیشه، اعلام کرد.

 به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر ظهر امروز یکشنبه 15 بهمن با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا حمیدی و محمدعلی بهمنی دبیر و رئیس شورای علمی این جشنواره در سالن اجتماعات شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.

محمدعلی بهمنی، رئیس شورای علمی هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در این کنفرانس مطبوعاتی با ابراز امیدواری نسبت به بهترین انتخاب‌ها از سوی 21 داور این جشنواره، گفت: اگر تفاوتی در داوری جشنوار شعر فجر امسال هست، این حاصل خرد جمعی بوده است.

وی همچنین از تمامی دست‌اندرکاران شش دوره قبلی جشنواره شعر فجر اعم از دبیران و داوران و دست‌اندرکاران اجرایی تقدیر کرد.

رئیس شورای علمی هفتمین جشنواره شعر فجر همچنین ملاک‌های داوری این دوره را که به تصویب شورای سیاستگذاری رسیده است، به شرح زیر اعلام کرد: شناخت و رعایت موسیقی شعر، هندسه و ساختار شعر، تازگی مضمون و تناسب آن با فُرم و محتوای شعر و توجه و بهره‌مندی خلاق از ویژه به سه عنصر خیال، عاطفه و اندیشه.

بهمنی ادامه داد: شخصاً باور دارم وقتی از شعر صحبت می‌کنیم، نمی‌تواند جدا از هیچکدام از این شاخص‌ها و بیشمار شاخص‌های دیگر باشد، اگرنه شعر نمی‌تواند نام بگیرد.

رضا حمیدی دبیر هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر هم در این نشست خبری ضمن تکمیل اطلاعات ارائه شده از سوی وزیر ارشاد، گفت: جشنواره شعر فجر 17 بهمن در جزیره خارک افتتاح خواهد شد و روزهای 18 و 19 بهمن در ابوموسی و قشم ادامه می‌یابد.

به گفته وی جشنواره‌های منطقه‌ای شعر فجر هم از 23 بهمن در استان گلستان آغاز و به ترتیب در استان‌های قزوین، کرمان همدان، اردبیل، خراسان رضوی و فارس برگزار خواهد شد. همچنین یک برنامه در دانشگاه زاهدان برگزار خواهد شد. برنامه‌های این جشنواره به مدت 2 روز در تهران در دانشگاه‌های علامه طباطبایی، الزهرا و واحد ادبیات تهران مرکز و همچنین در فرهنگسرای ایوان شمس و فردوسی، ادامه می‌یابد و اختتامیه هم 7 اسفند در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

حمیدی همچنین از حضور شاعرانی از کشورهای لهستان، رومانی، روسیه، اندونزی، ترکیه، هندوستان، افغانستان، پاکستان، ازبکستان، سوریه، قرقیزستان و تاجیکستان و نیز سه کشور دیگر که به زودی دعوتنامه آنها هم آماده خواهد شد، خبر داد و تاکید کرد که با توجه به موضوع همایش دوسالانه شاعران ایران و جهان، شاعرانی که در جشنواره شعر فجر حضور می‌یابند، همگی فارسی گوی هستند.

دبیر هفتمین جشنواره شعر فجر گفت: 2037  شاعر به جشنواره شعر فجر اثر فرستاده‌اند که آثار 729 شاعر در بخش شعر کلاسیک و سنتی، 546 شعر در بخش شعر نیمایی و سپید، 186 شاعر در بخش سرود و ترانه، 137 اثر در حوزه کودک و نوجوان، 122 اثر نقد و پژوهش و 317 شاعر در بخش پیامبر اعظم (ص) داوری خواهند شد.

وی همچنین از آغاز داوری هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از صبح دوشنبه 16 بهمن خبر داد.

حمیدی در ادامه به تجلیل از حامیان شعر در کشور در 5 بخش زیر اشاره کرد: 1- یک انجمن حوزه شعر که عملکرد آن هم از نظر سیاستگذاری و هم از نظر رونق بخشیدن به امر شعر در کشور موفق بوده باشد 2- یک برنامه پرمخاطب صدا و سیما در حوزه شعر در چند سال اخیر 3- یک ناشر که هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی بیشترین اهتمام را به حوزه شعر داشته باشد 4- یک رسانه مجازی که بیشترین توجه را به بحث شعر داشته و در عین حال پرمخاطب بوده است 5- یک پژوهشگر حوزه ادبیات که در تصحیح متون ادبی و شعر شاعران کشور چه معاصر و چه قدما تلاش بیشتری داشته است.

دبیر جشنواره شعر فجر درباره نحوه انتخاب بهترین شاعر 10 سال اخیر از نگاه مردم هم گفت: فرم‌های نظرسنجی مربوط به این کار تهیه شده و توزیع آن از همین هفته توسط پژهشگران در سطح کشور و بین جامعه آماری آغاز شده است.

وی با اشاره به مصوبات جلسات شورای سیاستگذاری این جشنواره، از احتمال رقابتی شدن بخش خارجی آن از سال آینده خبر داد و همچنین گفت: از سال آثار نه تک آثار بلکه کتاب، ملاک داوری قرار خواهد گرفت.

کد خبر 1807510

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha