به گزارش خبرنگار مهر، استان اردبیل از جمله استانهای کوهستانی کشور است که به دلیل ویژگی های اقلیمی بیشتر محورهای ارتباطی آن به سایر استانهای کشور صعب العبور بوده و راه سازی از جمله مهمترین دغدغه های رشد و شکوفایی آن به شمار می رود.
اما این سختی در حالی است که عزم و اراده نشات گرفته از ایمان انقلابی موجب شده امروز خطوط ارتباطی اردبیل علاوه بر اتصال به تمامی استانها و برخورداری از جاده های مناسب زمینه رفت و آمد و حمل و نقل را تسهیل کرده و امکانات قابل توجهی را به واسطه این ارتباط به استان سرازیر کرده است.
محورهای مواصلاتی مرکز استان اردبیل به سایر نقاط کشور شامل مسیرهای اردبیل – حیران - آستارا، اردبیل – سرچم میانه به مرکز کشور، اردبیل – نیر – سراب، اردبیل – مشگین شهر – اهر، اردبیل – گرمی و بیله سوار – پارس آباد است.
کل راههای استان به طول شش هزار و 349 کیومتر بوده که از این رقم حدود 105 کیلومتر بزرگراه، 708کیلومتر راه اصلی و 800 کیلومتر راه فرعی می باشد.
احداث 105 کیلومتر بزرگراه در اردبیل
از جمله اقدامات قابل توجه در توسعه راههای استان ایجاد بزرگراه و راه اصلی عریض است که زمینه تسریع حمل و نقل برون شهری را فراهم کرده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه پیش از انقلاب، استان اردبیل بزرگراه و راه اصلی عریض نداشته است، در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: ساخت 105 کیلومتر بزرگراه و 65 کیلومتر راه اصلی عریض از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
علی حیدری اناری افزود: راه سازی و ایجاد مسیرهای ارتباطی از سیاستهای دولتهای مختلف پس از انقلاب اسلامی است، با این هدف که تحقق آن در حوزه های شهری و روستایی موجب توسعه حمل و نقل استان خواهد شد.
افزایش 10 برابری راههای اصلی
وی با اشاره به وجود 55 کیلومتر راه اصلی معمولی پیش از انقلاب در این استان افزود: راه اصلی فعلی در سطح استان بالغ بر 708 کیلومتر است که نزدیک به 656 کیلومتر از آن پس از انقلاب اسلامی احداث شده است.
حیدری اناری اضافه کرد: راه فرعی آسفالته از 88 کیلومتر به 576 کیلومتر افزایش و راه فرعی خاکی به دلیل آسفالته کردن آن از 399 کیلومتر به 224 کیلومتر کاهش یافته است.
اما تاثیرات سازندگی انقلاب اسلامی تنها محدود به مسیرهای ارتباطی شهری نیست و بیشترین این تاثیر را می توان در توسعه راههای روستایی برشمرد.
بطوریکه تا قبل از انقلاب اسلامی هیچ یک از راههای روستایی استان اردبیل از راه آسفالته برخوردار نبود، اما در حال حاضر از مجموع چهار هزار و 739 کیلومتر راه روستایی موجود در استان، دو هزار و 528 کیلومتر آسفالت شده است.
برخورداری 89 درصد خانوارهای روستایی اردبیل از راه
به گفته مدیر ساخت و توسعه راههای اداره راه و شهرسازی استان درصد برخورداری از جاده های آسفالت روستایی بر اساس طول راه حدود 58 درصد و بر اساس درصد خانوار نزدیک به 89 درصد با بیش از 20 روستا است.
محبوب حیدری تصریح کرد: تا قبل از انقلاب تنها 420 کیلومتر از راههای روستایی به شکل شوسه احداث شده بود که پس از انقلاب با عزم انقلابی دو هزار و 550 کیلومتر راه روستایی آسفالته و بیش از هزار و 800 کیلومتر راه روستایی شوسه با مشخصات درجه یک احداث شده است.
بهره برداری از 48 کیلومتر راه روستایی طی دهه فجر
حیدری با بیان اینکه ایام فجر فرصت مغتنمی به منظور تجدید با آرمانهای سازندگی انقلاب است، اضافه کرد: در دهه فجر امسال 48 کیلومتر راه روستایی آماده بهره برداری است.
به گفته مدیر ساخت و توسعه راههای اداره راه و شهرسازی استان راههای روستایی زاویه گیوی، کلی و دیلم آباد در خلخال، راههای روستایی قشلاق احمدی و سرودلو کندی در شهرستان پارس آباد، راه روستایی فاراب در شهرستان کوثر، راه روستایی صائین در شهرستان نیر و راههای روستایی گیلر محمد حسن و قره قبه در شهرستان مشگین شهر طرحهای افتتاحی دهه فجر امسال است.
آسفالت ریزی روستاهای بالای 50 خانوار در اولویت
حیدری با بیان اینکه از دیگر اهداف برنامه پنجم توسعه احداث راههای شوسه به طول 800 کیلومتر است، ادامه داد: در حال حاضر هزار و 516 کیلومتر از راههای روستایی به صورت راه شوسه و 695 کیلومتر به صورت راههای خاکی است.
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره کل راه و شهرسازی استان با تاکید به اولویت راهسازی برای روستاییان در برنامه های این دستگاه اجرایی تاکید کرد: مهمترین ضرورت اجرایی شدن این برنامه ها تامین اعتبار است.
وی افزود: به طور کلی طول آسفالت مورد نیاز شهرستانهای استان دو هزار و 212 کیلومتر است که برای اجرای آن اعتباری بالغ بر سه هزار و 188 میلیارد ریال مورد نیاز است.
حیدری متذکر شد: در صورتی که اعتبار مورد نیاز تامین شود در نظر داریم تا پایان شهریور ماه سال آینده تمامی روستاهای بالای 50 خانوار را از آسفالت برخوردار کنیم.
وی با یادآوری آسفالت ریزی 400 کیلومتر از راههای روستایی تا پایان برنامه پنجم توسعه افزود: آسفالت راه روستاهای بالای 50 خانوار از جمله طرحهای مهر ماندگار اداره راه و شهرسازی است که با جدیت تمام دنبال می شود.
اجرای 320 طرح ارتباطی در اردبیل
علاوه بر توسعه راههای روستایی استان مدیر کل راه و شهرسازی استان از اجرای 320 طرح ارتباطی در اردبیل خبر داد.
حیدری اناری تصریح کرد: از جمله پروژه های مهم در دست اجرا باند دوم پروژه چهار خطه اردبیل - فیروز آباد به طول 82 کیلومتر، خلخال - فیروز آباد به طول 32 کیلومتر، باند دوم مشگین شهر - اردبیل به طول 20 کیلومتر و سه راهی صحرا تا رضی امیر کندی به طول 48 کیلومتر است.
وی افزود: احداث پنج کیلومتر اول باند دوم پارس آباد به طرف سربند و احداث محور پارس آباد به سمت اجیر لو به طول 2.5 کیلومتر از دیگر پروژه های در دست اجرای راه استان است.
حیدری اناری معتقد است اجرای تا پایان برنامه پنجم توسعه استان اردبیل شاهد جهش قابل توجهی در خطوط ارتباطی خود خواهد بود که در تاریخ این استان بی نظیر است.
باید اذعان داشت که هم اکنون در سایه سازندگی، اتحاد و آبادانی برگرفته از آموزه های انقلاب، اردبیل نه تنها در گروه استانهای صعب العبور نیست بلکه توسعه راههای آن مجوب شده این استان به یکی از کانونهای ارتباطی کشور تبدیل شده و به عنوان مسیر ترانزیت شمال کشور شناخته شود.
..........................
گزارش: ونوس بهنود
نظر شما