محمد حسين خوشوقت، مدير كل رسانه هاي خارجي معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره اين موضوع به خبرنگارتلويزيوني "مهر" اعلام كرد: ما به خاطر مسايلي كه در زمينه برپايي دفتر نمايندگي شبكه هاي ماهواره اي ( به خصوص شبكه هاي فارسي زبان ) در سال 83 به وجود آمده بود و با توجه به اينكه تعدادي از اين شبكه هاي تلويزيوني براي فعاليت در داخل كشور درخواست داده اند، در حدود بهمن ماه سال گذشته اقدام به نگارش و تهيه طرحي كرديم كه بر اساس آن شرايط مختلفي را كه بر اساس آن يك شبكه ماهواره اي مي تواند در تهران دفتر نمايندگي داشته باشد و به فعاليت در داخل كشور بپردازد و نيز قوانيني كه اين شبكه ها بايد رعايت كنند تا بتوانند به فعاليت هاي خود ادامه دهند، مورد بررسي دقيق قرار گرفته است. اما هنوز پاسخي از سوي شوراي عالي امنيت ملي در خصوص اين طرح به ما داده نشده است و ما منتظر هستيم تا پاسخ آن را دريافت كنيم.
وي درباره اينكه معاونت مطبوعاتي اجازه اعطاي مجوز به شبكه هاي ماهواره اي را دارد كه از فعاليت هاي خبري برخوردارند ولي بيشتر شبكه هاي ماهواره اي متقاضي جنبه خبري ندارند، اظهار داشت: تمامي رسانه هاي خارجي كه در داخل كشور فعاليت مي كنند، بايد از معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجوز داشته باشند. البته اين معاونت به رسانه هاي خارجي مجوز فعاليت در داخل كشور مي دهد كه به عنوان يك رسانه خبري و اطلاع رساني اقدام مي كنند. اما در شرايط كنوني با توجه به گسترش تعداد و زمينه هاي فعاليت شبكه هاي ماهواره اي و افزايش سطح فعاليت آنها معاونت مطبوعاتي هم شرايط تازه اي را پيش روي خود قرار داده است تا بر اساس آن بتواند نسبت به صدور مجوز فعاليت تصميم گيري نمايد. به طور كليپف چون بررسي درخواست شبكه هاي ماهواره اي فارسي زبان خارج از وظايف و تخصص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است، ما اقدام به آماده سازي و ارسال اين طرح به شوراي عالي امنيت ملي كرده ايم.
اين مدير معاونت مطبوعاتي درباره اينكه در طرح تاسيس دفتر نمايندگي شبكه هاي ماهواره اي به چه مواردي اشاره شده است، توضيح داد: در اين طرح ما به طور كلي چگوني فعاليت شبكه هاي ماهواره اي خبري و حتي سرگرم كننده را از جنبه هاي مختلف مورد بررسي دقيق كارشناسانه قرار داده ايم و درباره محتواي شبكه هاي ماهواره اي و ساختار و مضمون كلي برنامه هايي كه اقدام به پخش آن مي كنند با توجه به بررسي ساعات مختلف پخش اين شبكه ها آنها را دسته بندي و قوانيني را در نظر گرفته ايم. مبتذل و غير اخلاقي نبودن شبكه هاي ماهواري يكي از مهمترين ويژگي هايي است كه تلويزيون هاي ماهواره اي بايد از آن برخوردار باشند. همچنين اين شبكه ها نبايد برنامه اي پخش كنند كه با سياست هاي كلي نظام جمهوري اسلامي ايران در تضاد باشد و يا از نظر فرهنگي مشكل داشته باشند. در مجموع اين شبكه ها بايد نسبت به ارزش هاي اساسي انقلاب، اسلام و مردم كشورمان احترام بگذارند.
لازم به ذكر است سال گذشته معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اقدام به صدور مجوز براي تاسيس دفتر نمايندگي شبكه MiTV كرده بود كه اين مساله با واكنش هايي مواجه شد.
نظر شما