به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا انصاری ظهر دوشنبه در جمع کارفرمایان اظهار داشت: عدالت قدیمیترین خواسته انسان است و بشر از زمانی که خود را شناخت و زندگی جمعی را آغاز کرد، نیاز عدالت را احساس کرده است.
وی افزود: برای اهمیت عدالت همین بس که در طول تاریخ همیشه بیشترین جنایت به نام عدالت بوده است و با نام آن جنگها شکل گرفته و قتل عام آنها صورت گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه بشر از عدالت دور نشد و با شعار علیه تزلزل و با عنوان عدالت جنگید، تصریح کرد: در تعاملات در حوزه انصاف و برابری و برای رفع تفاهمات و عدالت، تعالیم قضا پایهترین تعالیم برای آموزهای دینی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: پایه چنین تفکری در حکومت علوی است که درخشانترین عامل رعایت حقوق بشری در جنگهای عادلانه مطرح و در آموزها و دستمایه مهندسی نیازها مطرح شده است.
انصاری گفت: در کشور ما آنچه سیمای عدالت را تیره کرده، جانبداری پیدا و پنهان دستگاه عدلیه در امکانات و قدرتهای اجتماعی است.
وی افزود: مشکل امروز ما عدالت نیست، مشکل ما در مصداق های عدالت است، چنانکه در دوره قاچار و پهلوی، روح عدلتخواهان جریحهدار و در راستای پایان بخشیدن به این بیعدالتی، بنیاد عدالت قضایی و قانون اساسی در پیروزی انقلاب شکل گرفت.
وی با بیان اینکه مسئله در چگونگی اجرای عدالت است، گفت: وضع قانون برای تعمیم اجرای قانون و وضع قانون برای تعمیم مصادق عدالت و حقیقت است، اما همه هم قبول دارند که قانونگریزی مخالف عدالت است و باید قانونمداری شعار همه باشد.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان اضافه کرد: امنیت و عدالت از معقوله مهمی است که در سایه قانونمندی چرخه اقتصادی سالم حرکت میکند.
انصاری تصریح کرد: هر جامعه برای سیستم حکومت برخوردار از ضوابط معین است، اما مسئله مهم آن این چگونگی اجرای نظم است.
وی ادامه داد: نظم قابل قبول، بدون قوانین و مقررات میسر نیست و قانون قضایی قواعد انسان را در زندگی مطرح و بایدها و نبایدها را مشخص میکند که همین امر ناشی از منبع قدرت در جامعه است.
انصاری گفت: قانون قضایی مسئولیت را معین میکند که افراد ملزم به رعایت آن میشوند و قانون در این امر حکم خطکشی و ساختارهای مختلف جامعه را در سطوح مختلف طراحی میکند.
وی ادامه داد: قانون عقل اجتماع است و زیادهطلبی و خشونت را در انسان تعدیل و کنترل و حد و مرزها و زمینه اختلافات، تجاوزات و متجاوزان عدل و عدالت را در توسعه اجتماعی برعهده دارد.
نظر شما